|
Spravuje: AVip Počet příspěvků: 1810 |
|
Aktuální téma: avokáda
|
|
|
| Mirak:
Kdo v nemocnici řeší, co je k jídlu se má myslím dobře.
Jdi si lehnout na týden do Motola, pak si povíme.
Tyhle chytrý kecy lidí, co ty blafy nemuseli žrát fakt miluju (nic osobního, ale...).
Mirak:
Skoro ve všech nemocnicích je kantýna/bistro, kde si můžeš dát něco jinýho. Můžeš si vozit z domu. Můžeš si objednávat z venku. Jestli mají nemocnice budget 70 Kč na jídlo, jak píšou, tak se těžko bude hledět primárně na zdravou stravu (on k tomu většinou ani není žádný důvod).
Ano, oblíbený pseudoargument.
Za A) je spousta lidí, kteří do té kantýny nedojdou a nemá jim tam kdo dojít
a za B) pořád to neospravedlňuje ten strašlivý blafomet, kdy je pacientům např. ser vírována např. i tzv. "párková pomazánka" v konzervě.
Fakt, jdi si lehnout na týden do nějakého podobného zařízení, ideálně na operaci, která tě na týden či déle upoutá na lůžko a pak přijď, porovnáme poznámky. |
|
|
|
| Skoro ve všech nemocnicích je kantýna/bistro, kde si můžeš dát něco jinýho. Můžeš si vozit z domu. Můžeš si objednávat z venku. Jestli mají nemocnice budget 70 Kč na jídlo, jak píšou, tak se těžko bude hledět primárně na zdravou stravu (on k tomu většinou ani není žádný důvod).
Problém je, že za to pacienti neplatí, ale kdyby platili, tak by zase kňučela druhá klika.
Chápu, když by žehral někdo, kdo je v nemocnici 5x do roka, ale zrovna ty? |
|
|
|
| Mirak: To se dá také hezky přehnat tak, že se díky stravě do nemocnice brzy vrátíš. |
|
|
|
| Kdo v nemocnici řeší, co je k jídlu se má myslím dobře. |
|
|
|
| Děsivé:
Jídlo v nemocnicích - FNKV
Jako děsivé je, co se v tom jídelníčku objevuje. Ta "racionální strava". Měl jsem tu čest vloni. Nejde o tuky, to chápu, ale jde o to, že tam prostě jsou příšerné věci, jako třeba "ala losos" pomazánka, ve které je všechno možné co se týče aroma a barviva (o glutamátu ani nemluvě) atd. |
|
|
|
| S.S.Enterprise: Jako ve všem pomalu jsou nějaké sacharidy, podle tabulek je v hovězím asi 0,2 procenta.
Nicméně já jsem dělal víc věcí dohromady a co způsobuje reakci v tom mase není v článku řečeno, ale samotnou alergii spouští nějaký speciální cukr, který se přenese klíštětem:
alpha-gal is a sugar molecule found in nearly all mammals, except humans and a few other primates.
Ale má dlouhodobý dopad, u někoho mnoho let, u někoho měsíce. |
|
|
|
| cukr z červeného masa ... to slyším prvně, že v červeném mase je cukr... |
|
|
|
| Potravinová alergie na červené maso způsobená kousnutím klíštěte...
Lone Star Ticks Are a Carnivores's Nightmare
Některá klíšťata v USA přenášejí nemoc, která způsobuje intoleranci na cukr z červeného masa... Ale vůbec je v tom článku tedy zmínka o tom, co vše některá klíšťata přenáší. |
|
|
|
| Studentská pečeť bílá je z kakaového másla.
Studentská pečeť mléčná je palmojádrového a kokosového oleje.
WTF? :-D |
|
|
|
| Tak káva na mě stále má v extrémně unavených situacích docela silný účinek. Dobré vědět. |
|
|
|
| Seven: Tak vnucující se název jsem nečekal, a hle, byly i otestovány. Akrylamidu mají 442 mikrogramů na kilo, zatímco ty Strážnické mají 1210 a Bohemia 440, české Lays 521, německé 211 a K-Classic nebo Tesco kolem 140-150 mikrogramů.
Mají řepkový olej (Bohemia mají slunečnicový, Strážnické taky řepkový Lays zas jedny slunečnicový, zatímco české mixnutý palmovým).
Prý se extrémně odchylují v deklaraci soli oproti skutečnosti a byly hodnoceny dost negativně fiugranty co se týče chuti:-D.
Jinak žádné chipsy neměly více jak 0,002 g na 100 g transmastných kyselin, tedy byly všechny hodnoceny výborně. |
|
|
|
| Mvek:
A jak originální, myslíš, co si dělá každá restaurace jinak?
Použila jsem kapitálku,
protože se tak jmenují. |
|
|
|
| Seven: Asi, já naštěstí to rozčilování minul, ale myslím, že o tom vznikl právě díky tomu jedne díl A DOST.
A jak originální, myslíš, co si dělá každá restaurace jinak? Tak to asi těžko bude nechávat kontrolovat spotřebitelská organizace.
Ale někde, asi právě v A DOST (který už nějaký rok s dTestem nemá nic společného) nějaký chemik nebo kdo zmínil, že samozřejmě čím světlejší, méně zlaté, lupínky, tím to bývá lepší. |
|
|
|
| Mvek:
a) akrylamid je to jak se "slušní Češi" vztekali, že "ošklivá EU nám zakáže brambůrky" a ve skutečnosti to bylo tak, že "EU vydala postup, který by měl výrobce dodržovat za účelem omezení škodlivých látek"?
b) jak dopadly Originální hospodské brambůrky tam nebylo? |
|
|
|
| Tak nám Strážnické brambůrky (Petr Hobža) dopadly nejhůř v aktuálním testu kvůli obsahu pověstného akrylamidu. Asi je moc přehřívají. Škoda, docela jsem si je už oblíbil, jak se jednu dobu naopak různě propagovaly.
Bohemia Chips dopadly velmi dobře, celkově nejlépe dopadly různé méně známé, nebo privátní značky jako K-Classic či Tesco a kupodivu Lays, které před časem snad byly naopak zatracované (ale taky tuším přesolené). A z hlediska akrylamidu nejlépe dopadly Walkers Ready Salted, Tesco Chips Salted, K_Classic Chips Salt, německé Lays, Penny Chips, Tesco Value Chips a Chio Definitely Salted Chips, v závěsu pak jsou ty Bohemia, české Lays nebo M&S Lightly Sea Salted Chips a další.
Pobavil mě název na obalu "Staročeské brambůrky s příchutí soli":-), které tedy dopadly dost špatně.
A nevím, co je tedy pravdy na tom, že Bohemia přestala dělat ty Tradiční brambůrky, ty tlusté. Dalo by se totiž očekávat, že ty budou mít akrylamidu a tuku ještě méně, protože byly tlustší. |
|
|
|
| Nj s nemocniční strašnou stravou (predikce mi tam dodala to Adjektivum místo chtěného substantiva) se asi nic nezměnilo. K večeři chleba a balená surimi pomazánka s glutamátem a ještě jedním zvýrazňovačem chuti, popř. malé balení Flory. K pití balená 100% jablečná šťáva. |
|
|
|
| Mvek: no, já třeba absolutně nemám problém sežrat na posezení 100g mandlí. Což je 55g tuku, ne všechen zdravý, a 637kcal. Přičemž příjem bych měla mít kolem 1800kcal, takže tam už nastává trochu problém. |
|
|
|
| Já také dělal očistnou dietu, ne hubnoucí. Hubnutí byl nechtěný a trochu nečekaný efekt.
Seven:
S ořechy pozor, nejsou úplně nejzdravější.
Na co konkrétně narážíš? Že mají různé podíly omega kyselin atp., to samozřejmě. Že mají v sobě tuk, to jistě. A že sníst půl kila ořechů nebude dobré... No ono to asi už člověk při tom jídle pocítí:).
Samozřejmě mluvíme o nepražených ořeších apod. A do diety imho patří spíše ve dvou směrech, jednak tedy kvůli omega kyselinám atp., jednak jako náhražka mlsání (hlavně slaných tyčinek a podobných věcí). Tam pomůžou i bez ostatních diet. Možná by tam byly dobré i ty pražené pistácie, protože jejich loupání zamezí snědení velkého množství (dostaví se nasycení včas). Totéž pro neloupaná slunečnicová semínka. |
|
|
|
|
HLAVNÍ STRÁNKA
UŽIVATELÉ
[ DISKUZNÍ FÓRA ] VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE
NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV
|