|
Spravuje: AVip Počet příspěvků: 1810 |
|
Aktuální téma: avokáda
|
|
|
| Jo, ještě jsem zapomněla dodat, že má poměrně vysoké množství nasycených kyselin, takže pokud máš vyšší cholesterol, je lepší ho nechat Leeně na pleť. |
|
|
|
| Zephram: je ho bezpečné sníst tolik, kolik by sis troufl sníst jakéhokoli oleje, používá se na pečení, smažení i ve studené kuchyni do pomazánek atd.. Prý se dá používat i na pleť a vlasy, ale na pleť mi přišlo lepší bambucký máslo a na vlasech jsem nezpozorovala žádný pozitivní účinek. V Sapě seženeš větší láhev. Jinak se rozpouští až od cca 25 stupňů Celsia, do té doby je tuhý (podobně zatuhne olivový olej v ledničce - to moje matka nečekala :D). |
|
|
|
| Dnes jsem objevil kokosový olej/tuk. Tedy ten čistý produkt "BIO panenský kokosový olej" v podobě bílé pasty, která se při doteku rozpouští. A je to nečekaně dobré jako sladkost a voní to. Akorát nevím, kolik je toho bezpečně sníst. Tak nějak se bojím, že bez omezení množství bych se z toho taky mohl pěkně po....
Stejně mi to leena po pár drobtech zabavila, protože si to koupila na patlání na obličej pleť, a ne na tohle. Asi si koupím vlastní skleničku. |
|
|
|
| Pozemstan: Hm, měl jsem dojem, že se tak špetka nebo i více dává do jednoho salepu pro jednu osobu:-). |
|
|
|
| Divil jsem se, že jsou v balení jen tři muškátové oříšky...
"Na rozdíl od květu si musíme dávat pozor na množství použitého muškátového oříšku (maximálně dvě špetky na pokrm pro 4 osoby). Pokud ho přeženeme, mohli bychom trpět agónií, halucinacemi, třasem, nevolností, jelikož působí jako droga. Proto by ho neměli konzumovat děti, těhotné ženy, nemocní lidé."
Recepty - muškátový oříšek |
|
|
|
| Po minulé "recenzi" jsem nenašel odvahu :-) |
|
|
|
| Dnes opět jambalaya... Bytem prostupuje vůně kajenského pepře a mě pálí uši zevnitř :)
btw, už to někdo vyzkoušel? |
|
|
|
| Velmi zajímavá a dobrá kombinace:
Fernet Citrus
citrón
jablečný mošt
Dávkování ale bylo od oka (citrónu asi jedna až dvě lžičky, Fernetu tak třikrát tolik a zbytek do cca deci). |
|
|
|
| Telemachus Rhade: Aj na Slovensku kvalita halušiek kolísa v závislosti od podniku, takže možno si aj spravil dobre... |
|
|
|
| Mohl jsem na Slovensku konečně ochutnat halušky, ale to by nesměli mít steak ;) |
|
|
|
| Zephram 276033: Každopádně to zjevně funguje jako nemrznoucí kapalina. Asi na to dám cedulku "Cerifikováno do -999727K". |
|
|
|
| Mvek: Tak co bys chtěl, když je ve složení curk hned 2x a vedle toho ještě palmáč a glukózový sirup ;) |
|
|
|
| Po dlouhé době jsem se nechal zlákat Emco zapékaným müsli s jahodami a ořechy, ale zas na dlouho odolám. Je to furt stejně nebo ještě víc přeslazené. |
|
|
|
| Yakuzza 277181: Souhlas. Třeba u nás v Plzni funguje vegetariánské bistro, které v drtivé většině případů funguje na základě nějakých vlastních receptů určených pro suroviny jako tempeh, tofu, seitan, luštěniny, brambory, zelenina etc. Pouze občas jsou tam perly typu nepravá slepičí polévka. Ale v zásadě z toho nemám pocit nějaké náhražkové nebo alternativní stravy.
Naopak militantní vegan vývařovny, které mají v každé položce jídelního lístku potřeba zdůrazňovat své veganství, jsou podle mě celkem WTF. Tam bych nešel už z principu :-) |
|
|
|
| Yakuzza: Teď koukám, že jsi to už zmiňoval... |
|
|
|
| Yakuzza: Zajímavé je spojení veganský sýr (bez uvozovek). To by snad mělo být protiprávní více než "pomazánkové máslo"... -) |
|
|
|
| Tempeh je fermentovaná sójová věc z Indonésie, v západních zdrojích poprvé zmíněn v 19. století. Obvykle se podává smažená.
Hummus je arabský a nemůže být jiný než cizrnový, vzhledem k tomu, že je to z arabského slova pro cizrnu, takže napsat cizrnový hummus je něco jako napsat maso con carne. A je to kaše z vařené cizrny, sezamové pasty, česneku a citronu, bude se žere jako dip nebo maže na chleba.
O "veganské" verzi slaniny atd. moc nevím, to už je mimo expertýzu divných východních věcí co žeru. |
|
|
|
| Niekto by sa mal začať ospravedlňovať rastlinkám, ktoré tiež cítia , za túto plánovanú genocídu... |
|
|
|
| Tofunéza, veganská šlehačka...
Teplá veganská palačinka s čokoládovou omáčkou, karamelizovanými banány a veganskou šlehačkou |
|
|
|
|
HLAVNÍ STRÁNKA
UŽIVATELÉ
[ DISKUZNÍ FÓRA ] VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE
NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV
|