|
Spravuje: AVip Počet příspěvků: 1810 |
|
Aktuální téma: avokáda
|
|
|
| Já si dám kafe jednou za tři roky... a když říkám kafe, tak myslim nějaký presíčko... :-) |
|
|
|
| Já taky kafe nepiju, je to břečka :-) |
|
|
|
| TelemachusRhade: Spíš ne. V podstatě tak 3 do týdne. |
|
|
|
| Mvek:
Není to náhražka kávy, protože to nemá kofein, ale je to podobně odporné
Ty nepiješ kafe? |
|
|
|
| Někdo tu z Maranathy přitáhl Žaludovku. Není to náhražka kávy, protože to nemá kofein, ale je to podobně odporné, až se mi to líbí.
Díky tomu jsem zjistil, že prý u Germánů a Slovanů bylo běžné využívat žaludy, a to i na mouku, nejen na tento nápoj. Prý se v době bídy z té mouky dělal chleba, ale přidávala se i normálěn trochu pro chuť. A prý se občas používala až do 18. století a někdy i za první války. |
|
|
|
| Mvek: V níže zmíněné Respublice samozřejmě mají i nealkoholické nápoje včetně např. točené Kofoly za docela dobré ceny, ale nějak luxusně nebo stylově ta hospoda tedy nepůsobí, i když má střídmou retro výzdobu v podobě např. fotografií starých amerických vozů v ulicích kubánské Havany, ale zase vyloženě "zaplivanou" bych ji také neoznačil. |
|
|
|
| Mvek:
ale zároveň je tam třeba i něco zajímavého k pití nealko?:-)
To je v českých poměrech bída.
Ještě dva tipy (a už toho nechám, z tohodle si už vybrat +/- musíš :-D):
U Básníka Pánve na Vinohradech
http://www.mapy.cz/s/5GCY
Lokál na Starém Městě
http://www.mapy.cz/s/5GD3
(Lokál vyloženě doporučuju na českou klasiku udělanou "by the book", abych tak řekl)
(to už se začínáme blížit ke kategorii "lepší podnik" - ale ještě tam nejsme :-D) |
|
|
|
| Pardon za druhý dodatek - ty odkazy pod tím ještě projdu, zatím jsem se k tomu nedostal, ještě to nemělo prioritu, ale brzy bude, takže zatím dík |
|
|
|
| Pozn., je to cizinec z Brazílie, bere ale českou kuchyni, nemá ale rád prý české pizzy, prý mají v brazílii jiné, trochu podobné italským, nedostal jsem z něj ale, zda byl v nějaké opravdu italské restauraci tady.
Brazislké jídlo by mi předvedl, ale to jsou většinou na mě drahé restaurace prý:-). Alespoň to vyvodil z toho, když jsem za drahé ohodnotil indické restaurace Masala (vyjma oběda, ale půjde právě o večer). |
|
|
|
| Tak to já přidám na té vybíravosti:-), ten druhý, cizinec, není moc na alkohol, takže pivem ani vínem ho nenalákám, jinak Pivovarák znám, byl jsem tam dvakrát na obědě.
Nějaký tip na restauraci, kde se dá něco slušného sníst, ale zároveň je tam třeba i něco zajímavého k pití nealko?:-)
Jen kdyby náhodou.
Na jídlo nic moc, ale dá se, Etiopa u JIřáku, ale jejich web přestal fungovat, tak nevím, zda oni ještě fungují. Měli ale zajímavé pití. |
|
|
|
| Mvek: :-D nesmíš bejt tak vybíravej...
Apropós, za zkoušku by možná stál i Pivovarský Dům na Vinohradech, ten je tedy kapku dražší (a můžeš mít smůlu na turisty).
http://www.mapy.cz/s/5GzY
Ale jinak je to echt klasika +/- po všech stránkách (a pivo mají vlastní, dokonce je z lokálu vidět na část provozu). |
|
|
|
| Mvek: Poblíž I. P. Pavlova v Bělehradské je docela slušný "Hostinec ResPUBlica", poloha zde. Jídlo i pití je docela dobré a ne drahé, obsluha příjemná. Bohužel se tam kouří, i když to nebývá zase nějak extrémní. Mají tam ale i oddělený salonek. Večer tam ale někdy, zvláště při sportovních utkáních, může být docela plno (i když nějaké volné místo se i tak najde), takže, pokud plánuješ návštěvu s větší skupinou, je asi vhodná rezervace. |
|
|
|
| AVip: Zase ale nechci, aby to působilo jako opravdu zaplivanější hospoda. Dávám důraz na "působilo", a to myslím Pětník právě byl, působil tak i když jinak byl dobrý.
Takhle jsme taky nedávno vlezli do rest./ospody SParta v Nuslích a to byl závan staré doby, taky tam byli i dělníci/učni, ale jídlo šlo i cena. |
|
|
|
| Na Urale i pětník jsou peníze, tolik toho nabízejí, ty naše Dejvice :-) |
|
|
|
| Mvek:
Napadá mne:
U Českého Lva na Florenci
http://www.mapy.cz/s/5G97
Studna v Karlíně:
http://www.mapy.cz/s/5G99
Kulaťák v Dejvicích:
http://www.mapy.cz/s/5G9d
(obecně v Dejvicích je hafo hospod použitelných pro tento účel, např. "Na Urale" http://www.mapy.cz/s/5G9e nebo i provařený Pětník http://www.mapy.cz/s/5G9f)
A pak i další... to nemá smysl vypisovat. |
|
|
|
| Hledám v Praze nějakou rozumnou restauraci, cenově i kvalitativně, spíše české jídlo (ne pizzeria). Nejde tolik o cenu jídla, to přežiju někdy zaplatit víc, ale aby pití nebylo moc drahé, když tam lidi zůstanou déle.
Našel jsem zatím z těch, co trochu znám třeba z obědů, jen Michelskou Krušovickou restauraci. Tak nějak takové ceny, tedy nějaké pivo do 30 a jídlo tak do 150 komplet bych rád, ideálně s nekuřáckou částí a třeba i na Praze 2 nebo 10 nebo 3. |
|
|
|
| Já se těmhle věcem +/- instinktivně vyhýbám a jak se ukazuje, dělám dobře... mimochodem, opravdu mne potěšila připomínka, že blafomet značky Hamé patří jistému panu Babišovi.. |
|
|
|
| Razer: Proteiny zadarmo, co víc bys chtěl? :) |
|
|
|
| AVip: No mě to vůbec nepřekvapuje občas (tak 1 do roka) něco podobného sním a vždy se na ten rok vyléčím :-)
Nějaká chuť, nebo obsah masa, nebo aorty to je pro fajnovky. Mě ovšem vždy dorazí když při každém třetím kousnutí narazím na nějaký kus kosti a málem si vylomím zub. Případně se mi už stalo, že tam byli červíci, takoví opravdu timalincí, po vyvářce plavali hezky na vrchu ve vodě - MŇAM :-) |
|
|
|
| Nový díl pořadu "Peklo na talíři", tentokrát na téma vepřové konzervy.
http://www.stream.cz/peklonataliri/769554-peklo-na-taliri-veprove-konzervy
Myslím, že výsledek je docela zajímavý... |
|
|
|
|
HLAVNÍ STRÁNKA
UŽIVATELÉ
[ DISKUZNÍ FÓRA ] VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE
NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV
|