|
Spravuje: AVip Počet příspěvků: 1810 |
|
Aktuální téma: avokáda
|
|
|
| Yakuzza 276052: Tak na Krámy Yettiho mámy nebo ani specialita Torchwoodu Jižní Město - alpa s mandarinkovou clever šťávou. |
|
|
|
| Marshall, Zephram: Nemate nahodou nejakeho takoveho kamarada? .)
|
|
|
|
| Mvek: Docela odvaha konzumovat neco takoveho :) |
|
|
|
| Zephram: Já vyhrabal v komoře (kde v létě teploty přesahují 20) lahev od sodovky s jakýmsi sirupem/šťávou z rybízu, mírně měnící se v marmeládu/želatinu. Není to ale zkažené, není to plesnivé, chutná to dobře, nicméně to radši budeme konzumovat nateplo:-). Nejspíš to bude staré tak 10 let, ale něčím to asi děda konzervoval. |
|
|
|
| Zephram 275349: Sirup za oknem postupně mění barvu. Aktuálně bych to přirovnal k surové ropě s khaki nádechem. Asi návrat k původní surovině :-). |
|
|
|
| Německá Activia má popisky v němčině, slovinštině, španělštině, portugalštině a MAĎARŠTINĚ. To poslední mě překvapilo, obvykle Maďary spláchnou s námi. |
|
|
|
| Zephram: To znám, jen pak ta zácpa po té čokoládě... |
|
|
|
| Rohlík s tabulkovou čokoládou na snídani. A osvědčený sirup Jupí "Po otevření skladujte uzavřené při pokojové teplotě a spotřebujte do 4 týdnů".
U mě dobrý! |
|
|
|
| Zephram: Libra už holt není, co bývala. Zatímco loni byla libra 1,5 švýcarského franku, letos je to 1,2 - meziroční pokles o 20 %. Čemu se britové diví?
Brexit? You wanted it, you eat it. Doslova :) |
|
|
|
| Zephram: Nojo, všemi oblíbený Mengelez...!
Co se v Česku naučil, v Británii jak když našel! |
|
|
|
| Po otevření uchovejte v chladničce a spotřebujte do 14 dnů. ... aha, tak tím to asi bude :-). Měl bych ty etikety číst pozorněji.
No marné, sirupe. Z kategorie pití jsi byl právě přeřazen do kategorie experiment za okno. |
|
|
|
| Albert Excellent zni dobre :) |
|
|
|
| Tak jsem i já narazil na "chemii", která mi nevyhovuje. Koupil jsem si do práce sirup, kiwi sirup z řady Albert Excellent. A mám dojem, že jsem po něm nějaký unavený. Má to podivně hnědě-brčálovou barvu danou směsí karotenů E160a a mého oblíbeného barviva E133. Ale nějak mi to nesedí a ani moc nechutná. ... Zato "vánoční" kofola s příchutí vlašských ořechů mi vyhovuje. |
|
|
|
| Sůl je v potravinářství základní konzervant a před vynálezem glutamanu to byl i jeden z mála běžně dostupných "zesilovačů chuti" (v malých dávkách, pochopitelně!) -> jakkoliv tedy lidské tělo sůl jako takovou pochopitelně potřebuje (osmotický tlak v buňkách vyladěný na slanost mořské vody dává pozdravovat), v dnešní době není problém saturovat její potřebu konzumací běžných potravin (a to třeba i z pečiva atp.).
Takže dnes opravdu není většinou nutné nějak zběsile solit dodatečně, většinou máme dostatečný přísun "v běžné stravě". |
|
|
|
| Jsem nějak zjistil, že moje tělo nemá moc rádo sůl. |
|
|
|
|
HLAVNÍ STRÁNKA
UŽIVATELÉ
[ DISKUZNÍ FÓRA ] VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE
NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV
|