Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Jídlo a pití všeho druhu

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 1810
Aktuální téma: avokáda

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1512 - 1531 / 1810Starší   Nejstarší

Mvek - 30. duben 2013 13:27sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Docela doporučuji nakrájet na plátky nebo nastrouhat kus zázvoru, přidat pár mátových lístků a udělat čaj. Poměr chce vyzkoušet, každému to bude chutnat jinak (pokdu snáší mátu a zázvor:-)). Ale síš více máty než méně. je to zajímavá kombinace.
Pozemstan - 28. duben 2013 18:25sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
TelemachusRhade, Mvek: Jak jsem tady už zmiňoval, v Bělehradské je docela dobrý a levný Hostinec ResPUBlica, kde mají polední menu včetně polévky za 80 Kč a od 13:30 je polévka k hlavnímu jídlu zdarma, přičemž i další jídla denní nabídky mimo menu se pohybují kolem 80 Kč... Sice to myslím není nekuřácký podnik, ale oproti jiným tam ani nebývá zakouřeno (a v poledne se možná nekouří, nevím).

V Bělěhradské je také čínská restaurace Baifu, i když ta je trochu dražší a za 80 Kč se člověk nají spíš jen bez polévky.

Pod Vyšehradem je v Ulici na Slupi poblíž Albertova u zastávky tramvaje Albertov trochu levnější čínsko-vietnamsko-thajské bistro s docela dobrými jídly, i když někdy mastnějšími. S polévkou bez pití se člověk vejde pod 100 Kč.

Přímo cestou z Vyšehradu ve staré školní budově ve Vratislavově 13 bývala v suterénu veřejná jídelna U Sotonů s dobrými porcemi a tuším každou středu i kachnou asi za 60 Kč, ale po vystěhování detašovaných pracovišť naší fakulty na jaře 2011 se zřejmě přestěhovala do Nuselské 78, nejspíš neaktualizovaný web firmy pak viz zde.

Pod palácem Charitas, sídlem KDU-ČSL na Karlově náměstí je docela stylově působící čínská restaurace s mnoha čínskými a thajskými specialitami a také docela nízkými cenami (hlavní jídlo tuším kolem 80 Kč někdy i s polévkou). Už jsem tam ale asi půl roku nebyl. Nabízejí i zdarma přístup k wifi.

Jinak nelze opomenout ani studentské menzy, které jsou otevřeny i veřejnosti, byť pro ni s nedotovanou cenou jídla včetně polévky a čaje kolem 70-80 Kč, s možností dokoupit salát. Velikost porcí je samozřejmě oproti restauracím trochu menší a kvalita také asi nižší, ale zase jídla nejsou tak mastná a kořeněná. Poblíž Vyšehradu se nacházejí jak menzy UK (informace pro strávníky včetně veřejnosti) na Albertově a na koleji Budeč ve Wenzigově ulici (viz i jídelníčky), tak i menza ČVUT v Horské, paralelní ulici s Albertovem a Hlavovou ulicí na jihovýchod od nich. Vlastní zkušenost mám jen s menzou na Albertově, s níž jsem v rámci možností spokojen.
Mvek - 28. duben 2013 16:37sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
TelemachusRhade: Pokud ti na zpestření nevadí vegetariánská, tak občas mi vyhovují Beas jídelny a jedna je na Pankráci, další v Bělehradské na zastávce 11ky Bruselská.

Ale pokud člověk nechce fakt střídmě, přes stovku to jde a přitom je to dost to samé. Obměna je, ale pořád to samé:-).
Telemachus Rhade - 28. duben 2013 13:32sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek:
Já se najím do stovky i s pitím nebo polévkou nebo salátem na mnoha místech kolem Budějovické, ale otázkou je ta kvalita.

Něco takového bych potřeboval najít i v Nuslích u Vyšehradu. Najíst se levně není problém, ale právě ta kvalita dost kulhá.
Mvek - 28. duben 2013 12:25sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Já se najím do stovky i s pitím nebo polévkou nebo salátem na mnoha místech kolem Budějovické, ale otázkou je ta kvalita.
Zephram - 28. duben 2013 11:33sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Jsem rád za naší jídelnu Akademie Věd, kde se člověk i s polévkou nají do stovky. (Ovšem bez pití, které je drahé.) ... Jo a je to veřejná jídelna :-].
Razer - 25. duben 2013 16:15sipka
ZAMĚŘIT
Razer
TelemachusRhade: Značky Masox? :-)
Telemachus Rhade - 25. duben 2013 15:07sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
V klidu, já si dnes dal silný hovězí vývar za 128 :)
Mvek - 25. duben 2013 14:39sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Nicméně poslední dobou (a tím myslím obecně tento rok, ještě na začátku ledna jsem byl spokojenější) jsem nějak nespokojený i tam, kde jsem nebyl. Třeba s Express Sandwich tady v BB centru, nebo i s dražší restaurací (obědová menu za 130, 160 a 180). Ze už je pak skoro jedno, jestli jdu levněji rychle do těch pár kantýn, nebo do restaurace.
AVip - 25. duben 2013 13:54sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Razer: Já to řeknu asi takhle... nechutnost v obojím případě, jak cena, tak výsledek.

Ale nepřekvapuje mne to.
Razer - 25. duben 2013 12:17sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Ty hospody jsou čím dál tím větší bída, protož kamarád musí kouřit a včera byl fotbal či co šli jsme do jiné než obvykle. Dal sem si "velký" hovezí hamburger s hranolkama. a Jen za to bez pití vypláznul přes 200.

O dvě hodiny později už sem to blil doma do záchodu :-) úžas no.
Mvek - 21. březen 2013 14:01sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mě akorát štve, že snad kterýkoliv čaj, co si přečtu složení, vedle třeba čaje a bylinky, ovoce apod. obsahuje "aroma". Bez bližšího určení. Nejvíce mě to pobavilo u nového Albert Excellence z Německa (vypadá to jak kopie Liptonu i co se týče pyramidových pytlíků a komentáře o nich na krabičce), konkrétně u zeleného s mátou, vedle těchto dvou ingrediencí obsahoval ještě aroma.
Telemachus Rhade - 20. březen 2013 20:12sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Po návratu kořeněných Pickwicků (do kterých teď třeba spadá i cheesecake :) ) se nám tu objevily i Pickwicky Herbal. Konkrétně citrónová tráva s meduňkou a maracujou - dříve prodávaný jako 'Fruity Rainforest' a máta s aloe vera a limetkou. Oba dva jsou výborné. Doufám, že se tentokrát Herbal řada zdrží déle než minule.
Zephram - 15. leden 2013 11:42sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Co se kvásku týče, mohlo by někoho zajímat toto...
http://hobby.idnes.cz/zitny-kvasek-na-chleba-06o-/hobby-domov.aspx?c=A121228_133749_hobby-domov_bma
(jen jsem o tom četl, domácí pekárnu zatím nemáme, ale časem kdoví)
Mvek - 15. leden 2013 11:18sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Teda nevím, jestli ALFREDO ESPRESSO CREMAZURRO od Darboven (http://www.darboven.com/horeca/alfredo-espresso/range.html) je tak odporné samo o sobě, nebo mají blbou várku, protože to kafe už z pytle smrdí, a pak z automatu je hrozně hořké, silná "špinavá" chuť. Nedá se pít bez smetany.

Ale v srpnu kupovali něco jiného a chutnalo to ze stejného automatu lépe, možná teď šli s cenou dolu...
Mvek - 15. leden 2013 11:17sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
lagga: Tak my nejsme tak nároční jak co do původu, tak i toho chemického ošetření apod., stejně se na trhy nedostanu v dobu, kdy bych tam něco koupil, ale obecně je to horší a kvalita bývá špatná.
Těším se na léto v jednom směru, že snad bude trochu času si tentokrt taky něco vypěstovat, aspoň tu petržel, pažitku, možná hrášek, i na namražení.

Ale letos jsem doma začal pěstovat v květináči petržel a ještě bych chtěl pažitku, moc to nedává, ale kupodivu ta petržel, koupená v Albertu, plodí další lístky i v tom málu světla, co teď i na okně má.
lagga - 14. leden 2013 21:37sipka
ZAMĚŘIT
lagga
taky vás mrzí, že je zima, a tak sehnat čerstvou, nebo aspoň sušenou místní zeleninu a ovoce ? ...a to německo je, mám pocit, mnohem lepší místně zásobovaný trh

veliké plus za jasné značení původu zboží a ceny na váhu/litr - je to čitelnýýýý
Mvek - 14. leden 2013 14:43sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jj, domácí pekárna má jiné nevýhody, ale jde opravdu hlavně o to, že tam člověk nemá kdoví jaké zbytečné příměsi. Takže už záleží opravdu jen na tom droždí, mouce, soli... A zvláště, pokud kupuje chlebovou mouku, tak si teď nejsem jist, čím se liší, jestli nějaké přísady nemá.

Ale je to užitečné, že člověk pak nemusí hrotit, zda pečivo koupí. A zpočátku jsem si rád dal jen tak suchý chleba s čajem, než jsem se ho přejedl:-).



Hm, Držkovský jsem také kdysi občas kupoval, škoda.
Pozemstan - 14. leden 2013 13:21sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
TelemachusRhade: Pekárna v Držkově skončila, chléb se zde pekl přes dvacet let.
Pozemstan - 14. leden 2013 13:19sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Jinak v Jablonci měl ještě z dob minulých "chléb Šumava" i trochu jiný význam než celostátně rozšířený název "šumavský bochník". Tradičně byl v obchodech na výběr buď "chléb Šumava" z pekárny Šumava, která ale, alespoň dnes, sídlí na druhé straně města než stejnojmenné sídliště, a nebo "chléb Tanvald"...

Nejnovější   Novější 1512 - 1531 / 1810Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o