|
Spravuje: AVip Počet příspěvků: 1810 |
|
Aktuální téma: avokáda
|
|
|
| Reaguju na konstatování Seven, že je potřeba "zaměstnat někoho, kdo to jídlo bude vařit a ne jen házet na talíř"
Domnívám se, že bude opravdu velkej problém sehnat aspoň mírně podprůměrnýho kuchaře. I ve školních jídelnách se dá nažrat líp, což možná nepatrně souvisí s tím, že se za to platí :) |
|
|
|
| Pokud by někdo byl zvědavý, ale odpuzovala ho nutnost objednávat větší množství, nebo o tom ani nevěděl, tak od minulé do příští středy lze koupit v Penny Marketu energetické tyčinky a balený chléb s cvrččí moukou Sens. Viz jinak Sensbar.com, český startup s mezinárodním rozsahem.
Já už od nich měl všechny tyčinky, ty proteinové, které v obchodě nemají, mě zaujaly, ty energetické mají docela výraznou chuť, ale jinak jsou složením asi taky zajímavé.
Ale ano, cena 49 Kč za tyčinku je dost. Já většinou měl zásilku s nulovým poštovným a nějakým slevovým kupónem, tak to bylo méně (a taková Lifebar, bývá taky od 30 do 40 a asi více na sacharidech než na bílkovinách). |
|
|
|
| Mirak: Tím chceš říct co? Po práci úředníka:-) nebo popeláře taky všichni baží? |
|
|
|
| Tak na velikost porcí bych si v té Vinohradské nestěžoval. Jelikož často k tomu jídlu byl banán, jablko, pomeranč, nebo i jiné věci, které se daly nechat na potom, tak to, že v tu chvíli se mi třeba tolik jíst nechtělo, nebyl problém, nechal jsem si to na později a celkově mi přišlo, že toho bylo dost. Zásobování jsem potřeboval jen kvůli zvýšení příjmu vlákniny nebo vitamínů.
Na druhou stranu já vážím při 189 jen 70-75 kg, takže toho asi k jídlu opravdu tolik nepotřebuju:-). |
|
|
|
| Loni, když byl hospitalizován táta, jsem měl možnost vidět večeře v jablonecké a liberecké nemocnici, a hlavně přes víkend, kdy nevařili, šlo též třeba jen o jeden krajíc chleba s nějakou pomazánkou, možná k tomu ještě ovoce či malý zákusek. Jindy bývalo jídlo vařené, třeba i s polévkou, ale porce nebyly moc velké nebo nevypadaly úplně zdravě (sladké knedlíky)... Večeře je přitom podávána už kolem 17. hodiny, takže pacient musí vydržet do rána, popř. se zásobit přes příbuzné a známé... |
|
|
|
| Jo, po téhle práci všichni baží. |
|
|
|
| V Motole jsem strávila 2x 2 týdny jako dítě. Jedním z mých zdravotních problémů byla i podváha. Myslím, že všem může být zcela jasné, že tenhle problém tam skutečně nevyřešili.
A ono teda se dá stravovat rozumně i za cenu nižší, než je ta májka s dvěma rohlíky (svačina zahlédnutá na vozíku při průchodu ortopediíí v Nemocnici Krnov), ale to by zahrnovalo zaměstnat někoho, kdo to jídlo bude vařit a ne jen házet na talíř. |
|
|
|
| S.S.Enterprise: Můžeš hádat...! :-D
Jinak další motolské ňamky zahrnovaly věci typu "Mája za kačku" (paštika) nebo zaručeně pravý surimi salát ála krab... |
|
|
|
| AVip:
ser vírována
ta mezera je tam schválně?
|
|
|
|
| Já zažil ještě lepší věc a sice, kdy chlápkovi, co ležel vedle mne, přišli v Motole měřit cukr vždycky po snídani...
Zas abych nebyl takový "negatívista", v ÚVN mi kdysi, rozřezanému krku navzdory, docela chutnalo a v rámci možností mám na tamní kuchyni celkem pozitivní vzpomínky.
Ale ten Motol mne bude strašit ve vzpomínkách ještě hodně dlouho, tam se to fakt nedalo. |
|
|
|
| Jinak proti spoluúčasti bych nic neměl, i když si pořád myslím, že těch původních 90 Kč je moc (a podle článku je to víc než strava). Tedy ono to není moc pro mě nyní v produktivním věku, ale kolik nás takových je. Navíc to pak podporuje odchody na reverz apod., místo aby o pobytu v nemocnici opravdu rozhodoval lékař. |
|
|
|
| Mirak:
mělo by se to platit nebo aspoň zavést spoluúčast
Nezapomínej, kde žiješ ;) V tomhle sociálně socialistickém ráji zdánlivě bohatším než Švédsko, je spoluúčast tabu, protože ji zavedl Kalousek jako čisté pravičácké zlo a pražský trest na tetky a stréců z vesnice.
Úroveň nemocničního stravování je tristní - v březnu musela s malým zůstat v nemocnici Marťa a nejenže se to nedalo jíst, a co hůř - po nahlášení alergií donesly alergeny, ale hlavně donesli jídlo až v celý den hospitalizace - první večer nic. A nezlepší se to - nemá to kdo prosadit.
A v tomto souhlasím s AVipem - nemocniční péče je jedna z páteřních služeb, a ta fungovat musí. Se spoluúčastí, nebo bez. Ale politika státu je taková, že se všechno rozdá na sociálních dávkách a/nebo novým úředníkům. A dokud budou lidi volit ANO a extrémisty, nezmění se nic. |
|
|
|
| Mirak: Já lituji právě těch, co tam jsou často, i když být tam o něco déle, obávám se, že bez pomoci návštěv a kdybych měl stav, kdy bych se tedy moc po chodbách neprocházel, skončil bych brzy se zácpou jak hrom.
Jinak viz AVip. Jde o některé blafy. To, že jídlo nebylo dobré neřeším (mimochodem to, že si můžu připlatit v této nemocnici připlatit za výběr z jídel pro zaměstnance, slyším poprvé, škoda, zrovna na tom by si mohla nemocnice trochu polepšit, kdyby to těm bez diety nabízela). To, že mi dají třeba nejlevnější z variant výrobku také chápu.
Ale to, že cpou lidem, kteří mají málo co se bránit, a třeba tam budou trčet měsíce, potraviny se známými rakovinotvornými látkami apod., mi tedy vadí.
Jo a ještě korunou bylo to, že na jídlo bylo často jen 15 minut, pak už se sanitář omlouval, že musí tác a nádobí vrátit, že mu dělají jinak problémy. Takže pokud nešlo o odnesitelné věci jako rohlík a jogurt, tak pacienti ještě museli hltat, nebo to stejně nedojedli. |
|
|
|
| V nemocnici jsem už týden ležel a byť byla strava hnusná jak prdel, tak jsem to nějak přežil a byl jsem hlavně rád, že mě uzdravili.
Rikam, mělo by se to platit nebo aspoň zavést spoluúčast, protože nějak nevím, proč by vlastně pacienti měli mít žrádlo zdarma (copak doma taky jíte zadarmo?). Potom bych kritiku stravy naprosto chápal. Za stávající situace jsou to champagne problems. |
|
|
|
| Mirak:
Kdo v nemocnici řeší, co je k jídlu se má myslím dobře.
Jdi si lehnout na týden do Motola, pak si povíme.
Tyhle chytrý kecy lidí, co ty blafy nemuseli žrát fakt miluju (nic osobního, ale...).
Mirak:
Skoro ve všech nemocnicích je kantýna/bistro, kde si můžeš dát něco jinýho. Můžeš si vozit z domu. Můžeš si objednávat z venku. Jestli mají nemocnice budget 70 Kč na jídlo, jak píšou, tak se těžko bude hledět primárně na zdravou stravu (on k tomu většinou ani není žádný důvod).
Ano, oblíbený pseudoargument.
Za A) je spousta lidí, kteří do té kantýny nedojdou a nemá jim tam kdo dojít
a za B) pořád to neospravedlňuje ten strašlivý blafomet, kdy je pacientům např. ser vírována např. i tzv. "párková pomazánka" v konzervě.
Fakt, jdi si lehnout na týden do nějakého podobného zařízení, ideálně na operaci, která tě na týden či déle upoutá na lůžko a pak přijď, porovnáme poznámky. |
|
|
|
| Skoro ve všech nemocnicích je kantýna/bistro, kde si můžeš dát něco jinýho. Můžeš si vozit z domu. Můžeš si objednávat z venku. Jestli mají nemocnice budget 70 Kč na jídlo, jak píšou, tak se těžko bude hledět primárně na zdravou stravu (on k tomu většinou ani není žádný důvod).
Problém je, že za to pacienti neplatí, ale kdyby platili, tak by zase kňučela druhá klika.
Chápu, když by žehral někdo, kdo je v nemocnici 5x do roka, ale zrovna ty? |
|
|
|
| Mirak: To se dá také hezky přehnat tak, že se díky stravě do nemocnice brzy vrátíš. |
|
|
|
| Kdo v nemocnici řeší, co je k jídlu se má myslím dobře. |
|
|
|
| Děsivé:
Jídlo v nemocnicích - FNKV
Jako děsivé je, co se v tom jídelníčku objevuje. Ta "racionální strava". Měl jsem tu čest vloni. Nejde o tuky, to chápu, ale jde o to, že tam prostě jsou příšerné věci, jako třeba "ala losos" pomazánka, ve které je všechno možné co se týče aroma a barviva (o glutamátu ani nemluvě) atd. |
|
|
|
|
HLAVNÍ STRÁNKA
UŽIVATELÉ
[ DISKUZNÍ FÓRA ] VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE
NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV
|