Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Jídlo a pití všeho druhu

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 1810
Aktuální téma: avokáda

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 389 - 408 / 1810Starší   Nejstarší

AVip - 13. říjen 2016 20:27sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mvek:
Stala se nějaká revoluce?

To jen ta deflace, tedy podle našich banksterů z ČNB...
Mvek - 13. říjen 2016 18:55sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Vzpomínám si před méně jak deseti lety, kdy třeba byla másla kolem 20-25 a pak Jihočeské přes 30, možná i 37 často.
Mvek - 13. říjen 2016 18:54sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Stala se nějaká revoluce? Já jen, že jsem v Tesco Supermarket tento týden viděl normální nezlevněné Tesco Value máslo za 36 a Jihočeské máslo za 40. Tak malý rozdíl mezi nejlevnějším a nejdražším si nikdy nepamatuji a už fakt nevidím důvod, proč nekupovat to kvalitnější.
Mvek - 09. říjen 2016 11:43sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pozemstan: To je sice hezké, ale to bych čekal, kdybych si kupoval semena čočky na výsev, ne čočku na vaření.
Pozemstan - 09. říjen 2016 11:32sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mvek: "cocka jedla"
Ze zvědavosti jsem to nechal hledat Googlem, a on je to, jak koukám, celý název druhu...
AVip - 09. říjen 2016 10:35sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Třeba je další položka čočka optická, viz "Císařův Pekař" a prof. Tycho de Brahe marně se dožadující čočky do dalekohledu. :-)
Mvek - 09. říjen 2016 10:17sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
V Tescu jsme si podle účtenky koupili:

rozmarin
cocka jedla

Nevím, jestli prodávají i krmnou čočku... A jinak ano, byl to rozmarýn.
Zephram - 06. říjen 2016 12:45sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Ve Španělsku jsem tři roky zpátky na ty celé kýty sušené šunky obdivně koukal. Ale cena byla značná a nevím, zda by to prošlo přes letištní kontrolu jako příruční zavazadlo.
Yakuzza - 06. říjen 2016 12:26sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
To je hrozne slovo, neco jako mrskut.
Marshall - 06. říjen 2016 12:23sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Já bych si z dovolením jednu dal...
Zephram - 06. říjen 2016 10:24sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Pršut (viz odstavec Pršut dole).
Yakuzza - 06. říjen 2016 10:02sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Krůtí roláda s pršutem a bylinkami, brambory

S cim? o_O
Seven - 28. září 2016 13:49sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Yakuzza: ja potkala bezkofieinovou kolu zero...anti-kola.
Yakuzza - 27. září 2016 17:58sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Zjistil jsem, ze existuje neco jako nealko cider. Tak, ze jsem si to omylem koupil.
Mvek - 27. září 2016 14:29sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Seven: Vyvracející studie se ke mně ještě nedostaly, ale naposledy jsem tvrzení, že trochu víc zatěžujeme každý trávení lepkem, slyšel i od doktora. Podané to bylo tak, že nejspíš to nepocítím, ale může to být příčinou únavy u některých, i když nejsou tak alergičtí, aby ho nesměli jíst. Takže je to prostě kandidát, co zkusit eliminovat. Jasně, že často příčinou může být omezení pečiva, nebo obecně prostě omezení bílé mouky s vysokým glykemickým indexem atp.
O škodlivosti jsem neřekl ani slovo.
Vyvrácené má být i tvrzení, že hodně lidí má částečnou intoleranci (tedy, že to nesedne, ale nenutí to člověka řešit, co jí špatně)?


Na druhou stranu pro mě je to i s kravskou laktózou takové placebo. Neměl jsem nikdy pocit, že když si dám deci mléka nebo tu šlehačku, že by mě to extra zatížilo (ok, u šlehačky to tak jistě říct neumím). A to i když už jím jen ty jogurty (málo) a sýry (víc).

Navíc u šlehačky na vině může být i tuk. Je zvláštní, že nesnáším tukové dorty (stačí mi lžíce na chuť, a pak už to pomalu začínám jíst s odporem), smažený knedlík s vajíčkem, tučné části (hnědé) rybího masa, rybí tuk samostatně, tučný odřezek z masa apod. Ale se smažneými hranolkami, bramborami, sýrem, řízkem, rybími prsty, se šlehačkou apod. nemám nejmenší problém (ve větší míře s těmi smaženými věcmi trochu jo). To dodnes nechápu. Jinak samozřejmě s tukem mám víc problém díky játrům od EB viru z dětství.
Seven - 27. září 2016 14:21sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Yakuzza: Lepek, jinak také gluten, je směs dvou bílkovin, gliadinu a gluteninu, které se nacházejí společně se škrobem v endospermu semen některých obilnin, především pšenice, žita a ječmene.
Seven - 27. září 2016 14:12sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Mvek: protože mi nechutná. Jiný důvod to nepotřebuje. Jo, polívku, pokud je třeba, zahustím tím, že jí část rozmixuji, případně, pokud se to hodí (např. dýňová s chilli), kokosovým mlékem.

Nejíst lepek a tvrdit, že každý má intoleranci je čistě módní vlna, není to pravda, několik studií to už vyvrátilo, pokud jsi zdravý jedinec, lepek ti vůbec nic neudělá, tzn. nijak ti neublíží a ani si nijak nepolepšíš, když ho jíst přestaneš. Pokud má někdo pocit, že se mu po té, co přestal jíst lepek, zlepšila pleť, trávení, zhubnul nebo cokoli jiného, je to dané hlavně tím, že v rámci nejezení lepku přestane jíst pečivo, moukou zahuštěné omáčky, sušenky a obyčejné těstoviny, které obsahuje opět poměrně dost cukrů, tuků a jiného sajrajtu. Nijak nesousiví s lepkem. Obecně stačí vyměnit bílé a rádobytmavé (dobarvené karamelem) a "cereální" (taky hezký slovo, cereální je i obyčejný chleba) pečivo za kvalitní celozrnný chleba a těstoviny za například špaldové, nežrat cukrovinky a nehustit jíškou a udělá to stejnou službu.
Yakuzza - 27. září 2016 13:47sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Porad mam nekde v todo listu zjistit si, co ze to je ten lepek. Ale je to hodne dole.
Mvek - 27. září 2016 13:38sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Dodal bych, že stejně tak skoro každý má aspoň malou míru intolerance lepku. Takže je fajn omezit tu mouku a více aspoň konzumovat celozrnnou, nebo graham, nebo špaldovou, nebo jiné obilí atd. Tedy snížit příjem lepku tak jako tak.
Mvek - 27. září 2016 13:30sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Seven: Proč se vyhýbáš kuřecímu? Většinou se lidé spíš vyhýbají hovězímu a vepřovému, ne vepřovému a kuřecímu.


Jinak polévky je fajn zahustit, když tedy chceme hustší, buď namixovanou nebo nastrouhanou zeleninou (tou, co je tam v kouscích), nebo pohankou (lámankou či krupicí). Samozřejmě bez smažení apod.

Nejnovější   Novější 389 - 408 / 1810Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o