|
Spravuje: AVip Počet příspěvků: 1810 |
|
Aktuální téma: avokáda
|
|
|
| Ono je třeba taky říct, že v létě bylo máslo brutálně levné, opakovaně jsem ho v akcích sehnal i za 19 Kč (aniž bych se musel prát s důchodci, vůbec ne, spíš naopak).
Takže ona je to spíš taková prodejcovská kocovina, kdy ti neřádi (doslova) zkoušejí, co si zákazník nechá líbit.
A jelikož se s blížícími se Vánocemi dá očekávat, že elasticita poptávky po másle nebude zrovna veliká, tak se obávám, že si toho zákazník nechá líbit docela dost. |
|
|
|
| Tak nemluvím o akcích samozřejmě, to je máslo i pod 30, co jsem koukal na nějaké akce.
Ale jinak mám doma jedno balení Jihočeského s čipem. |
|
|
|
| Mvek:
Nekomentuji zvýšení ceny, ale snížení rozdílu.
Dyk to povidam, deflace! :-D
Pozemstan:
pokud si dobře vzpomínám, se před pár lety cena klasického velkého balení másla pohybovala i kolem 60 až 80 Kč
No to si tedy nevzpomínám, ale je pravda, že některé menší prodejny i dnes nenechávají máslo volně na krámě a musí si o ně člověk říct u pultu |
|
|
|
| Mvek: I v Bille se občas objeví jejich máslo a nějaké "značkové" za podobnou cenu kolem 30 Kč. Jinak, pokud si dobře vzpomínám, se před pár lety cena klasického velkého balení másla pohybovala i kolem 60 až 80 Kč a hovořilo se o čipování proti (prý častějším) krádežím jako v případě dražšího zboží... -) |
|
|
|
| AVip: Nekomentuji zvýšení ceny, ale snížení rozdílu. |
|
|
|
| Mvek:
Stala se nějaká revoluce?
To jen ta deflace, tedy podle našich banksterů z ČNB... |
|
|
|
| Vzpomínám si před méně jak deseti lety, kdy třeba byla másla kolem 20-25 a pak Jihočeské přes 30, možná i 37 často. |
|
|
|
| Stala se nějaká revoluce? Já jen, že jsem v Tesco Supermarket tento týden viděl normální nezlevněné Tesco Value máslo za 36 a Jihočeské máslo za 40. Tak malý rozdíl mezi nejlevnějším a nejdražším si nikdy nepamatuji a už fakt nevidím důvod, proč nekupovat to kvalitnější. |
|
|
|
| Pozemstan: To je sice hezké, ale to bych čekal, kdybych si kupoval semena čočky na výsev, ne čočku na vaření. |
|
|
|
| Mvek: "cocka jedla"
Ze zvědavosti jsem to nechal hledat Googlem, a on je to, jak koukám, celý název druhu... |
|
|
|
| Třeba je další položka čočka optická, viz "Císařův Pekař" a prof. Tycho de Brahe marně se dožadující čočky do dalekohledu. :-) |
|
|
|
| V Tescu jsme si podle účtenky koupili:
rozmarin
cocka jedla
Nevím, jestli prodávají i krmnou čočku... A jinak ano, byl to rozmarýn.
|
|
|
|
| Ve Španělsku jsem tři roky zpátky na ty celé kýty sušené šunky obdivně koukal. Ale cena byla značná a nevím, zda by to prošlo přes letištní kontrolu jako příruční zavazadlo. |
|
|
|
| To je hrozne slovo, neco jako mrskut. |
|
|
|
| Já bych si z dovolením jednu dal... |
|
|
|
| Pršut (viz odstavec Pršut dole). |
|
|
|
| Krůtí roláda s pršutem a bylinkami, brambory
S cim? o_O |
|
|
|
| Yakuzza: ja potkala bezkofieinovou kolu zero...anti-kola. |
|
|
|
| Zjistil jsem, ze existuje neco jako nealko cider. Tak, ze jsem si to omylem koupil. |
|
|
|
| Seven: Vyvracející studie se ke mně ještě nedostaly, ale naposledy jsem tvrzení, že trochu víc zatěžujeme každý trávení lepkem, slyšel i od doktora. Podané to bylo tak, že nejspíš to nepocítím, ale může to být příčinou únavy u některých, i když nejsou tak alergičtí, aby ho nesměli jíst. Takže je to prostě kandidát, co zkusit eliminovat. Jasně, že často příčinou může být omezení pečiva, nebo obecně prostě omezení bílé mouky s vysokým glykemickým indexem atp.
O škodlivosti jsem neřekl ani slovo.
Vyvrácené má být i tvrzení, že hodně lidí má částečnou intoleranci (tedy, že to nesedne, ale nenutí to člověka řešit, co jí špatně)?
Na druhou stranu pro mě je to i s kravskou laktózou takové placebo. Neměl jsem nikdy pocit, že když si dám deci mléka nebo tu šlehačku, že by mě to extra zatížilo (ok, u šlehačky to tak jistě říct neumím). A to i když už jím jen ty jogurty (málo) a sýry (víc).
Navíc u šlehačky na vině může být i tuk. Je zvláštní, že nesnáším tukové dorty (stačí mi lžíce na chuť, a pak už to pomalu začínám jíst s odporem), smažený knedlík s vajíčkem, tučné části (hnědé) rybího masa, rybí tuk samostatně, tučný odřezek z masa apod. Ale se smažneými hranolkami, bramborami, sýrem, řízkem, rybími prsty, se šlehačkou apod. nemám nejmenší problém (ve větší míře s těmi smaženými věcmi trochu jo). To dodnes nechápu. Jinak samozřejmě s tukem mám víc problém díky játrům od EB viru z dětství. |
|
|
|
|
HLAVNÍ STRÁNKA
UŽIVATELÉ
[ DISKUZNÍ FÓRA ] VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE
NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV
|