Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Jídlo a pití všeho druhu

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 1807
Aktuální téma: avokáda

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 142 - 161 / 1807Starší   Nejstarší

Mvek - 14. květen 2018 17:32sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak: Tím chceš říct co? Po práci úředníka:-) nebo popeláře taky všichni baží?
Mvek - 14. květen 2018 16:10sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Tak na velikost porcí bych si v té Vinohradské nestěžoval. Jelikož často k tomu jídlu byl banán, jablko, pomeranč, nebo i jiné věci, které se daly nechat na potom, tak to, že v tu chvíli se mi třeba tolik jíst nechtělo, nebyl problém, nechal jsem si to na později a celkově mi přišlo, že toho bylo dost. Zásobování jsem potřeboval jen kvůli zvýšení příjmu vlákniny nebo vitamínů.

Na druhou stranu já vážím při 189 jen 70-75 kg, takže toho asi k jídlu opravdu tolik nepotřebuju:-).
Pozemstan - 14. květen 2018 14:02sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Loni, když byl hospitalizován táta, jsem měl možnost vidět večeře v jablonecké a liberecké nemocnici, a hlavně přes víkend, kdy nevařili, šlo též třeba jen o jeden krajíc chleba s nějakou pomazánkou, možná k tomu ještě ovoce či malý zákusek. Jindy bývalo jídlo vařené, třeba i s polévkou, ale porce nebyly moc velké nebo nevypadaly úplně zdravě (sladké knedlíky)... Večeře je přitom podávána už kolem 17. hodiny, takže pacient musí vydržet do rána, popř. se zásobit přes příbuzné a známé...
Mirak - 14. květen 2018 13:47sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Jo, po téhle práci všichni baží.
Seven - 14. květen 2018 13:44sipka
ZAMĚŘIT
Seven
V Motole jsem strávila 2x 2 týdny jako dítě. Jedním z mých zdravotních problémů byla i podváha. Myslím, že všem může být zcela jasné, že tenhle problém tam skutečně nevyřešili.

A ono teda se dá stravovat rozumně i za cenu nižší, než je ta májka s dvěma rohlíky (svačina zahlédnutá na vozíku při průchodu ortopediíí v Nemocnici Krnov), ale to by zahrnovalo zaměstnat někoho, kdo to jídlo bude vařit a ne jen házet na talíř.
Mvek - 12. květen 2018 13:36sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Je libo zvířecí konzervy?
Jídlo s.r.o (Stream.cz) - Konzervy pro psy a kočky

Aneb jedna z mála konzerv, kde je sto procent masa:-).
AVip - 10. květen 2018 20:58sipka
ZAMĚŘIT
AVip
S.S.Enterprise: Můžeš hádat...! :-D

Jinak další motolské ňamky zahrnovaly věci typu "Mája za kačku" (paštika) nebo zaručeně pravý surimi salát ála krab...
S.S.Enterprise - 10. květen 2018 19:05sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
AVip:
ser vírována

ta mezera je tam schválně?
AVip - 10. květen 2018 16:59sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Já zažil ještě lepší věc a sice, kdy chlápkovi, co ležel vedle mne, přišli v Motole měřit cukr vždycky po snídani...

Zas abych nebyl takový "negatívista", v ÚVN mi kdysi, rozřezanému krku navzdory, docela chutnalo a v rámci možností mám na tamní kuchyni celkem pozitivní vzpomínky.
Ale ten Motol mne bude strašit ve vzpomínkách ještě hodně dlouho, tam se to fakt nedalo.
Mvek - 10. květen 2018 09:51sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jinak proti spoluúčasti bych nic neměl, i když si pořád myslím, že těch původních 90 Kč je moc (a podle článku je to víc než strava). Tedy ono to není moc pro mě nyní v produktivním věku, ale kolik nás takových je. Navíc to pak podporuje odchody na reverz apod., místo aby o pobytu v nemocnici opravdu rozhodoval lékař.
Telemachus Rhade - 10. květen 2018 08:54sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
mělo by se to platit nebo aspoň zavést spoluúčast
Nezapomínej, kde žiješ ;) V tomhle sociálně socialistickém ráji zdánlivě bohatším než Švédsko, je spoluúčast tabu, protože ji zavedl Kalousek jako čisté pravičácké zlo a pražský trest na tetky a stréců z vesnice.

Úroveň nemocničního stravování je tristní - v březnu musela s malým zůstat v nemocnici Marťa a nejenže se to nedalo jíst, a co hůř - po nahlášení alergií donesly alergeny, ale hlavně donesli jídlo až v celý den hospitalizace - první večer nic. A nezlepší se to - nemá to kdo prosadit.

A v tomto souhlasím s AVipem - nemocniční péče je jedna z páteřních služeb, a ta fungovat musí. Se spoluúčastí, nebo bez. Ale politika státu je taková, že se všechno rozdá na sociálních dávkách a/nebo novým úředníkům. A dokud budou lidi volit ANO a extrémisty, nezmění se nic.
Mvek - 10. květen 2018 08:40sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak: Já lituji právě těch, co tam jsou často, i když být tam o něco déle, obávám se, že bez pomoci návštěv a kdybych měl stav, kdy bych se tedy moc po chodbách neprocházel, skončil bych brzy se zácpou jak hrom.

Jinak viz AVip. Jde o některé blafy. To, že jídlo nebylo dobré neřeším (mimochodem to, že si můžu připlatit v této nemocnici připlatit za výběr z jídel pro zaměstnance, slyším poprvé, škoda, zrovna na tom by si mohla nemocnice trochu polepšit, kdyby to těm bez diety nabízela). To, že mi dají třeba nejlevnější z variant výrobku také chápu.
Ale to, že cpou lidem, kteří mají málo co se bránit, a třeba tam budou trčet měsíce, potraviny se známými rakovinotvornými látkami apod., mi tedy vadí.

Jo a ještě korunou bylo to, že na jídlo bylo často jen 15 minut, pak už se sanitář omlouval, že musí tác a nádobí vrátit, že mu dělají jinak problémy. Takže pokud nešlo o odnesitelné věci jako rohlík a jogurt, tak pacienti ještě museli hltat, nebo to stejně nedojedli.
Mirak - 10. květen 2018 07:49sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
V nemocnici jsem už týden ležel a byť byla strava hnusná jak prdel, tak jsem to nějak přežil a byl jsem hlavně rád, že mě uzdravili.

Rikam, mělo by se to platit nebo aspoň zavést spoluúčast, protože nějak nevím, proč by vlastně pacienti měli mít žrádlo zdarma (copak doma taky jíte zadarmo?). Potom bych kritiku stravy naprosto chápal. Za stávající situace jsou to champagne problems.
AVip - 10. květen 2018 06:14sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mirak:
Kdo v nemocnici řeší, co je k jídlu se má myslím dobře.

Jdi si lehnout na týden do Motola, pak si povíme.
Tyhle chytrý kecy lidí, co ty blafy nemuseli žrát fakt miluju (nic osobního, ale...).



Mirak:
Skoro ve všech nemocnicích je kantýna/bistro, kde si můžeš dát něco jinýho. Můžeš si vozit z domu. Můžeš si objednávat z venku. Jestli mají nemocnice budget 70 Kč na jídlo, jak píšou, tak se těžko bude hledět primárně na zdravou stravu (on k tomu většinou ani není žádný důvod).

Ano, oblíbený pseudoargument.
Za A) je spousta lidí, kteří do té kantýny nedojdou a nemá jim tam kdo dojít
a za B) pořád to neospravedlňuje ten strašlivý blafomet, kdy je pacientům např. ser vírována např. i tzv. "párková pomazánka" v konzervě.

Fakt, jdi si lehnout na týden do nějakého podobného zařízení, ideálně na operaci, která tě na týden či déle upoutá na lůžko a pak přijď, porovnáme poznámky.
Mirak - 09. květen 2018 23:17sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Skoro ve všech nemocnicích je kantýna/bistro, kde si můžeš dát něco jinýho. Můžeš si vozit z domu. Můžeš si objednávat z venku. Jestli mají nemocnice budget 70 Kč na jídlo, jak píšou, tak se těžko bude hledět primárně na zdravou stravu (on k tomu většinou ani není žádný důvod).

Problém je, že za to pacienti neplatí, ale kdyby platili, tak by zase kňučela druhá klika.

Chápu, když by žehral někdo, kdo je v nemocnici 5x do roka, ale zrovna ty?
Mvek - 09. květen 2018 23:08sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak: To se dá také hezky přehnat tak, že se díky stravě do nemocnice brzy vrátíš.
Mirak - 09. květen 2018 23:01sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Kdo v nemocnici řeší, co je k jídlu se má myslím dobře.
Mvek - 09. květen 2018 22:46sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Děsivé:
Jídlo v nemocnicích - FNKV
Jako děsivé je, co se v tom jídelníčku objevuje. Ta "racionální strava". Měl jsem tu čest vloni. Nejde o tuky, to chápu, ale jde o to, že tam prostě jsou příšerné věci, jako třeba "ala losos" pomazánka, ve které je všechno možné co se týče aroma a barviva (o glutamátu ani nemluvě) atd.
Mvek - 03. květen 2018 14:36sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
S.S.Enterprise: Jako ve všem pomalu jsou nějaké sacharidy, podle tabulek je v hovězím asi 0,2 procenta.

Nicméně já jsem dělal víc věcí dohromady a co způsobuje reakci v tom mase není v článku řečeno, ale samotnou alergii spouští nějaký speciální cukr, který se přenese klíštětem:
alpha-gal is a sugar molecule found in nearly all mammals, except humans and a few other primates.

Ale má dlouhodobý dopad, u někoho mnoho let, u někoho měsíce.
S.S.Enterprise - 03. květen 2018 14:31sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
cukr z červeného masa ... to slyším prvně, že v červeném mase je cukr...

Nejnovější   Novější 142 - 161 / 1807Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o