|
Spravuje: AVip Počet příspěvků: 1810 |
|
Aktuální téma: avokáda
|
|
|
| Telemach: muzu teda dotaz? proc se skoro o kazdem clanku o kokosaku doporucuje jako vhodny olej na smazeni a tepelnou pripravu vubec? diky. |
|
|
|
| No... alespoň to byla poslední kapka, abych se po 2,5 letech objednal na preventivku. Takže cholesterol bude. Posledně mi ho měřili v březnu 2010.
Telemachus Rhade 280486: 100g kokosového oleje obsahuje 92,1g nasycených mastných kyselin.
Ne že bych nevěřil Wikipedii, ale... chci kokos do záhlaví! :-) Samozřejmě i nalevo :-)) |
|
|
|
| Já už tyhle experimenty vzdal a budu se držet olivového oleje :-) |
|
|
|
| leena:
Pokud to fungovat nebude tak to pouziju na smazeni palacinek a bude
Pokud máš cholesterol pod normou, tak nějaká ta kyselinka laurová neuškodí. Naopak je to dobré antivirotikum při oslabené imunitě, protože to viry zaobalí. Ale v momentě, kdy jsou krevní tuky v normě, nebo nad, je konzumace kokosáče v jakékoli podobě škodlivá. Čím vyšší teplota přípravy jídla s ním, tím hůře. |
|
|
|
| Zephram:
Akorát nevím, kolik je toho bezpečně sníst.
Nic. 100g kokosového oleje obsahuje 92,1g nasycené mastných kyselin. To radši mlsej palmáč. |
|
|
|
| Ja to vcera koupila fakt jen kvuli pokusu, jestli mi to s tou pleti neco udela nebo ne (mam ted rozlerly akne - sice nic uplne sileneho, ale uz me to fakt neba + mi zustavaji po tom jak si to nipu suchy plosky)...a vlasy budou takovy maly bonus navic jestli to na nich bude fungovat.
Pokud to fungovat nebude tak to pouziju na smazeni palacinek a bude, jak tatka rika po zezulkach :) |
|
|
|
| Jo, ještě jsem zapomněla dodat, že má poměrně vysoké množství nasycených kyselin, takže pokud máš vyšší cholesterol, je lepší ho nechat Leeně na pleť. |
|
|
|
| Zephram: je ho bezpečné sníst tolik, kolik by sis troufl sníst jakéhokoli oleje, používá se na pečení, smažení i ve studené kuchyni do pomazánek atd.. Prý se dá používat i na pleť a vlasy, ale na pleť mi přišlo lepší bambucký máslo a na vlasech jsem nezpozorovala žádný pozitivní účinek. V Sapě seženeš větší láhev. Jinak se rozpouští až od cca 25 stupňů Celsia, do té doby je tuhý (podobně zatuhne olivový olej v ledničce - to moje matka nečekala :D). |
|
|
|
| Dnes jsem objevil kokosový olej/tuk. Tedy ten čistý produkt "BIO panenský kokosový olej" v podobě bílé pasty, která se při doteku rozpouští. A je to nečekaně dobré jako sladkost a voní to. Akorát nevím, kolik je toho bezpečně sníst. Tak nějak se bojím, že bez omezení množství bych se z toho taky mohl pěkně po....
Stejně mi to leena po pár drobtech zabavila, protože si to koupila na patlání na obličej pleť, a ne na tohle. Asi si koupím vlastní skleničku. |
|
|
|
| Pozemstan: Hm, měl jsem dojem, že se tak špetka nebo i více dává do jednoho salepu pro jednu osobu:-). |
|
|
|
| Divil jsem se, že jsou v balení jen tři muškátové oříšky...
"Na rozdíl od květu si musíme dávat pozor na množství použitého muškátového oříšku (maximálně dvě špetky na pokrm pro 4 osoby). Pokud ho přeženeme, mohli bychom trpět agónií, halucinacemi, třasem, nevolností, jelikož působí jako droga. Proto by ho neměli konzumovat děti, těhotné ženy, nemocní lidé."
Recepty - muškátový oříšek |
|
|
|
| Po minulé "recenzi" jsem nenašel odvahu :-) |
|
|
|
| Dnes opět jambalaya... Bytem prostupuje vůně kajenského pepře a mě pálí uši zevnitř :)
btw, už to někdo vyzkoušel? |
|
|
|
| Velmi zajímavá a dobrá kombinace:
Fernet Citrus
citrón
jablečný mošt
Dávkování ale bylo od oka (citrónu asi jedna až dvě lžičky, Fernetu tak třikrát tolik a zbytek do cca deci). |
|
|
|
| Telemachus Rhade: Aj na Slovensku kvalita halušiek kolísa v závislosti od podniku, takže možno si aj spravil dobre... |
|
|
|
| Mohl jsem na Slovensku konečně ochutnat halušky, ale to by nesměli mít steak ;) |
|
|
|
| Zephram 276033: Každopádně to zjevně funguje jako nemrznoucí kapalina. Asi na to dám cedulku "Cerifikováno do -999727K". |
|
|
|
| Mvek: Tak co bys chtěl, když je ve složení curk hned 2x a vedle toho ještě palmáč a glukózový sirup ;) |
|
|
|
| Po dlouhé době jsem se nechal zlákat Emco zapékaným müsli s jahodami a ořechy, ale zas na dlouho odolám. Je to furt stejně nebo ještě víc přeslazené. |
|
|
|
|
HLAVNÍ STRÁNKA
UŽIVATELÉ
[ DISKUZNÍ FÓRA ] VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE
NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV
|