|
Spravuje: AVip Počet příspěvků: 1810 |
|
Aktuální téma: avokáda
|
|
|
| TelemachusRhade: Pokud ti na zpestření nevadí vegetariánská, tak občas mi vyhovují Beas jídelny a jedna je na Pankráci, další v Bělehradské na zastávce 11ky Bruselská.
Ale pokud člověk nechce fakt střídmě, přes stovku to jde a přitom je to dost to samé. Obměna je, ale pořád to samé:-). |
|
|
|
| Mvek:
Já se najím do stovky i s pitím nebo polévkou nebo salátem na mnoha místech kolem Budějovické, ale otázkou je ta kvalita.
Něco takového bych potřeboval najít i v Nuslích u Vyšehradu. Najíst se levně není problém, ale právě ta kvalita dost kulhá. |
|
|
|
| Já se najím do stovky i s pitím nebo polévkou nebo salátem na mnoha místech kolem Budějovické, ale otázkou je ta kvalita. |
|
|
|
| Jsem rád za naší jídelnu Akademie Věd, kde se člověk i s polévkou nají do stovky. (Ovšem bez pití, které je drahé.) ... Jo a je to veřejná jídelna :-]. |
|
|
|
| TelemachusRhade: Značky Masox? :-) |
|
|
|
| V klidu, já si dnes dal silný hovězí vývar za 128 :) |
|
|
|
| Nicméně poslední dobou (a tím myslím obecně tento rok, ještě na začátku ledna jsem byl spokojenější) jsem nějak nespokojený i tam, kde jsem nebyl. Třeba s Express Sandwich tady v BB centru, nebo i s dražší restaurací (obědová menu za 130, 160 a 180). Ze už je pak skoro jedno, jestli jdu levněji rychle do těch pár kantýn, nebo do restaurace. |
|
|
|
| Razer: Já to řeknu asi takhle... nechutnost v obojím případě, jak cena, tak výsledek.
Ale nepřekvapuje mne to. |
|
|
|
| Ty hospody jsou čím dál tím větší bída, protož kamarád musí kouřit a včera byl fotbal či co šli jsme do jiné než obvykle. Dal sem si "velký" hovezí hamburger s hranolkama. a Jen za to bez pití vypláznul přes 200.
O dvě hodiny později už sem to blil doma do záchodu :-) úžas no. |
|
|
|
| Mě akorát štve, že snad kterýkoliv čaj, co si přečtu složení, vedle třeba čaje a bylinky, ovoce apod. obsahuje "aroma". Bez bližšího určení. Nejvíce mě to pobavilo u nového Albert Excellence z Německa (vypadá to jak kopie Liptonu i co se týče pyramidových pytlíků a komentáře o nich na krabičce), konkrétně u zeleného s mátou, vedle těchto dvou ingrediencí obsahoval ještě aroma. |
|
|
|
| Po návratu kořeněných Pickwicků (do kterých teď třeba spadá i cheesecake :) ) se nám tu objevily i Pickwicky Herbal. Konkrétně citrónová tráva s meduňkou a maracujou - dříve prodávaný jako 'Fruity Rainforest' a máta s aloe vera a limetkou. Oba dva jsou výborné. Doufám, že se tentokrát Herbal řada zdrží déle než minule. |
|
|
|
| Co se kvásku týče, mohlo by někoho zajímat toto...
http://hobby.idnes.cz/zitny-kvasek-na-chleba-06o-/hobby-domov.aspx?c=A121228_133749_hobby-domov_bma
(jen jsem o tom četl, domácí pekárnu zatím nemáme, ale časem kdoví) |
|
|
|
| Teda nevím, jestli ALFREDO ESPRESSO CREMAZURRO od Darboven (http://www.darboven.com/horeca/alfredo-espresso/range.html) je tak odporné samo o sobě, nebo mají blbou várku, protože to kafe už z pytle smrdí, a pak z automatu je hrozně hořké, silná "špinavá" chuť. Nedá se pít bez smetany.
Ale v srpnu kupovali něco jiného a chutnalo to ze stejného automatu lépe, možná teď šli s cenou dolu... |
|
|
|
| lagga: Tak my nejsme tak nároční jak co do původu, tak i toho chemického ošetření apod., stejně se na trhy nedostanu v dobu, kdy bych tam něco koupil, ale obecně je to horší a kvalita bývá špatná.
Těším se na léto v jednom směru, že snad bude trochu času si tentokrt taky něco vypěstovat, aspoň tu petržel, pažitku, možná hrášek, i na namražení.
Ale letos jsem doma začal pěstovat v květináči petržel a ještě bych chtěl pažitku, moc to nedává, ale kupodivu ta petržel, koupená v Albertu, plodí další lístky i v tom málu světla, co teď i na okně má. |
|
|
|
| taky vás mrzí, že je zima, a tak sehnat čerstvou, nebo aspoň sušenou místní zeleninu a ovoce ? ...a to německo je, mám pocit, mnohem lepší místně zásobovaný trh
veliké plus za jasné značení původu zboží a ceny na váhu/litr - je to čitelnýýýý |
|
|
|
| Jj, domácí pekárna má jiné nevýhody, ale jde opravdu hlavně o to, že tam člověk nemá kdoví jaké zbytečné příměsi. Takže už záleží opravdu jen na tom droždí, mouce, soli... A zvláště, pokud kupuje chlebovou mouku, tak si teď nejsem jist, čím se liší, jestli nějaké přísady nemá.
Ale je to užitečné, že člověk pak nemusí hrotit, zda pečivo koupí. A zpočátku jsem si rád dal jen tak suchý chleba s čajem, než jsem se ho přejedl:-).
Hm, Držkovský jsem také kdysi občas kupoval, škoda. |
|
|
|
| Jinak v Jablonci měl ještě z dob minulých "chléb Šumava" i trochu jiný význam než celostátně rozšířený název "šumavský bochník". Tradičně byl v obchodech na výběr buď "chléb Šumava" z pekárny Šumava, která ale, alespoň dnes, sídlí na druhé straně města než stejnojmenné sídliště, a nebo "chléb Tanvald"... |
|
|
|
| Pozemstan: Držkov skončil? To je docela škoda.. |
|
|
|
| Mvek: U domácí pekárny máš asi lepší možnost kontroly surovin, ale zrovna u chleba se obávám, že asi právě nemáš moc možností dodržet správný postup s pravým kváskem atd. (i když v 90. letech babička do kysela někdy chlebový kvásek kupovala (vařila v podstatě "krkonošské kyselo" se smetanou, vejci a buď houbami, nebo kváskem)... Tak nevím, jestli se kvásek ještě někde prodává. Prý ho má už jen několik spíše větších pekáren... Ale dříve, když se chléb pekl v pecích v téměř každé venkovské domácnosti, to museli také nějak zvládat...
Jinak, abych se přiznal, tanvaldský chléb (balený) zase nemá nějakou zvláště výraznou chuť, i když trochu odlišný od jiných je. Výrazněji jiný byl třeba držkovský chléb se silnou kůrkou a póry uvnitř, ale pekárna, pokud vím, loni skončila, i když práva někdo koupil... |
|
|
|
|
HLAVNÍ STRÁNKA
UŽIVATELÉ
[ DISKUZNÍ FÓRA ] VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE
NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV
|