|
Spravuje: AVip Počet příspěvků: 1810 |
|
Aktuální téma: avokáda
|
|
|
| AVip 323182: Bohužel nemám moc aktuální zkušenosti. Zejména roku 2016, kdy jsem po doktorátu ještě spolupracoval s exškolitelem, ale už jsem neměl oficiálně přístup do menzy (i když možná by to bývalo šlo, ale za vyšší cenu, což jsem nechtěl řešit), jsem si ale hotová jídla (hlavně z Billy) kupoval k obědu asi jednou až dvakrát týdně - např. rajskou s knedlíky či rýží nebo masové knedlíčky, popř. halušky s uzeným masem - kupoval jsem spíše to levnější, co bylo třeba v akci, ale docela to šlo, byť některé porce byly menší... Před ohřevem v mikrovlnce se ale u některých jídel nesmělo ve fólii udělat více otvorů, než bylo doporučeno. Vzpomínám si, jak jsem místo tří otvorů fólii propíchl třikrát celou vidličkou, načež se jednou houskový knedlík proměnil v tvrdé tvárnice (ale s knedlíkem mám i jinak zkušenosti, že je nutné jej před ohřevem v mikrovlnce polít vodou a nejlépe talíř ještě přikrýt plastovým krytem)... -)
V tom období jsem ale balená hotová jídla střídal s ohřátou hotovou částí kuřete, která byla v pravidelné nabídce Billy v Bělehradské v Praze, tuším v bývalé Delvitě - nejsem si jistý, jestli toto nabízí třeba Billa v Jablonci. To je asi v rámci hotových jídel "samostatná kategorie".
Také jsem si kupoval konzervy což je asi další podkategorie (guláš nebo "Western fazole" od Hamé či jiných výrobců). Ty konzervy od Hamé (sic!) měly/mají i plastovou verzi přímo pro mikrovlnky, i když plast myslím občas trochu ovlivnil chuť. Obsah konzervy si občas ohřeji (na sporáku) i nyní, kdy třeba guláš doplním těstovinami (dříve jsem to jedl jen s chlebem). Zaznamenal jsem, že Western fazole mají nyní trochu jinou recepturu. Mně chutnala i ta původní, ale musím přiznat, že na mě tento pokrm působil jako lehké projímadlo, ale přesto jej mám rád... -)
Zejména roku 2017 jsem pak zase např. v jabloneckém Albertu nebo Kauflandu občas kupoval hotové polévky ve velké plastové misce, které také zmiňuješ. Různé zeleninové, i třeba "italské" byly docela dobré, hutné a vydatné. Souhlasím, že se z toho mohli najíst i dva lidé... |
|
|
|
| leena: Ale jó... ale ta videa trpí typickým problémem všech TV a Internetových receptářů: kuchař má před sebou už hotové přípravy... :-D
Já si sám rád něco uvařím, ale ono to vážně netrvá jen těch pár minut jako ve videu. A když tady jeden na HO zachraňuje úspory třetině národa ( O;-) ), tak nemá čas na nějaké vyvařování...
|
|
|
|
| AVip 323189: Lidl Kuchyne
Pripadne si tam profiltruj jeste na smetane :) Predevsim Vanek :) zacinam podle nej dost varit a jako fakt jednoduchy postupy, ktery zvladne i zacatecnik a konecne se nebojim omacek :) dneska jsem delala kralika na smetane a plnenej kralici hrbet s nadivkou a je to fakt jednoduchy :) |
|
|
|
| leena: Ale jo, těstoviny a rýže jsou fajn...
a to všechno ostatní taky, ale člověk má občas chuť i na nějakou tu omáčku apod.
... |
|
|
|
| AVip 323185: heled jsem sama, teda ve spolubydleni, ale kazda si tu vari sama a musim rict, ze hotovky od doby co jsem nam tu dala kuchyn trosku dokupy a mame uz konecne moznost mit poradny ulozny prostory, proste hotovky nekupuju :)
idealne je mi treba ryzovar, udelat si na dva dny ryzi a pak treba prave trosku tunaku, jedno vajicko, okurka, sushi rasa a zalit sojovka+sezamovy olej a mas sakra dobry a chutny jidlo.
Nebo ryychlovka carbonara s 2minutovyma testovinama z lidlu. Nejaka ta slanina nebo peceny bok, jedno vajicko a trosku mlika. Delam bez syra.
A dobry je varit si na dva dny :) dneska jsem si udelala kralika na smtane, jednu porci dneska, zitra obed a jedna porce v mrazaku na jindy :)
Tech moznosti jak si udelat dobry, zdravy a treba i rychly a jednoduchy jidlo je fakt hodne :) |
|
|
|
| Ale jo, tomu rozumím... jenže nejen rybami živ jest člověk... a ne vždy má člověk čas chuť a energii vyvařovat (nemluvě o tom, že pro jednoho se vaří docela problematicky).
Jinak závodky jsou kapitola sama pro sebe... :-(
Po pravidelných návštěvách jedné zvlášť "kvalitní" jsem kdysi myslel, že mi je... no nevím co, ale ty bolesti žaludku a zad byly strašlivé a dlouhotrvající - už pomalu řešil, kam s tím půjdu k doktorovi, když jsem změnil jídelnu - a najednou bylo po problémech.
Takže stran závodních blafometů je můj názor daný a dosti negativní a už mne v nich můžou překvapit jen příjemně...
... a najednou ty hotovkové prefabrikáty začnou vypadat docela zajímavě, abych tak řekl. |
|
|
|
| AVip: Já jsem viděl recenze na některé hotovky na Youtube (ale nejsem si jistý, jak velký je průnik s tím, co uvádíš ty) a zpravidla nebyly příliš pozitivní. Ale popravdě jsem si je nikdy nekupoval a když je nouze nejvyšší, tak si raději koupím konzervu tuňáka a nějaký sýr nebo pečivo k tomu. Mám vyzkoušeno, že po tom mi špatně nikdy nebylo, narozdíl od stravy v kantýně naší (nyní už vlastně bývalé) kancelářské budovy. Druhá věc je velikost porce. Ona konzerva s tuňákem je v dnešní době už v podstatně luxusní potravina (hlavně cenou a zbývá jen doufat, že i kvalitou), ale člověk se z toho asi nají více než právě z hotovek. |
|
|
|
| Tak koukám, že nikdo další nenašel odvahu... :-D |
|
|
|
| Jinak pár postřehů k hotovkám z obchodů z pozice starého mládence...
Můj výběr je nevyhnutelně omezený a rozhodně nezahrnuje vše a to ani vše, co je k dispozici v mém okolí atp.
***
Lidl:
Řada Chef select.
S oblibou ji popisuji jako ekvivalent umělých prefabrikátů z francouzské komedie "Křidýlko nebo stehýnko".
V brutální slevě je lepší než nic... překvapivě, na krámu ve slevách zůstává nejčastěji "Chilli con carne" a i když to není zázrak, zrovna tohle řadím spíš k tomu lepšímu, co se v této řadě dá koupit (o složení jídel je lépe moc nepřemýšlet -ostatně nejen v tomto případě-, i ostatní jídla jsou vesměs OK a za cenu ve slevě už tuplem).
Nevýhodou jsou poměrně malé porce, výhodou je naopak to, že se dají dobře ohřívat v mikrovlnce.
Trvanlivost je cca. měsíc. lze je tedy celkem s klidným svědomím nakoupit "do foroty" ve slevě.
Řada KM-PRODUKT (3rd party, není to Lidlovská exkluzivita.)
Jídla s omáčkou jsou OK (rajská, koprovka, svíčková), guláš taky (byť teda masa by tam mohlo být trochu víc). Je to taková klasická závodka, za docela příčetnou cenu i bez slevy.
Smažený sýr je kupodivu docela dobrý a zrovna z něj bych dokonce řekl, že by se z něj při troše snahy dokázali najíst dva lidi.
Rizoto je naopak docela strašné, knedlíky s uzeným a se zelím jsou spíš knedlíčky (ale aspoň se dobře prohřejou) a je k nim dost zelí. Ve slevě se to dá.
Řada "Náš Kraj".
Je vidět, že se manadement neLidlu rozhodl přiživit na současném boomu hotovek.
Stručně: jídla ve stylu vepřo-knedlo-zelo jsou OK, masa sice moc není, ale zelí a/nebo špenátu je dost a knedlíků taky a celkem se to dá, koneckonců, zkazit tahle jídla vyžaduje už docela nenulovou snahu.
Játra... ujdou. Ale jen ve velké slevě.
Řízek s bramborovým salátem je opravdu brrr... :-) to fakt ne, je to podešev a brsalát taky nic moc.
U obou výše uvedených řad je trvanlivost dva - tři týdny, opět, lze tedy nakoupit ve slevě, ale při nákupu na krámu už je třeba kontrolovat trvanlivost
***
Košík.cz:
Polévky.
Malý kyblíček v sobě schovává dvě porce (nebo jednu velikou O:-) ) a obecně, jsou opravdu dobré a v občasné slevě pochopitelně ještě lepší.
Hotová jídla české kuchyně.
Vesměs je to všechno dobré, ceny jsou vyšší než u Lidlu (zas vám to přivezou až pod nos), porce jsou srovnatelné (byť o fous menší, řekl bych), oproti Lidlu není koupě řízků taková loterie.
Velká nevýhoda je, že se nedají ohřívat ve svém obalu v mikrovlnce, resp. návod na obalu to neuvádí (naopak doporučuje nandat jídlo na talíř a ohřát pak) a člověk pochopitelně nechce moc riskovat.
Košík.cz má už vyřešené balení svých hotovek, takže není nutné všechno "sežrat" okamžitě (vydrží cca. týden - dva, což už umožňuje jich vždy pár přihodit k regulérnímu nákupu).
***
Hamham.cz (již nenakupuji):
Jídla vesměs OK, (byť drahá),
rozvoz po Praze na pěst (majitelé jaksi nedokážou pochopit, že chtějí-li účtovat prémiové ceny, měli by poskytovat prémiové služby v celé šíři).
Proklamovaná výdrž až dva měsíce je v podstatě lež, občas jsem byl rád, že dodané jídlo vydrželo... dva dny. :-/
To nemluvím o tom, že navzdory uložení v ledničce mi občas něco viditelně začalo kvasit ještě v době, kdy to mělo být "v záruce" (ne, nic mi po tom nikdy nebylo, ale je to... nepříjemné).
Přílohy jsou separátní a vyloženě předražené.
Ohřívání je buď v hrnci s horkou vodou (ale ne vše takto funguje optimálně) nebo v regulérní troubě (obojí v podstatě vylučuje využití coby náhrady za závodku v práci).
A to je vše přátelé... :-D |
|
|
|
| A nyní je zde nová anketa. |
|
|
|
| Anketa nám dopadla vesměs ve prospěch offline nákupů.
To se celkem dalo čekat, online nákupy u nás nejsou obvyklé a člověka k jejich používání obvykle přivede až nějaký ten malér (což v mém případě byla před třemi lety ruka zlomená nadvakrát, poněkud "překvapivě" se s podobným handicapem nakupuje docela nepříjemně).
Jako výhodu vidím to, že se nemusím prodírat davy šílenců ochotných se kvůli slevě třeba i poprat a také to, že obvykle není problém s dostupností zboží, když už se ho člověk rozhodne nakoupit (obvykle).
Nevýhodou je určitě vyšší cena a to je asi i nevýhoda největší - zkrátka, i nákup offline, byť bez slevy, dokáže ušetřit docela hodně.
nehledě na to, že je to pořád jakási společenská zvyklost (to nemyslím nijak špatně).
Komentáře jsou pochopitelně vítány. |
|
|
|
| Zacinam pomalu, ale jiste objevovat a milovat korejskou kuchyni ... a ted jsem zkusila tuhle slanou ryzovou kasi a tvl je to fakt dobrota, o dost lepsi nez ta cinska verze.
Delala jsem ji ze zbytku peceneho boku (neco jako platkovana slanina) jedny jarni cibulky, ryze + voda .. oopect bok, pridat cibulku,, ryzi, povarit, pak jsem pridala na konec uz bez vareni bile miso rozmichani v trosce vody, sezamovy olej a nakonec trosku kimchi a fakt desne dobry :)
Korejska slana kase |
|
|
|
| O Delmartu slyším poprvé. Kdysi někdo doporučoval prodejnu snad Julius Meinl někde u Nám. Republiky, že je to na rozdíl od dřívějších supermarketů prodejna s kvalitním zbožím, kde nakupují bohatší nebo některé dražší podniky apod. A ještě nějakou značku mám někde poznamenanou, ale možná to už je dneska jinak. |
|
|
|
| AVip 321093: Myslím, že mlíko je z Agrofertu. |
|
|
|
| V Praze v Arkádách na Pankráci (ale jistě i jinde) existuje pohrobek Delvity v podobě lehce předraženého Delmartu. Je to plné belgického, nizozemského, britského, co se mléčných týče i řeckého zboží. A zatímco Albert zdražuje, tak Delmart ne, čili už to vychází vlastně skoro nastejno. |
|
|
|
| Seven: Něco z toho je i echt Agrofert... což je z deště pod okap. |
|
|
|
| Obecně produktům Pikok a Pilos se v Lidlu vyhýbám, myslím, že jsou z Polska a dost hnusný. V německým Lidlu na ně nenarazíte. |
|
|
|
| Mvek:
rybích konzerv je všude žalostný výběr a jezdíme pro ně do Německa
Na českém trhu je obecně žalostný výběr téměř ve všech odvětvích a zrovna dneska jsme byli v Německu pro +- všechno. Od vánočních cukrovinek přes čaje po mléčný výrobky. Krom toho, že je větší výběr a produkty jsou kvalitnější, tak jsou taky levnější :)
Z hlediska tržního by se nám vyplatilo být 16. spolkovou zemí :) |
|
|
|
| AVip: Ano, to je pravda, rybích konzerv je všude žalostný výběr a jezdíme pro ně do Německa, nebo právě nově do Normy. |
|
|
|
|
HLAVNÍ STRÁNKA
UŽIVATELÉ
[ DISKUZNÍ FÓRA ] VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE
NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV
|