Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Jídlo a pití všeho druhu

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 1810
Aktuální téma: avokáda

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 308 - 327 / 1810Starší   Nejstarší

Zephram - 07. únor 2017 20:23sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Tak jsem napsal asi svou první, veskrze negativní, recenzi na Fcb stránku stánku s hamburgery.
Asi se nepohybujete kolem Kobylis a na El Chapo Burger nenarazíte, ale pokud ano, obrňte se trpělivostí. Burgery sice dělají skvělé, ale obsluha a organizace je zoufalá.
Pokud vás zajímají detaily, najděte si to na Facebooku. Dal jsem 2/5. Jen proto, že ten první burger byl opravdu dobrý. (Druhý byl studený a třetí jsem po hodině čekání zrušil.)

Takže dnes byla pizza a zítra si něco uvařím.
Mvek - 07. únor 2017 19:44sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Telemachus Rhade: Taky by mě zajímal zdroj, vidím přesně opačné informace, že nasycené mastné kyseliny jsou stabilnější při vyšších teplotách, proto právě oleje s nimi jsou lepší na smažení, a třeba slunečnicový ne.
Pak je prý diskutabilní mononenasycená olejová kyselina, která je v nějaké extra vyšlechtěné odrůdě slunečnic.

Tudíž na cholesterol je jeden z nejhorších, ale na smažení (a tím se nemyslí rychlé osmahnutí mrkve) je vhodnější.
leena - 07. únor 2017 18:34sipka
ZAMĚŘIT
leena
Telemach: muzu teda dotaz? proc se skoro o kazdem clanku o kokosaku doporucuje jako vhodny olej na smazeni a tepelnou pripravu vubec? diky.
Zephram - 07. únor 2017 17:24sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
No... alespoň to byla poslední kapka, abych se po 2,5 letech objednal na preventivku. Takže cholesterol bude. Posledně mi ho měřili v březnu 2010.

Telemachus Rhade 280486: 100g kokosového oleje obsahuje 92,1g nasycených mastných kyselin.
Ne že bych nevěřil Wikipedii, ale... chci kokos do záhlaví! :-) Samozřejmě i nalevo :-))
kapitan Pike - 07. únor 2017 13:00sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Já už tyhle experimenty vzdal a budu se držet olivového oleje :-)
Telemachus Rhade - 07. únor 2017 12:52sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
leena:
Pokud to fungovat nebude tak to pouziju na smazeni palacinek a bude

Pokud máš cholesterol pod normou, tak nějaká ta kyselinka laurová neuškodí. Naopak je to dobré antivirotikum při oslabené imunitě, protože to viry zaobalí. Ale v momentě, kdy jsou krevní tuky v normě, nebo nad, je konzumace kokosáče v jakékoli podobě škodlivá. Čím vyšší teplota přípravy jídla s ním, tím hůře.
Telemachus Rhade - 07. únor 2017 12:42sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Zephram:
Akorát nevím, kolik je toho bezpečně sníst.

Nic. 100g kokosového oleje obsahuje 92,1g nasycené mastných kyselin. To radši mlsej palmáč.
leena - 07. únor 2017 12:34sipka
ZAMĚŘIT
leena
Ja to vcera koupila fakt jen kvuli pokusu, jestli mi to s tou pleti neco udela nebo ne (mam ted rozlerly akne - sice nic uplne sileneho, ale uz me to fakt neba + mi zustavaji po tom jak si to nipu suchy plosky)...a vlasy budou takovy maly bonus navic jestli to na nich bude fungovat.
Pokud to fungovat nebude tak to pouziju na smazeni palacinek a bude, jak tatka rika po zezulkach :)
Seven - 07. únor 2017 09:46sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Jo, ještě jsem zapomněla dodat, že má poměrně vysoké množství nasycených kyselin, takže pokud máš vyšší cholesterol, je lepší ho nechat Leeně na pleť.
Seven - 07. únor 2017 09:35sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Zephram: je ho bezpečné sníst tolik, kolik by sis troufl sníst jakéhokoli oleje, používá se na pečení, smažení i ve studené kuchyni do pomazánek atd.. Prý se dá používat i na pleť a vlasy, ale na pleť mi přišlo lepší bambucký máslo a na vlasech jsem nezpozorovala žádný pozitivní účinek. V Sapě seženeš větší láhev. Jinak se rozpouští až od cca 25 stupňů Celsia, do té doby je tuhý (podobně zatuhne olivový olej v ledničce - to moje matka nečekala :D).
Zephram - 06. únor 2017 22:08sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Dnes jsem objevil kokosový olej/tuk. Tedy ten čistý produkt "BIO panenský kokosový olej" v podobě bílé pasty, která se při doteku rozpouští. A je to nečekaně dobré jako sladkost a voní to. Akorát nevím, kolik je toho bezpečně sníst. Tak nějak se bojím, že bez omezení množství bych se z toho taky mohl pěkně po....
Stejně mi to leena po pár drobtech zabavila, protože si to koupila na patlání na obličej pleť, a ne na tohle. Asi si koupím vlastní skleničku.
Yakuzza - 06. únor 2017 20:16sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Mvek - 05. únor 2017 16:43sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pozemstan: Hm, měl jsem dojem, že se tak špetka nebo i více dává do jednoho salepu pro jednu osobu:-).
Pozemstan - 05. únor 2017 15:35sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Divil jsem se, že jsou v balení jen tři muškátové oříšky...

"Na rozdíl od květu si musíme dávat pozor na množství použitého muškátového oříšku (maximálně dvě špetky na pokrm pro 4 osoby). Pokud ho přeženeme, mohli bychom trpět agónií, halucinacemi, třasem, nevolností, jelikož působí jako droga. Proto by ho neměli konzumovat děti, těhotné ženy, nemocní lidé."
Recepty - muškátový oříšek
kapitan Pike - 29. leden 2017 16:12sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Po minulé "recenzi" jsem nenašel odvahu :-)
Telemachus Rhade - 29. leden 2017 15:45sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Dnes opět jambalaya... Bytem prostupuje vůně kajenského pepře a mě pálí uši zevnitř :)

btw, už to někdo vyzkoušel?
Mvek - 27. leden 2017 23:01sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Velmi zajímavá a dobrá kombinace:
Fernet Citrus
citrón
jablečný mošt

Dávkování ale bylo od oka (citrónu asi jedna až dvě lžičky, Fernetu tak třikrát tolik a zbytek do cca deci).
Damar - 12. leden 2017 08:50sipka
ZAMĚŘIT
Damar
Telemachus Rhade: Aj na Slovensku kvalita halušiek kolísa v závislosti od podniku, takže možno si aj spravil dobre...
Telemachus Rhade - 11. leden 2017 22:54sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mohl jsem na Slovensku konečně ochutnat halušky, ale to by nesměli mít steak ;)
Zephram - 11. leden 2017 11:02sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Zephram 276033: Každopádně to zjevně funguje jako nemrznoucí kapalina. Asi na to dám cedulku "Cerifikováno do -999727K".

Nejnovější   Novější 308 - 327 / 1810Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o