|
Spravuje: AVip Počet příspěvků: 1810 |
|
Aktuální téma: avokáda
|
|
|
| TelemachusRhade: Značky Masox? :-) |
|
|
|
| V klidu, já si dnes dal silný hovězí vývar za 128 :) |
|
|
|
| Nicméně poslední dobou (a tím myslím obecně tento rok, ještě na začátku ledna jsem byl spokojenější) jsem nějak nespokojený i tam, kde jsem nebyl. Třeba s Express Sandwich tady v BB centru, nebo i s dražší restaurací (obědová menu za 130, 160 a 180). Ze už je pak skoro jedno, jestli jdu levněji rychle do těch pár kantýn, nebo do restaurace. |
|
|
|
| Razer: Já to řeknu asi takhle... nechutnost v obojím případě, jak cena, tak výsledek.
Ale nepřekvapuje mne to. |
|
|
|
| Ty hospody jsou čím dál tím větší bída, protož kamarád musí kouřit a včera byl fotbal či co šli jsme do jiné než obvykle. Dal sem si "velký" hovezí hamburger s hranolkama. a Jen za to bez pití vypláznul přes 200.
O dvě hodiny později už sem to blil doma do záchodu :-) úžas no. |
|
|
|
| Mě akorát štve, že snad kterýkoliv čaj, co si přečtu složení, vedle třeba čaje a bylinky, ovoce apod. obsahuje "aroma". Bez bližšího určení. Nejvíce mě to pobavilo u nového Albert Excellence z Německa (vypadá to jak kopie Liptonu i co se týče pyramidových pytlíků a komentáře o nich na krabičce), konkrétně u zeleného s mátou, vedle těchto dvou ingrediencí obsahoval ještě aroma. |
|
|
|
| Po návratu kořeněných Pickwicků (do kterých teď třeba spadá i cheesecake :) ) se nám tu objevily i Pickwicky Herbal. Konkrétně citrónová tráva s meduňkou a maracujou - dříve prodávaný jako 'Fruity Rainforest' a máta s aloe vera a limetkou. Oba dva jsou výborné. Doufám, že se tentokrát Herbal řada zdrží déle než minule. |
|
|
|
| Co se kvásku týče, mohlo by někoho zajímat toto...
http://hobby.idnes.cz/zitny-kvasek-na-chleba-06o-/hobby-domov.aspx?c=A121228_133749_hobby-domov_bma
(jen jsem o tom četl, domácí pekárnu zatím nemáme, ale časem kdoví) |
|
|
|
| Teda nevím, jestli ALFREDO ESPRESSO CREMAZURRO od Darboven (http://www.darboven.com/horeca/alfredo-espresso/range.html) je tak odporné samo o sobě, nebo mají blbou várku, protože to kafe už z pytle smrdí, a pak z automatu je hrozně hořké, silná "špinavá" chuť. Nedá se pít bez smetany.
Ale v srpnu kupovali něco jiného a chutnalo to ze stejného automatu lépe, možná teď šli s cenou dolu... |
|
|
|
| lagga: Tak my nejsme tak nároční jak co do původu, tak i toho chemického ošetření apod., stejně se na trhy nedostanu v dobu, kdy bych tam něco koupil, ale obecně je to horší a kvalita bývá špatná.
Těším se na léto v jednom směru, že snad bude trochu času si tentokrt taky něco vypěstovat, aspoň tu petržel, pažitku, možná hrášek, i na namražení.
Ale letos jsem doma začal pěstovat v květináči petržel a ještě bych chtěl pažitku, moc to nedává, ale kupodivu ta petržel, koupená v Albertu, plodí další lístky i v tom málu světla, co teď i na okně má. |
|
|
|
| taky vás mrzí, že je zima, a tak sehnat čerstvou, nebo aspoň sušenou místní zeleninu a ovoce ? ...a to německo je, mám pocit, mnohem lepší místně zásobovaný trh
veliké plus za jasné značení původu zboží a ceny na váhu/litr - je to čitelnýýýý |
|
|
|
| Jj, domácí pekárna má jiné nevýhody, ale jde opravdu hlavně o to, že tam člověk nemá kdoví jaké zbytečné příměsi. Takže už záleží opravdu jen na tom droždí, mouce, soli... A zvláště, pokud kupuje chlebovou mouku, tak si teď nejsem jist, čím se liší, jestli nějaké přísady nemá.
Ale je to užitečné, že člověk pak nemusí hrotit, zda pečivo koupí. A zpočátku jsem si rád dal jen tak suchý chleba s čajem, než jsem se ho přejedl:-).
Hm, Držkovský jsem také kdysi občas kupoval, škoda. |
|
|
|
| Jinak v Jablonci měl ještě z dob minulých "chléb Šumava" i trochu jiný význam než celostátně rozšířený název "šumavský bochník". Tradičně byl v obchodech na výběr buď "chléb Šumava" z pekárny Šumava, která ale, alespoň dnes, sídlí na druhé straně města než stejnojmenné sídliště, a nebo "chléb Tanvald"... |
|
|
|
| Pozemstan: Držkov skončil? To je docela škoda.. |
|
|
|
| Mvek: U domácí pekárny máš asi lepší možnost kontroly surovin, ale zrovna u chleba se obávám, že asi právě nemáš moc možností dodržet správný postup s pravým kváskem atd. (i když v 90. letech babička do kysela někdy chlebový kvásek kupovala (vařila v podstatě "krkonošské kyselo" se smetanou, vejci a buď houbami, nebo kváskem)... Tak nevím, jestli se kvásek ještě někde prodává. Prý ho má už jen několik spíše větších pekáren... Ale dříve, když se chléb pekl v pecích v téměř každé venkovské domácnosti, to museli také nějak zvládat...
Jinak, abych se přiznal, tanvaldský chléb (balený) zase nemá nějakou zvláště výraznou chuť, i když trochu odlišný od jiných je. Výrazněji jiný byl třeba držkovský chléb se silnou kůrkou a póry uvnitř, ale pekárna, pokud vím, loni skončila, i když práva někdo koupil... |
|
|
|
| Pozemstan: V našem menším Albertu prodávají podle cedulek i nebalený tanvaldský, skoro jsem rozdíl chuťově necítil, ale hlavně kdoví, co to doopravdy je, protože občas je problém to na regálu poznat od šumavy. A není vždy (dneska nebyl také). Balený chléb obecně z principu nebývá dobrý, i když je z dobrých surovin.
Ale tak brzy si asi taky koupím domácí pekárnu, i když po čase se člověku ten domácí taky přejí a chutná mu pak i ten nejlevnější z obchodu. |
|
|
|
| Mvek - 14. leden 2013 08:53: Zajímavé. Chleba často dochucují kyselinou askorbovou (vitaminem C), aby byl i bez dostatečného kvašení, jen s "mrtvým kváskem", kyselejší, ale i přesolování je možné. Obecně jsou mi podezřelé téměř všechny chleby, které obsahují kyselinu askorbovou, gumu guar, pražený ječmen, droždí apod., i když je často také kupuji. Klasický chléb kypřený kváskem - jen z pšeničné mouky, žitné mouky, vody, popř. s přídavkem soli a kmínu, již vyrábí jen málo pekáren - např. Tanvald (balený někdy dostupný i v Praze např. v Bille či Albertu (Hypernově), ale mírně dražší), nebo Česká Lípa... I když v Tanvaldě pečou i tmavší chléb Negrill s cibulí, který obsahuje i ten pražený ječmen, ale i tak je kypřený žitným kvasem, nikoli droždím (alepoň to uvádějí)... Dominantní Penam a Delta ale obsahují výše zmíněné "příměsi" umožňující rychlejší pečení a jeho zamaskování dochucením a dobarvením... |
|
|
|
| Lidl je hrozně divný paskvil, na jednu stranu extrémně levné zboží pro ty, kterým nevadí maximum syntetiky. Na druhou stranu nějaké to luxusnější zboží, občas i v akci. A některé Lidly mívají častěji dobrou zeleninu, ale není to pravidlo, a je to spíš lokální (třeba Mělník).
Nerad tam chodím, protože ho mám stejně tak, že už se z něj blbě jde, a tak musím opět čekat na BUS.
No a v Německu, kde jsem ho viděl prvně, v 2003, tak to byl vysloveně takový diskont, jak kdysi Plus, nebo některé "no name" diskonty, lokální. |
|
|
|
| TelemachusRhade: Interspar mám z ruky, takže nemohu potvrdit/dementovat, ale i tak mám z těch pár zkušeností se Sparem, docela špatné zkušenosti, jen jiného druhu:
- velice rádi klamou co se týče akcí/cen, anebo jsme na to zrovna tady měli při těch pár návštěvách štěstí (jednou nám pak i lhali, že tam ta cedule není, ale porušil jsem zřejmě nějaké to pravidlo a měl to vyfocené, takže x balíků vod jsme dostali opravdu dle akce), ale častěji něco bylo špatně
- pro tento pankrácký je extrémně komplikovaná cesta od pokladny zpět k zelenině, takže se mi povedla zažít "humorná" historka, kdy už nezvyklý jsem si nezvážil zeleninu, zjistil jsem to u kasy, když přede mnou byl snad už jen jeden člověk a já měl věci na páse, tak jsem si říkal, to rychle doběhnu, jenže ačkoliv to bylo asi 20 metrů, muselo se oběhnout hodně dlouhý regál, a ještě jsem se nachytal na slepou uličku, která nebyla průchozí k zelenině.
Výsledkem byla docela dlouhá doba, a rozčilený starší pán u pokladny, kterému pokladní chtěla naúčtovat moje věci na pásu, a který zrovna musel mít problém s hlasivkami, takže mluvil za pomoc i přístroje přiloženého na krk (snad hůř než Hawking)
|
|
|
|
|
HLAVNÍ STRÁNKA
UŽIVATELÉ
[ DISKUZNÍ FÓRA ] VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE
NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV
|