| 
 | 
Spravuje: AVip Počet příspěvků: 1813 | 
 |   
| Aktuální téma: avokáda 
     |  
  |  
 
 | 
 |    |   leena: Ale jó... ale ta videa trpí typickým problémem všech TV a Internetových receptářů: kuchař má před sebou už hotové přípravy... :-D 
 
Já si sám rád něco uvařím, ale ono to vážně netrvá jen těch pár minut jako ve videu. A když tady jeden na HO zachraňuje úspory třetině národa ( O;-) ), tak nemá čas na nějaké vyvařování... 
   |  
  |  
  |   
 | 
 |    |   AVip 323189: Lidl Kuchyne 
 
Pripadne si tam profiltruj jeste na smetane :) Predevsim Vanek :) zacinam podle nej dost varit a jako fakt jednoduchy postupy, ktery zvladne i zacatecnik a konecne se nebojim omacek :) dneska jsem delala kralika na smetane a plnenej kralici hrbet s nadivkou a je to fakt jednoduchy :)    |  
  |  
  |   
 | 
 |    |   leena: Ale jo, těstoviny a rýže jsou fajn...  
a to všechno ostatní taky, ale člověk má občas chuť i na nějakou tu omáčku apod. 
...   |  
  |  
  |   
 | 
 |    |   AVip 323185: heled jsem sama, teda ve spolubydleni, ale kazda si tu vari sama a musim rict, ze hotovky od doby co jsem nam tu dala kuchyn trosku dokupy a mame uz konecne moznost mit poradny ulozny prostory, proste hotovky nekupuju :)  
 
idealne je mi treba ryzovar, udelat si na dva dny ryzi a pak treba prave trosku tunaku, jedno vajicko, okurka, sushi rasa a zalit sojovka+sezamovy olej a mas sakra dobry a chutny jidlo. 
Nebo ryychlovka carbonara s 2minutovyma testovinama z lidlu. Nejaka ta slanina nebo peceny bok, jedno vajicko a trosku mlika. Delam bez syra. 
 
A dobry je varit si na dva dny :) dneska jsem si udelala kralika na smtane, jednu porci dneska, zitra obed a jedna porce v mrazaku na jindy :)  
 
Tech moznosti jak si udelat dobry, zdravy a treba i rychly a jednoduchy jidlo je fakt hodne :)   |  
  |  
  |   
 | 
 |    |   Ale jo, tomu rozumím... jenže nejen rybami živ jest člověk... a ne vždy má člověk čas chuť a energii vyvařovat (nemluvě o tom, že pro jednoho se vaří docela problematicky). 
 
Jinak závodky jsou kapitola sama pro sebe... :-( 
Po pravidelných návštěvách jedné zvlášť "kvalitní" jsem kdysi myslel, že mi je... no nevím co, ale ty bolesti žaludku a zad byly strašlivé a dlouhotrvající - už pomalu řešil, kam s tím půjdu k doktorovi, když jsem změnil jídelnu - a najednou bylo po problémech. 
 
Takže stran závodních blafometů je můj názor daný a dosti negativní a už mne v nich můžou překvapit jen příjemně... 
... a najednou ty hotovkové prefabrikáty začnou vypadat docela zajímavě, abych tak řekl.   |  
  |  
  |   
 | 
 |    |   | AVip: Já jsem viděl recenze na některé hotovky na Youtube (ale nejsem si jistý, jak velký je průnik s tím, co uvádíš ty) a zpravidla nebyly příliš pozitivní. Ale popravdě jsem si je nikdy nekupoval a když je nouze nejvyšší, tak si raději koupím konzervu tuňáka a nějaký sýr nebo pečivo k tomu. Mám vyzkoušeno, že po tom mi špatně nikdy nebylo, narozdíl od stravy v kantýně naší (nyní už vlastně bývalé) kancelářské budovy. Druhá věc je velikost porce. Ona konzerva s tuňákem je v dnešní době už v podstatně luxusní potravina (hlavně cenou a zbývá jen doufat, že i kvalitou), ale člověk se z toho asi nají více než právě z hotovek.   |  
  |  
  |   
 | 
 |    |   | Tak koukám, že nikdo další nenašel odvahu... :-D   |  
  |  
  |   
 | 
 |    |   Jinak pár postřehů k hotovkám z obchodů z pozice starého mládence... 
 
Můj výběr je nevyhnutelně omezený a rozhodně nezahrnuje vše a to ani vše, co je k dispozici v mém okolí atp. 
 
*** 
 
Lidl: 
Řada Chef select. 
S oblibou ji popisuji jako ekvivalent umělých prefabrikátů z francouzské komedie "Křidýlko nebo stehýnko". 
V brutální slevě je lepší než nic... překvapivě, na krámu ve slevách zůstává nejčastěji "Chilli con carne" a i když to není zázrak, zrovna tohle řadím spíš k tomu lepšímu, co se v této řadě dá koupit (o složení jídel je lépe moc nepřemýšlet -ostatně nejen v tomto případě-, i ostatní jídla jsou vesměs OK a za cenu ve slevě už tuplem). 
Nevýhodou jsou poměrně malé porce, výhodou je naopak to, že se dají dobře ohřívat v mikrovlnce. 
Trvanlivost je cca. měsíc. lze je tedy celkem s klidným svědomím nakoupit "do foroty" ve slevě. 
 
Řada KM-PRODUKT (3rd party, není to Lidlovská exkluzivita.) 
Jídla s omáčkou jsou OK (rajská, koprovka, svíčková), guláš taky (byť teda masa by tam mohlo být trochu víc). Je to taková klasická závodka, za docela příčetnou cenu i bez slevy. 
Smažený sýr je kupodivu docela dobrý a zrovna z něj bych dokonce řekl, že by se z něj při troše snahy dokázali najíst dva lidi. 
Rizoto je naopak docela strašné, knedlíky s uzeným a se zelím jsou spíš knedlíčky (ale aspoň se dobře prohřejou) a je k nim dost zelí. Ve slevě se to dá. 
 
Řada "Náš Kraj". 
Je vidět, že se manadement neLidlu rozhodl přiživit na současném boomu hotovek.  
Stručně: jídla ve stylu vepřo-knedlo-zelo jsou OK, masa sice moc není, ale zelí a/nebo špenátu je dost a knedlíků taky a celkem se to dá, koneckonců, zkazit tahle jídla vyžaduje už docela nenulovou snahu. 
Játra... ujdou. Ale jen ve velké slevě. 
Řízek s bramborovým salátem je opravdu brrr... :-) to fakt ne, je to podešev a brsalát taky nic moc. 
 
U obou výše uvedených řad je trvanlivost dva - tři týdny, opět, lze tedy nakoupit ve slevě, ale při nákupu na krámu už je třeba kontrolovat trvanlivost 
 
*** 
 
Košík.cz: 
Polévky. 
Malý kyblíček v sobě schovává dvě porce (nebo jednu velikou O:-) ) a obecně, jsou opravdu dobré a v občasné slevě pochopitelně ještě lepší. 
 
Hotová jídla české kuchyně. 
Vesměs je to všechno dobré, ceny jsou vyšší než u Lidlu (zas vám to přivezou až pod nos), porce jsou srovnatelné (byť o fous menší, řekl bych), oproti Lidlu není koupě řízků taková loterie. 
Velká nevýhoda je, že se nedají ohřívat ve svém obalu v mikrovlnce, resp. návod na obalu to neuvádí (naopak doporučuje nandat jídlo na talíř a ohřát pak) a člověk pochopitelně nechce moc riskovat. 
 
Košík.cz má už vyřešené balení svých hotovek, takže není nutné všechno "sežrat" okamžitě (vydrží cca. týden - dva, což už umožňuje jich vždy pár přihodit k regulérnímu nákupu). 
 
*** 
 
Hamham.cz (již nenakupuji): 
Jídla vesměs OK, (byť drahá),  
rozvoz po Praze na pěst (majitelé jaksi nedokážou pochopit, že chtějí-li účtovat prémiové ceny, měli by poskytovat prémiové služby v celé šíři). 
Proklamovaná výdrž až dva měsíce je v podstatě lež, občas jsem byl rád, že dodané jídlo vydrželo... dva dny. :-/ 
To nemluvím o tom, že navzdory uložení v ledničce mi občas něco viditelně začalo kvasit ještě v době, kdy to mělo být "v záruce" (ne, nic mi po tom nikdy nebylo, ale je to... nepříjemné). 
Přílohy jsou separátní a vyloženě předražené. 
Ohřívání je buď v hrnci s horkou vodou (ale ne vše takto funguje optimálně) nebo v regulérní troubě (obojí v podstatě vylučuje využití coby náhrady za závodku v práci). 
 
 
A to je vše přátelé... :-D   |  
  |  
  |   
 | 
 |    |   | A nyní je zde nová anketa.   |  
  |  
  |   
 | 
 |    |   Anketa nám dopadla vesměs ve prospěch offline nákupů. 
 
To se celkem dalo čekat, online nákupy u nás nejsou obvyklé a člověka k jejich používání obvykle přivede až nějaký ten malér (což v mém případě byla před třemi lety ruka zlomená nadvakrát, poněkud "překvapivě" se s podobným handicapem nakupuje docela nepříjemně). 
 
Jako výhodu vidím to, že se nemusím prodírat davy šílenců ochotných se kvůli slevě třeba i poprat a také to, že obvykle není problém s dostupností zboží, když už se ho člověk rozhodne nakoupit (obvykle). 
Nevýhodou je určitě vyšší cena a to je asi i nevýhoda největší - zkrátka, i nákup offline, byť bez slevy, dokáže ušetřit docela hodně. 
nehledě na to, že je to pořád jakási společenská zvyklost (to nemyslím nijak špatně). 
 
Komentáře jsou pochopitelně vítány.   |  
  |  
  |   
 | 
 |    |   Zacinam pomalu, ale jiste objevovat a milovat korejskou kuchyni ... a ted jsem zkusila tuhle slanou ryzovou kasi a tvl je to fakt dobrota, o dost lepsi nez ta cinska verze. 
Delala jsem ji ze zbytku peceneho boku (neco jako platkovana slanina) jedny jarni cibulky, ryze + voda .. oopect bok, pridat cibulku,, ryzi, povarit, pak jsem pridala na konec uz bez vareni bile miso rozmichani v trosce vody, sezamovy olej a nakonec trosku kimchi a fakt desne dobry :)  
 
Korejska slana kase   |  
  |  
  |   
 | 
 |    |   | O Delmartu slyším poprvé. Kdysi někdo doporučoval prodejnu snad Julius Meinl někde u Nám. Republiky, že je to na rozdíl od dřívějších supermarketů prodejna s kvalitním zbožím, kde nakupují bohatší nebo některé dražší podniky apod. A ještě nějakou značku mám někde poznamenanou, ale možná to už je dneska jinak.   |  
  |  
  |   
 | 
 |    |   | AVip 321093: Myslím, že mlíko je z Agrofertu.   |  
  |  
  |   
 | 
 |    |   | V Praze v Arkádách na Pankráci (ale jistě i jinde) existuje pohrobek Delvity v podobě lehce předraženého Delmartu. Je to plné belgického, nizozemského, britského, co se mléčných týče i řeckého zboží. A zatímco Albert zdražuje, tak Delmart ne, čili už to vychází vlastně skoro nastejno.   |  
  |  
  |   
 | 
 |    |   | Seven: Něco z toho je i echt Agrofert... což je z deště pod okap.   |  
  |  
  |   
 | 
 |    |   | Obecně produktům Pikok a Pilos se v Lidlu vyhýbám, myslím, že jsou z Polska a dost hnusný. V německým Lidlu na ně nenarazíte.   |  
  |  
  |   
 | 
 |    |   Mvek: 
rybích konzerv je všude žalostný výběr a jezdíme pro ně do Německa 
 
Na českém trhu je obecně žalostný výběr téměř ve všech odvětvích a zrovna dneska jsme byli v Německu pro +- všechno. Od vánočních cukrovinek přes čaje po mléčný výrobky. Krom toho, že je větší výběr a produkty jsou kvalitnější, tak jsou taky levnější :)  
 
Z hlediska tržního by se nám vyplatilo být 16. spolkovou zemí :)   |  
  |  
  |   
 | 
 |    |   | AVip: Ano, to je pravda, rybích konzerv je všude žalostný výběr a jezdíme pro ně do Německa, nebo právě nově do Normy.   |  
  |  
  |   
 | 
 |    |   | Za mě jen taková poznámka, není to tak dlouho, co měl Lidl problém s kvalitou PIKOK uzenin.. v těchto dnech na ně běží v TV reklama s Vašutem, takže už se otřepali a zase vystrkují růžky :D   |  
  |  
  |   
 
 |  
  | 
HLAVNÍ STRÁNKA 
UŽIVATELÉ 
[ DISKUZNÍ FÓRA ] VYHLEDÁVÁNÍ 
STATISTIKY 
AKCE 
NASTAVENÍ 
FAQ 
ARCHÍV
 
   
  |