Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Jídlo a pití všeho druhu

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 1810
Aktuální téma: avokáda

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 285 - 304 / 1810Starší   Nejstarší

AVip - 16. únor 2017 18:07sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Zephram: Uááá... tak na to bych odvahu neměl. Dej vědět, jak jsi dopadl.
Telemachus Rhade - 16. únor 2017 17:54sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Dobrou chuť :)
Zephram - 16. únor 2017 17:44sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Hotovo. Dnešní večeře je na stole.


Zephram - 15. únor 2017 16:32sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Já si ten kokosový tuk teda koupím. :-) Ale nebudu to jíst po polévkových lžících. Sice občas - patrně pod vlivem krize středního věku a pocitu, že mi spousta věcí navždy uniklo - dělám různé nerozumné "experimenty", ale nakonec, když na to přijde, jsem spíše opatrný a konzervativní.
A z principu nemám rád nevratné kroky, což by nějaké hazardování se zdravím mohlo být.
Díky za rady, v podstatě k tomu budu přistupovat jak jsem zamýšlel, jako ke kravímu máslu.
Mvek - 15. únor 2017 09:11sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Hlavně ale den před ním je lepší nejíst něco jako pytlík arašídových křupek. Díky nim jsem měl první dospělácké měření zvýšené a opakování s normální hodnotou jsem se dočkal za dva roky.
Yakuzza - 14. únor 2017 21:55sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Telemachus Rhade - 14. únor 2017 21:00sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Zephram:
Doktor mi včera řekl, že test na cholesterol mi dělal v roce 2010, a že před 40 rokem věku jej není třeba opakovat.

Změnil bych doktora ;)
Ne, tohle je fakt mimo :)
Zephram - 14. únor 2017 20:20sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Doktor mi včera řekl, že test na cholesterol mi dělal v roce 2010, a že před 40 rokem věku jej není třeba opakovat.
Tak to asi brzy budu cejchovat míru. :-)
leena - 09. únor 2017 15:00sipka
ZAMĚŘIT
leena
btw ten olej je tenhle:
http://www.lidl.cz/cs/nabidka.htm?action=showDetail&id=69632
c pondeli jsem tam kupovala trxka a tak tam skoncilo i tohle tak uvidim...
Seven - 09. únor 2017 10:00sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Telemachus Rhade 280540: při té teplotě kapalní, neznamená to, že se ti najednou rozteče celý kelímek. Co vím, tak v létě v lahvi byly kapalné jen stěny a vršek v lahvi.
Mirak - 08. únor 2017 23:16sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Nah
Zephram - 08. únor 2017 18:39sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Seven 280539: Takto jsem tu spoileriodní část příspěvku 280496 zrovna nemyslel! You can do better :-).
Ale už vidím, jak to tam Telemach při starosti o mé zdraví dá, aby mne od konzumace kokosového tuku odradil.
Telemachus Rhade - 08. únor 2017 18:03sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Seven: It's tennampting :)
Telemachus Rhade - 08. únor 2017 18:01sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Seven:
do tekutého skupenství přechází až od těch 25°C

Za absolutně ideálních podmínek se toto dá dodržet, nicméně co to je 25°C v léte, že ano :) A kokosák se přesto nerozteče, čím to bude? ;)
Seven - 08. únor 2017 18:00sipka
ZAMĚŘIT
Seven

Do záhlaví?

Pozemstan - 08. únor 2017 17:46sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Yakuzza 280449: Pěkné. Až napodruhé mi došlo, co chtěl výrobce dietář/"zabiják" říci.... -)
Seven - 08. únor 2017 10:13sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Telemachus Rhade 280515: Jak už jsem zmiňovala, kokosový olej je při běžné pokojové teplotě tuhý sám o sobě, do tekutého skupenství přechází až od těch 25°C, tudíž se ztužený ani nedělá. Přívlastkem panenský se označují oleje lisované za studena a a konkrétně kokosový olej se získává lisováním kokosové dužiny.

leena: k tepelné úpravě/smažení je sice vlastnostmi vhodný, ale je na tvém zvážení se zamyslet, co jsi slyšela o vhodnosti smažených jídel jako součásti stravy.

Jinak naleznete spoustu článků, které dělají z kokosového oleje málem druhý příchod Krista, ale ve skutečnosti je to prostě tuk jako každý jiný, takže na cholesterol nebo při dietě vám opravdu nepomůže. Jednou za čas při přípravě exotického jídla ale neuškodí a dodá typickou chuť (podobně bychom se mohli bavit o sezamovém oleji, který dodá mexickému jídlu typickou chuť, ale právě kvůli své výrazné aromatičnosti se používá spíše jako koření).

Co se týče nasycených kyselin/škodlivosti, je v podstatě ekvivalentní tukům mléčným (máslo), takže se zamyslete, kolik sníte na posezení másla a podle toho s ním zacházejte.

Obecně platí pro kokosový olej totéž, co pro jakékoli jiné jídlo - všeho s mírou.
Mvek - 07. únor 2017 23:08sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Telemachus Rhade: Tak to jo, tady už souhlasím.
Telemachus Rhade - 07. únor 2017 22:56sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
leena: Co to vlastně máte? Kokosový olej, nebo kokosový tuk? Z toho, že to Zeph jí, jsem usoudil, že tuk.

Ono jde totiž taky o to, jestli je to ztužené, nebo ne, a zda-li bylo lisováno za studena.

Olej lisovaný za studena = dejme tomu, ale jsou vhodnější.
Olej získaný tepelně = ne. Mají malou tepelnou odolnost.
Tuk = ne.

Ztužením totiž vzniknou trans-mastné tuky, které tělo mění v podstatě přímo na cholesterol.

Proto mi tak vadí, když nějaké sušenka napíše ve složení palmový olej. Ano, ale ta sušenka není v tekutém stavu, čili je to olej ztužený, nebo-li tuk.

Dnes mi přijde absurdní, jak se za mých mladých let brojilo proti rafinovanému cukru. Tak jo, nahradili jsme ho. Něčím mnohem horším :-)
Mvek - 07. únor 2017 22:46sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Yakuzza: Na kolejích možná, pro mě to ale znamenalo hlavně pizzy nebo těstoviny se sýrem a česnekem.

Nejnovější   Novější 285 - 304 / 1810Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o