Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Jídlo a pití všeho druhu

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 1810
Aktuální téma: avokáda

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 53 - 72 / 1810Starší   Nejstarší

AVip - 24. říjen 2021 23:17sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Telemachus Rhade:
Mondelez vyrabi treba i svycarskou Tobleronu

Když vezmu, co zkoušel v rámci "british edition"... ne, tohle nebyl dobrý příklad. :-)


Telemachus Rhade:
Jak by tu ted prohodil Zeph, trh si rekne :)

Zejména ten plně monopolizovaný, že. :-p
Telemachus Rhade - 24. říjen 2021 23:02sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek 320977: Tu umelou sladkost vyhani jednak sirupy, potom oleje a v posledni rade slozite slouceniny typu vanilin a umela sladidla.

Cukr, mouka, vejce, mliko, vanilka bude vzdycky chutove zajimavejsi. Jenze bohuzel nejsme Nemci/Svycari - "nam" to staci a bude se to zrat, protoze je levny a "cesky". Jak by tu ted prohodil Zeph, trh si rekne :)
Telemachus Rhade - 24. říjen 2021 22:59sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
AVip: Mondelez vyrabi treba i svycarskou Tobleronu a ta je ingrediecne naprosto v poradku. Proste kdo s jakym kapitalem a knowhow vstoupi, tolik si muze urcovat, cili...

Zkurveni komousi ;) K tomu se proste nic jineho rict neda.
AVip - 24. říjen 2021 22:51sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mvek: Prý udělala scénu, že si vyrazila do lázní a nemohla sehnat oplatky...takže pak je vyráběl +/- každý, aby se to neopakovalo. :-)

A jinak je to přesně ten důvod, proč je podobná "rozptýlená" výroba dobrý nápad - strašně špatně se likviduje a že zrovna "Mengelez" je opravdová katastrofa si asi nemusíme povídat... ostatně, nejen on.
Mvek - 24. říjen 2021 22:09sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
AVip: Ale to je možná dobře, protože kdoví, jaký Mondeléz by to dneska měl, a byl by tu jen hnůj, takhle se dají najít kvalitnější i zdravější varianty mezi všemožnými hitparádami umělých aromat, nebo jen cukru.
AVip - 24. říjen 2021 22:02sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mvek: A komu za to vděčíme?

No přece soudružce Martě Gottwaldové, která přesvědčila svého muže, soudruha Klementa Gottwalda, aby donutil podnik, který původní recepturu na lázeňské oplatky od znárodnění držel, aby ji poskytl každému výrobnímu podniku, což po vítězství kontrarevolučních sil způsobilo, že prakticky neexistoval způsob, jak by jeden kapitalistický monopolista mohl dostat výrobu oplatek kompletně pod kontrolu.
:-)
Mvek - 24. říjen 2021 21:42sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Od Mondeléze se fakt už nedá skoro nic žrát. Nově Kolonáda "oříškové" oplatky. To je přeslazený hnus, ve kterém už fakt bude platit jen to, že "může obsahovat stopy oříšků".
Zato ve Františkových Lázních se dá sehnat licencované oplatky v modrém balení pouze v jednom Penzionu a jejich prodejně, které vyrábí firma z Prahy, Korunní ulice:-), a ty obsahují nejen pravou vanilku a víceméně základní suroviny, ale rozhodně chuťově tak strašně sladké nejsou.
Mvek - 12. říjen 2021 20:13sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
What if meat-eaters would be like vegans - satira od JP, kterou rozhodně není zdravé se řídit.
leena - 14. září 2021 19:54sipka
ZAMĚŘIT
leena
Objevila jsem tenhlekanal na trubce a zacla zkouset, ted jsem nasla dva korejsky obchudky jeden v centru - vedle Billy na Namesti republiky a pak jeden na Ohrade. A tvl to je uplne jiny chute :) uz se tesim az zacnu objevovat dalsi suroviny a recepty :)
leena - 15. květen 2021 13:47sipka
ZAMĚŘIT
leena
Mvek 318650: jaa to delam fakt jen preventivne do nosu aby se oplachl vsechne bordel co se pres den nahromadi a ne uplne kazdy den.

Kazdopadne kdyz jsem mela naposled nekdy cca rok a pul zpatky fakt hnusnou rymu tak jsem si proste udelala nasyceny roztok soli a tim pres strikacku to nacpala az do nosohrtanu ... trosku hnus, ale fakt to tenkrat pomohlo, za cca 2 dny bylo po ryme.
Mvek - 15. květen 2021 13:12sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
leena: Jestli to nebolí, tak jsi to nedostala asi dostatečně daleko. Ano, efekt to má taky, ale já si rád opláchnu i mandle a v horní části nosohltanu tedy příliš hypotonická voda bolí a člověk by někdy pak minuty rád o hlavu přišel.
Mvek - 15. květen 2021 13:10sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Seven: Nevím, co myslel Tuna, každopádně to je jedno, jestli to aplikuješ konvičkou, nebo to nasaješ podtlakem jazyka do ústní dutiny. Osobně mi to druhé přijde i efektivnější.

Úprava vody je dobrá připomínka a chlór také. Měl bych zkusit si vychladit vodu přes uhlíkový filtr, abych měl bez chlóru, i když jinak máme v Praze měkkou.
Seven - 13. květen 2021 20:23sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Mimochodem při výrobě solného roztoku do neti konvičky (to hádám myslí Mvek) je třeba také dbát na kvalitu vody z kohoutku. Já ji zásadně nejdřív proženu přes Britu (protože vím, že mám vodu tvrdou) a potom převařím, smíchám se solí a až když zchladne na přijatelnou teplotu, tak ji použiju.
Telemachus Rhade - 12. květen 2021 19:31sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
leena:
vzdyt to neboli!
Což nic nemění na tom, že na nosní sliznici chlorovaná voda ani prsty nepatří. Tam patří jedině hypotonická, izotonická a hypertonická mořská voda.

uz pres rok jsem nemela ani pitomou rymu tak to asi spolu s tim vsim co delam pomaha.
Povíme si za 10 let ;)
leena - 12. květen 2021 18:54sipka
ZAMĚŘIT
leena
Mvek 318594: vzdyt to neboli! normalne se nadechnes namiris do nosu vodu a pak proste vydechnes a ten zbytek bordelu vystouras prstem.
A jinak jak rikam, uz pres rok jsem nemela ani pitomou rymu tak to asi spolu s tim vsim co delam pomaha.
Mvek - 12. květen 2021 18:22sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
leena: Jistě, že ti to vyplavuje, je s podivem, že ti bolest nevadí, ale budiž, každý je jinak citlivý, každopádně na základě difúze a dalších fyzikálních jevů to rozhodně nosní sliznici nesvědčí a troufám si říct, že zatímco ji to očistí, tak ji to udělá méně chráněnou a může ji to vysušit právě po sprše později. Aspoň vysušený nos začala být moje zkušenost po třicítce při tom vyplachování totálně "bajvoko" osolenou vodou. A někteří z takových pokusů mají i vážnější problémy.



U nás vede Möller's a je nezapomenutelné vidět malé dítě nadšeně jásající, když se ho zeptáte, jestli chce rybí tuk:-).
leena - 12. květen 2021 18:08sipka
ZAMĚŘIT
leena
Ja treba nos vyplachuju skoro denne pri sprchovani vecer normmalne sprchou namirenou do nosu. A celkem to alespon subjektivne pomaha z toho nosu dostat vsechne bordel ven a ne do tela.

Jinak k tem Omega 3 .. ja uz pres rok do sebe skoro kazdy den cpu tohle a krom toho, ze to obsahuje D a A vitaminy tam je cca 550mg tech Omega3 a je fakt, ze cca uz vic jak rok jsem nemela snad ani rymu :)
rybi-tuk-s-vitaminy-a-omega-3
Mvek - 12. květen 2021 17:37sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Telemachus Rhade: Musím uznat, že proti předávkování omega-3 v případě konzumace rybího oleje nebo tablet varovali, ale vágně.
Každopádně na alergii právě potřebuješ protizánětlivé účinky, takže pokud to byla pointa, tak je to v pořádku.


Quixx je fajn, jen fakt nechci ani sám, natož další lidi podporovat, aby ročně vyprodukovali pět plastových lahviček (a pokud je neseparují, tak možná z třídící linky stejně půjdou do směsi a v půlce ČR na skládku), které navíc putují kdoví odkud.

Takže na vypláchnutí je pořád lepší znát správné ředění a koupenou to jen kompenzovat pro toho, kdo má problémy se sliznicí. Desetiletí mi stačila jakkoliv slaná voda a neřešil jsem, jestli to byl izotonický nebo hypertonický roztok. Až poslední rok nestačí.
Telemachus Rhade - 12. květen 2021 17:24sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek: Omega-3 likviduje, nebo spíš váže, "zlý" cholesterol a je PROTIzánětlivá. Což je špatně :) Ona ničí přirozenou schopnost těla reagovat, tudíž optimální poměr 6 vs. 3 je >5:1. V Evropě je ten poměr dneska ze stravy cca 10:1, v USA 20:1, takže je fajn čas od času žrát tablety Omega 3-6-9, popřípadě 3-6-7-9. Ty poměry jsou v nich celkem dobře nakombinované. Obecně pak platí, že nejkvalitnější Omegu vyrábí Kanada a já to můžu subjektivně jedině potvrdit.

Ze všech mořských vod se mi nejvíce osvědčil Quixx, alias hypertonická mořská voda ve spreji. Dobrá je i hypotonická s rakytníkem od Justu, ale rozdíl v ceně 100 vs. 900 je prostě znát :)
Mvek - 12. květen 2021 17:13sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Ale co můžu chtít od pořadu, který před měsícem tvrdil, že pro zvýšení obranyschopnosti nosní sliznice vůči virům a bakteriím je třeba ji zvlhčovat, což můžeme docílit 0,9% roztokem slané vody, což je 0,9g na 1 l. Což není:-), je to 9 g. Tohle by nosu moc nesvědčilo. A měli tam obojí řečeno i tuším napsáno.


No a jejich rozbíjení dezinformací o "živých" vláknech v respirátorech bylo také úchvatné. Ty, co jsou přesvědčeni o své pravdě asi nepřesvědčí nic, ale tohle nepřesvědčí ani ty, co váhají. Vždyť v samotném videu ukazovali screenshot z jednoho článku z odkazovaného Aeronetu a tam se mluvilo o testech, navíc tam bylo video, kde ta vlákna někdo našel skrz průhlednou fólii nerozbaleného testu. Což samozřejmě lze vše zfalšovat, ale určitě se to neokecá kontaminací po otevření.
Zkrátka pro video si vybrali hezky ten černý respirátor, aby se to dobře okecalo, a tím prokázali spíš medvědí službu, protože nevěřícím ještě víc nahráli.

Nejnovější   Novější 53 - 72 / 1810Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o