Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Jídlo a pití všeho druhu

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 1810
Aktuální téma: avokáda

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 130 - 149 / 1810Starší   Nejstarší

Seven - 19. červen 2018 10:02sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Obvykle kupuju arašídové máslo, kde je složení pouze arašídy, 100%. Konzistencí je to potom podobné tahini.

Myslím, že s lepkem spíš než jako samotným nějaká úleva souvisí s tím, v čem vlastně lepek je. Obvykle nejím lepek = přestal jsem žrát croissanty, plácat do sebe těstoviny z penny za 5.50 atd.. To potom k nějakýmu zlepšení dojít musí. Co se týče zeleninové stravy, potom ano, základem je použití kvalitních tuků a to jak v teplé i studené kuchyni. V obojím používám pouze olivový olej, je však třeba dávat pozor na typ, protože existují druhy určené pouze do studené kuchyně, které jsou na vaření zcela nevhodné. Jinak pro mě je základem každého jídla koření. Třeba dneska mám na oběd černé fazole s rýží, což by bez pořádné dávky chili a římského kmínu bylo o ničem.

Jinak začíná se mi stále více ukazovat, že stravovat se vegetariánsky/zeleninově/pescatariansky je v týhle zemi v restauracích téměř nemožné, pokud netrpíte oblibou smažených žampionů, sýrů a květáků. Na Praze 1 je sice country life, ale nesmí se tam se psem. Takže mám pocit, že mi zeleninové a fazolové burrito z Burrito Loco brzy poleze i ušima.
Telemachus Rhade - 19. červen 2018 09:27sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Nyní je zde nová anketa.
Telemachus Rhade - 19. červen 2018 09:23sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
ANKETA: Jaké melouny?

Velké - 2
Malé - 2
Šťavnaté - 3
Ano - 0
Ne - 0
Jahody - 5

Gratulujeme jahodovým melounům.
Telemachus Rhade - 19. červen 2018 09:10sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek:
Zasytí? Jak čaruješ?
Plodem hruškovice přelahodné, neboli avokádem. Byť jde o ovoce, tak neobsahuje cukr a složením tuků odpovídá olivovému oleji. Stačí půlka do salátu a je to nejenom chutnější, ale i mnohem sytější. Popřípadě se dá použít ten sýr, luštěniny, atd, ale osobně preferuju avokádo. A samozřejmostí každého salátu je kvalitní olej.

Mvek 299395:
A ono existuje nesladké burákové máslo?
Burákové máslo je povětšinou slané, i když ano, i se doslazuje. Nicméně by složením mělo obsahovat výlučně arašídy - proto ostatně "máslo". Jakmile se do toho naleje palmáč, mělo by to nést označení arašídová pomazánka s přidaným tukem, ale holt nežijeme v ideálním světě :)

S.S.Enterprise:
jak souvisí lepek s mlékem?
To je právě to, co nevím, a asi nechci zjišťovat. Mám prokázanou alergii na mléčnou bílkovinu - dokud jsem jedl pečivo, tak jsem mohl občas malé množství. Jakmile jsem ho vysadil, je pryč i ta malá tolerance. Osobní vypozorování, nic víc.
S.S.Enterprise - 18. červen 2018 23:24sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Telemachus Rhade: možná jsem nezaregistroval tvůj vývoj v celku, ale na základě posledního příspěvku se ptám, jak souvisí lepek s mlékem?
Marshall - 18. červen 2018 21:44sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Mvek: Mám to stejně.
Mvek - 18. červen 2018 20:47sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Telemachus Rhade: Zasytí? Jak čaruješ? Pokud v tom nejsou luštěniny nebo nevím co ještě má dost bílkoviny (tedy samozřejmě také sýry atd.), tak mám problém s hladem. A to si udělám kýbl pohanky, případně ovesných vloček nebo mixu, s ovocem, co je, a třeba i nějakými těmi semínky.

A se zeleninou je to podobné v jiných pokrmech.
kapitan Pike - 18. červen 2018 20:14sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Telemachus Rhade:
Z lepku jsem kompletně přešel na zeleninu

Taky tak. Hlavně mi to mnohem víc chutná :-)
Telemachus Rhade - 18. červen 2018 20:11sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Z lepku jsem kompletně přešel na zeleninu. No a světe div se, je mi líp :) Ale je to hlavně o hlavě. Přijít na to, že zelenina vlastně stačí a zasytí je mnohem více psychologickou záležitostí.

Ale nese to sebou i negativa - na "normální" stravě jsem se mohl kolem mléka alespoň otřít, třeba v kávě, teď už to z nějakého důvodu nejde. Zřejmě je lepek do určité míry schopný vázat laktózu.
Mvek - 30. květen 2018 20:34sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Nicméně tenhle článek ukazuje Motol v lepším světle, tak nevím, zeptám se ještě kamaráda, který tam dělal praxi a bude tam asi pracovat po absolutoriu (sestra).

Mimochodem v článku je zajímavá ukázka autopilotních vozítek, která rozváží nejen jídlo na oddělení po nemocnici.
Robotí želvy rozváží jídlo v Motole
Mvek - 28. květen 2018 19:00sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Aby nominálně bylo větší zboží levnější, a ještě o tolik, to se jen tak nevidí. A není to akce ani na jednu variantu.

Tesco
Coca Cola 1l 27,90
Coca Cola 1,25l 19,90
AVip - 17. květen 2018 19:10sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mvek: Před 14 lety to tam bylo celkem i jedlé...
(pokud by se jim to tenkrát nepovedlo, tak by tehdy "Operace Dýka" vyšla post mortem).
Mvek - 17. květen 2018 18:44sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
No, nevím kdy, ale letos možná okusím i stravu ve Střešovické ÚVN, tak dám echo...
Mirak - 14. květen 2018 17:46sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Reaguju na konstatování Seven, že je potřeba "zaměstnat někoho, kdo to jídlo bude vařit a ne jen házet na talíř"

Domnívám se, že bude opravdu velkej problém sehnat aspoň mírně podprůměrnýho kuchaře. I ve školních jídelnách se dá nažrat líp, což možná nepatrně souvisí s tím, že se za to platí :)
Mvek - 14. květen 2018 17:38sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pokud by někdo byl zvědavý, ale odpuzovala ho nutnost objednávat větší množství, nebo o tom ani nevěděl, tak od minulé do příští středy lze koupit v Penny Marketu energetické tyčinky a balený chléb s cvrččí moukou Sens. Viz jinak Sensbar.com, český startup s mezinárodním rozsahem.

Já už od nich měl všechny tyčinky, ty proteinové, které v obchodě nemají, mě zaujaly, ty energetické mají docela výraznou chuť, ale jinak jsou složením asi taky zajímavé.
Ale ano, cena 49 Kč za tyčinku je dost. Já většinou měl zásilku s nulovým poštovným a nějakým slevovým kupónem, tak to bylo méně (a taková Lifebar, bývá taky od 30 do 40 a asi více na sacharidech než na bílkovinách).
Mvek - 14. květen 2018 17:32sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak: Tím chceš říct co? Po práci úředníka:-) nebo popeláře taky všichni baží?
Mvek - 14. květen 2018 16:10sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Tak na velikost porcí bych si v té Vinohradské nestěžoval. Jelikož často k tomu jídlu byl banán, jablko, pomeranč, nebo i jiné věci, které se daly nechat na potom, tak to, že v tu chvíli se mi třeba tolik jíst nechtělo, nebyl problém, nechal jsem si to na později a celkově mi přišlo, že toho bylo dost. Zásobování jsem potřeboval jen kvůli zvýšení příjmu vlákniny nebo vitamínů.

Na druhou stranu já vážím při 189 jen 70-75 kg, takže toho asi k jídlu opravdu tolik nepotřebuju:-).
Pozemstan - 14. květen 2018 14:02sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Loni, když byl hospitalizován táta, jsem měl možnost vidět večeře v jablonecké a liberecké nemocnici, a hlavně přes víkend, kdy nevařili, šlo též třeba jen o jeden krajíc chleba s nějakou pomazánkou, možná k tomu ještě ovoce či malý zákusek. Jindy bývalo jídlo vařené, třeba i s polévkou, ale porce nebyly moc velké nebo nevypadaly úplně zdravě (sladké knedlíky)... Večeře je přitom podávána už kolem 17. hodiny, takže pacient musí vydržet do rána, popř. se zásobit přes příbuzné a známé...
Mirak - 14. květen 2018 13:47sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Jo, po téhle práci všichni baží.
Seven - 14. květen 2018 13:44sipka
ZAMĚŘIT
Seven
V Motole jsem strávila 2x 2 týdny jako dítě. Jedním z mých zdravotních problémů byla i podváha. Myslím, že všem může být zcela jasné, že tenhle problém tam skutečně nevyřešili.

A ono teda se dá stravovat rozumně i za cenu nižší, než je ta májka s dvěma rohlíky (svačina zahlédnutá na vozíku při průchodu ortopediíí v Nemocnici Krnov), ale to by zahrnovalo zaměstnat někoho, kdo to jídlo bude vařit a ne jen házet na talíř.

Nejnovější   Novější 130 - 149 / 1810Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o