Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Jídlo a pití všeho druhu

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 1807
Aktuální téma: avokáda

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 10 - 29 / 1807Starší   Nejstarší

Mvek - 13. březen 2023 15:54sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
To mi připomíná, že se chci zeptat, jestli v Makru na Černém Mostě šetří energií, nebo to byla výjimka, že jsem tam v pátek v sedm večer klopýtal po parkovišti potmě. A při nakládání nákupu do auta jsem málem auto nenašel (ok, dálkové zamykání to jistí), ale spíš se bál, jestli mě někdo nepřepadne.

No a to, že na jejich "scan and go" si mám naskenovat kód z vozíku, který jsem nenašel, je další dotaz,když už jsem tu makro kartu po letech obnovil.
AVip - 11. březen 2023 20:13sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mirak: Podle mých zkušeností nejvíc záleží na lokalitě a na konkrétním vedení toho či onoho obchodu, o jaký jde řetězec je v tomto směru spíš podružné (byť i to má svůj vliv).

V případě pochyb o validitě toho článku bych každému doporučil návštěvu obchodů na stanici metra Budějovická, tam to byl pravidelně horor už někdy ve 2. polovině 10. let tohoto století (poměrně často jsem si vozíval malé nákupy jak z Dejvic, tak později i ze Stodůlek).
Mirak - 11. březen 2023 19:24sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Hm, většina z toho je mi ukradená nebo mě trápí asi tak tři vteřiny v tom obchodě, ale zapomínám na to ještě než stihnu vyjít ze dveří. Máme se v Česku moc dobře :)
AVip - 11. březen 2023 17:39sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Šestnáct věcí, které nás štvou v supermarketu. A nejspíš se nikdy nezmění


Jo, to je ono.. i když si osobně myslím, že přinejmenším některé prodejny své zákazníky zcela otevřeně trollí - tu více, tu méně v souladu s korporační politikou.

A je to taky důvod, proč přes hodně napálené ceny čas od času nakupuju online.
Nervy mám jen jedny a i když i nákup online má své "issues", je to kompletně jiná sada problémů než v kamenných prodejnách, abych tak řekl.
Mvek - 23. prosinec 2022 19:33sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
KRAKONOS: A přece se za cibetkovou kávu platí draho:-). Ale jo, myslím, že část těch, co si ji dovolí a pijí, taky neví, jak vzniká...
KRAKONOS - 23. prosinec 2022 12:38sipka
ZAMĚŘIT
KRAKONOS
Mvek: Tak ono propagovat "med z hoven" není nejlepší prodejní strategie, takže co je to medovice na skleničkách moc nerozvádějí :-)
A přitom ve Ferdovi Mravencovi to nejspíš každý četl.
Mvek - 22. prosinec 2022 15:19sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Tedy, že med může být z vylučované tekutiny mšic, jsem fakt netušil.
Lidé často chybují už v samotném pojmenování. Jakýkoli tmavý med označují za lesní. Ale pozor, pořád je to med květový. Protože tmavý může být med i z květů ostružiníku a maliníku, přesto stále patří mezi medy květové, tedy vyrobené včelami z doneseného nektaru z květů. Medovicový med získávají včely ze stromů a keřů, z jehličnanů, javorů, lip a třeba i z ovocných stromů. Včely jej ovšem netvoří z nektaru, nýbrž z mízy, kterou na těchto stromech vyrábějí mšice, a to tak, že napichují a sají mízu z pupenů, kůry a listů stromů a následně pak vylučují tekutinu, již včely a také mravenci sbírají. Skoro každý porost má svůj druh „nektarodárných“ mšic. Možná si pamatujete z knihy Ferda Mravenec, jak mravenci mšice chovali, aby je dojili. Takhle nějak to skutečně v přírodě je, takže pokud chceme získat co nejvíc medovicového medu, hledáme stanoviště pro včelnice podle co nejvyššího výskytu mravenišť. Kde jsou mravenci, jsou i mšice. A až o padesát procent větší snůška medovice.
Pozemstan - 02. září 2022 21:35sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Jak jsem zmínil na setkání SN Michal Václavík z České kosmické kanceláře ukázal na Twitteru u příležitosti návštěvy USA za účelem sledování startu SLS americkou specialitu - vařené buráky (boiled peanuts)... Koukám, že mají i heslo na Wikipedii. -)
Pozemstan - 23. srpen 2022 18:37sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Telemachus Rhade: Přepravní náklady budou nižší... -)
Telemachus Rhade - 23. srpen 2022 18:03sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
AVip:
odtučněné sušené mléko, které bylo opět naředěno vodou

Nádhera! :-) A to se fakt vyplatí? Vytvořit prášek, převést prášek, hydratovat prášek? To je šílené.
AVip - 23. srpen 2022 17:19sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Telemachus Rhade:
obnovené odtučněné mléko (co je kurva obnovené mléko?)

Internetové zdroje potvrdily mé podezření: je to odtučněné sušené mléko, které bylo opět naředěno vodou.
Telemachus Rhade - 23. srpen 2022 14:24sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Cornetto: same package, buy me 😉
Me: Tvl, co je to za divnou chuť papundeklu??!!
Cornetto: Mražený krém s rostlinným tukem v oplatce, složení: obnovené odtučněné mléko (co je kurva obnovené mléko?), kokosový tuk, glukózový sirup, pšeničná mouka, kakao se sníženým obsahem tuku, slunečnicový olej, emulgátory (amonné soli fosfatidových kyselin), bramborový škrob, guma guar, jedlá sůl, karamel, sušená syrovátka. Může obsahovat mandle, arašídy a sóju.

Takže bych si na tom v zásadě mohl usmažit řízek!
AVip - 01. červenec 2022 11:02sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Francie zakáže „vegetariánské stejky“. Zákaz chce rozšířit na celou EU

Co na to říct?
Snad jen "Vive la France!"
:-D
Pozemstan - 04. červen 2022 12:49sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
AVip 323182: Bohužel nemám moc aktuální zkušenosti. Zejména roku 2016, kdy jsem po doktorátu ještě spolupracoval s exškolitelem, ale už jsem neměl oficiálně přístup do menzy (i když možná by to bývalo šlo, ale za vyšší cenu, což jsem nechtěl řešit), jsem si ale hotová jídla (hlavně z Billy) kupoval k obědu asi jednou až dvakrát týdně - např. rajskou s knedlíky či rýží nebo masové knedlíčky, popř. halušky s uzeným masem - kupoval jsem spíše to levnější, co bylo třeba v akci, ale docela to šlo, byť některé porce byly menší... Před ohřevem v mikrovlnce se ale u některých jídel nesmělo ve fólii udělat více otvorů, než bylo doporučeno. Vzpomínám si, jak jsem místo tří otvorů fólii propíchl třikrát celou vidličkou, načež se jednou houskový knedlík proměnil v tvrdé tvárnice (ale s knedlíkem mám i jinak zkušenosti, že je nutné jej před ohřevem v mikrovlnce polít vodou a nejlépe talíř ještě přikrýt plastovým krytem)... -)

V tom období jsem ale balená hotová jídla střídal s ohřátou hotovou částí kuřete, která byla v pravidelné nabídce Billy v Bělehradské v Praze, tuším v bývalé Delvitě - nejsem si jistý, jestli toto nabízí třeba Billa v Jablonci. To je asi v rámci hotových jídel "samostatná kategorie".

Také jsem si kupoval konzervy což je asi další podkategorie (guláš nebo "Western fazole" od Hamé či jiných výrobců). Ty konzervy od Hamé (sic!) měly/mají i plastovou verzi přímo pro mikrovlnky, i když plast myslím občas trochu ovlivnil chuť. Obsah konzervy si občas ohřeji (na sporáku) i nyní, kdy třeba guláš doplním těstovinami (dříve jsem to jedl jen s chlebem). Zaznamenal jsem, že Western fazole mají nyní trochu jinou recepturu. Mně chutnala i ta původní, ale musím přiznat, že na mě tento pokrm působil jako lehké projímadlo, ale přesto jej mám rád... -)

Zejména roku 2017 jsem pak zase např. v jabloneckém Albertu nebo Kauflandu občas kupoval hotové polévky ve velké plastové misce, které také zmiňuješ. Různé zeleninové, i třeba "italské" byly docela dobré, hutné a vydatné. Souhlasím, že se z toho mohli najíst i dva lidé...
AVip - 31. květen 2022 07:44sipka
ZAMĚŘIT
AVip
leena: Ale jó... ale ta videa trpí typickým problémem všech TV a Internetových receptářů: kuchař má před sebou už hotové přípravy... :-D

Já si sám rád něco uvařím, ale ono to vážně netrvá jen těch pár minut jako ve videu. A když tady jeden na HO zachraňuje úspory třetině národa ( O;-) ), tak nemá čas na nějaké vyvařování...
leena - 29. květen 2022 18:21sipka
ZAMĚŘIT
leena
AVip 323189: Lidl Kuchyne

Pripadne si tam profiltruj jeste na smetane :) Predevsim Vanek :) zacinam podle nej dost varit a jako fakt jednoduchy postupy, ktery zvladne i zacatecnik a konecne se nebojim omacek :) dneska jsem delala kralika na smetane a plnenej kralici hrbet s nadivkou a je to fakt jednoduchy :)
AVip - 29. květen 2022 16:27sipka
ZAMĚŘIT
AVip
leena: Ale jo, těstoviny a rýže jsou fajn...
a to všechno ostatní taky, ale člověk má občas chuť i na nějakou tu omáčku apod.
...
leena - 29. květen 2022 15:47sipka
ZAMĚŘIT
leena
AVip 323185: heled jsem sama, teda ve spolubydleni, ale kazda si tu vari sama a musim rict, ze hotovky od doby co jsem nam tu dala kuchyn trosku dokupy a mame uz konecne moznost mit poradny ulozny prostory, proste hotovky nekupuju :)

idealne je mi treba ryzovar, udelat si na dva dny ryzi a pak treba prave trosku tunaku, jedno vajicko, okurka, sushi rasa a zalit sojovka+sezamovy olej a mas sakra dobry a chutny jidlo.
Nebo ryychlovka carbonara s 2minutovyma testovinama z lidlu. Nejaka ta slanina nebo peceny bok, jedno vajicko a trosku mlika. Delam bez syra.

A dobry je varit si na dva dny :) dneska jsem si udelala kralika na smtane, jednu porci dneska, zitra obed a jedna porce v mrazaku na jindy :)

Tech moznosti jak si udelat dobry, zdravy a treba i rychly a jednoduchy jidlo je fakt hodne :)
AVip - 29. květen 2022 11:27sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Ale jo, tomu rozumím... jenže nejen rybami živ jest člověk... a ne vždy má člověk čas chuť a energii vyvařovat (nemluvě o tom, že pro jednoho se vaří docela problematicky).

Jinak závodky jsou kapitola sama pro sebe... :-(
Po pravidelných návštěvách jedné zvlášť "kvalitní" jsem kdysi myslel, že mi je... no nevím co, ale ty bolesti žaludku a zad byly strašlivé a dlouhotrvající - už pomalu řešil, kam s tím půjdu k doktorovi, když jsem změnil jídelnu - a najednou bylo po problémech.

Takže stran závodních blafometů je můj názor daný a dosti negativní a už mne v nich můžou překvapit jen příjemně...
... a najednou ty hotovkové prefabrikáty začnou vypadat docela zajímavě, abych tak řekl.
kapitan Pike - 29. květen 2022 08:07sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
AVip: Já jsem viděl recenze na některé hotovky na Youtube (ale nejsem si jistý, jak velký je průnik s tím, co uvádíš ty) a zpravidla nebyly příliš pozitivní. Ale popravdě jsem si je nikdy nekupoval a když je nouze nejvyšší, tak si raději koupím konzervu tuňáka a nějaký sýr nebo pečivo k tomu. Mám vyzkoušeno, že po tom mi špatně nikdy nebylo, narozdíl od stravy v kantýně naší (nyní už vlastně bývalé) kancelářské budovy. Druhá věc je velikost porce. Ona konzerva s tuňákem je v dnešní době už v podstatně luxusní potravina (hlavně cenou a zbývá jen doufat, že i kvalitou), ale člověk se z toho asi nají více než právě z hotovek.

Nejnovější   Novější 10 - 29 / 1807Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o