Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Jídlo a pití všeho druhu

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 1810
Aktuální téma: avokáda

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1536 - 1555 / 1810Starší   Nejstarší

Mvek - 14. leden 2013 11:25sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Lidl je hrozně divný paskvil, na jednu stranu extrémně levné zboží pro ty, kterým nevadí maximum syntetiky. Na druhou stranu nějaké to luxusnější zboží, občas i v akci. A některé Lidly mívají častěji dobrou zeleninu, ale není to pravidlo, a je to spíš lokální (třeba Mělník).
Nerad tam chodím, protože ho mám stejně tak, že už se z něj blbě jde, a tak musím opět čekat na BUS.

No a v Německu, kde jsem ho viděl prvně, v 2003, tak to byl vysloveně takový diskont, jak kdysi Plus, nebo některé "no name" diskonty, lokální.
Mvek - 14. leden 2013 11:20sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
TelemachusRhade: Interspar mám z ruky, takže nemohu potvrdit/dementovat, ale i tak mám z těch pár zkušeností se Sparem, docela špatné zkušenosti, jen jiného druhu:
- velice rádi klamou co se týče akcí/cen, anebo jsme na to zrovna tady měli při těch pár návštěvách štěstí (jednou nám pak i lhali, že tam ta cedule není, ale porušil jsem zřejmě nějaké to pravidlo a měl to vyfocené, takže x balíků vod jsme dostali opravdu dle akce), ale častěji něco bylo špatně
- pro tento pankrácký je extrémně komplikovaná cesta od pokladny zpět k zelenině, takže se mi povedla zažít "humorná" historka, kdy už nezvyklý jsem si nezvážil zeleninu, zjistil jsem to u kasy, když přede mnou byl snad už jen jeden člověk a já měl věci na páse, tak jsem si říkal, to rychle doběhnu, jenže ačkoliv to bylo asi 20 metrů, muselo se oběhnout hodně dlouhý regál, a ještě jsem se nachytal na slepou uličku, která nebyla průchozí k zelenině.
Výsledkem byla docela dlouhá doba, a rozčilený starší pán u pokladny, kterému pokladní chtěla naúčtovat moje věci na pásu, a který zrovna musel mít problém s hlasivkami, takže mluvil za pomoc i přístroje přiloženého na krk (snad hůř než Hawking)

Razer - 14. leden 2013 11:04sipka
ZAMĚŘIT
Razer
TelemachusRhade: A nebyl to second food hand? Prostě takovej bezďáckej obchod za evropské ceny pro náš "specifický trh" :-?

Mě zas štve Lidl. Celý rok maj takové dobré sýrové křupky, říkal sem si koupím si nějaké na Nový rok, ale ejhle žádné nebyly, asi totiž na silvestra byla větší spotřeba v Německu a na nás už nezbylo :-)

A pak taky smetanová pomazánka v poslední době když člověk nakloní vaničku vytejká samovolně ven = větší obsah vody tak o 20-30%... taky potěší.
Telemachus Rhade - 14. leden 2013 10:38sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Já po víkendové zkušenosti velice nedoporučuji Interspar na Pankráci. Nějaká polovina výrobků na které "je vidět" měla nějaký defect - nejčastěji bohužel plíseň. A to včetně věcí, kde by člověk moc nečekal - nakládané okurky, řepa, potom tradičnější produkty jako ovoce, maso, balená šunka a sýry (akční snad do jednoho). V tomhle krámě bych si opravdu nechtěl dál vlašák. Evidentně za zenitem už byla ale třeba i 'budget' varianta Nutely a (opět) akční sušenky jako třeba Mila, byly nafounknuté k prasknutí.

Nicméně v závěru nás potěšila probíhající akce o které jsme nevěděli, a to -21 % víkendová special akce. Bohužel spoustu věcí jsme holt museli koupit jinde.
Mvek - 14. leden 2013 08:53sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Už po několikáté si uvědomuji, že u běžné Šumavy v supermarketu je "nechuť" zamasována solí. Ten chleba je prostě nějak moc slaný.
Budu si muset najít nějaký lepší chleba, i když je těžké, co volit, aby to nebyla jen zkouška, a tudíž zbytečně vyhození peníze.
Že by předražený chleba z prodejny zdravé výživy Maranatha měl být to pravé, to si taky nemyslím.

Každopádně zvažuji si předplatit dTest. Už z mnoha důvodů.
Telemachus Rhade - 10. leden 2013 10:38sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Když už se blíží ta zima..

7 Cold-weather Cocktails to Warm Up
Pozemstan - 10. prosinec 2012 11:56sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mvek: Rozpustné v tucích jsou vitaminy ADEK, přičemž karoteny jsou právě zdroji vitaminu A (proto se označují jako provitamin A), např. beta-karoten.
Mvek - 10. prosinec 2012 11:18sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Tak samozřejmě, že bych preferoval třeba olivový olej:-).

Ale tuším, že jde ještě o vitamín A, D nebo E, nepamatuji si:-). Protože obecně je lepší salát zalít trochou toho oleje.

Co se týče mrkve a vlivu na oči, čím dál více tvrdí doktoři, že je to mýtus, ale tak to je fuk, důležité je hlavně jíst pestře, a ne se cpát mrkví zrovna kvůli očím.
lagga - 10. prosinec 2012 10:26sipka
ZAMĚŘIT
lagga
btw na co kupovat sádlo, když si ho člověk může doma vyškvařit sám
lagga - 10. prosinec 2012 10:26sipka
ZAMĚŘIT
lagga
říká se tomu karoteny, jsou důležité pro oči, uvolňují se ze syrové mrkve a červené papriky když je žaludek tráví s nenasycenými mastnými kyselinami

husí sádlo je dobrůtka, ale v těle má jinou funkci, tzv. promazává stroj, spomaluje metabolické procesy, a je dobrý s cibulí

roztavenej lůj se používal v koželužnictví, nemá to nic společnýho s tím, že mi chutná mrkev
Mvek - 10. prosinec 2012 08:20sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Ale Razer má trochu pravdu, potřebuješ pro některé vitamíny z mrkve tuk, aby se vstřebaly.
Razer - 10. prosinec 2012 00:24sipka
ZAMĚŘIT
Razer
lagga: Myslím na tvé dobro, z takové stravy jako mrkve tě čeká minimálně chudokrevnost!


:-) dělám si legraci, ale znám osobně lidi, kteří si každý den patlaj chleba sádlem (a to třeba husí setsakra podražilo poslední dobou).
lagga - 10. prosinec 2012 00:10sipka
ZAMĚŘIT
lagga
pffffrrRR
WTH, why would you even suggest something like this ?
Razer - 09. prosinec 2012 21:52sipka
ZAMĚŘIT
Razer
lagga: Zapij to alespoň roztaveným lojem!
lagga - 09. prosinec 2012 21:50sipka
ZAMĚŘIT
lagga
nejlepší večerní mls je mrkev :)
Mvek - 28. listopad 2012 23:14sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mně zas přijde, že Pickwicky jsou už takové nemastné, neslané, i když Ranní kupujeme, ale že je to už takové odfláknuté.
Mvek - 28. listopad 2012 23:14sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pozemstan: Tak možná vím, proč už druhý druh Ahmadu měli tak v akci:-). Njn.
Pozemstan - 28. listopad 2012 22:23sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mvek: Zajímavé, zrovna "Ahmad Tea - London English Breakfast Tea", i když jej myslím také občas piji, skončil jako předposlední v nedávném testu černých čajů (byť s pochybným moderátorem Tunou). Jinak jsem měl od této značky ještě jasmínový zelený čaj, který nebyl chuťově úplně špatný, ale bez cukru poněkud nepříjemný.

Pickwick dělá myslím docela dobré čaje jak čistě ovocné, tak i třeba zelený s ovocnou příchutí. Nevím, jestli je to nějakou "chemií" (v popisu jsem si ale nějakých přídavných látek nevšiml a jinak jsou chemické sloučeniny všude v živé přírodě), ale čaj opravdu voní po daném ovoci a alespoň trochu, byť méně, i ten zelený, tak i chutná... Oproti tomu třeba jedna česká ovocná směs, co jsem před časem pil, byla prakticky "bez chuti a zápachu", ačkoli jsem jinak nikdy nedal dopustit na vysmívanou českou Jemču Jemnice... -)
Mvek - 28. listopad 2012 14:24sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
To mi připomíná, že je v Albertu ještě aktuálně všude v akci Ahmad breakfast tea, 100 sáčků, ale vyjdou opravdu levně.


Hm ale Pickwicky obvykle mívají dost chemie, no třeba se podívám, myslím, že ho tam taky mají v akci.
Razer - 28. listopad 2012 13:45sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Já kupuji zásadně Earl Grey .-), ale v poslední době mi zdražil z 40 na skoro 70...

Nejnovější   Novější 1536 - 1555 / 1810Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o