|
Spravuje: AVip Počet příspěvků: 1810 |
|
Aktuální téma: avokáda
|
|
|
| Pozemstan: Tak hlavně, v originále skutečně zazní cosi jako "marsh melon"... a odtud tedy i moje narážka. :-)
|
|
|
|
| Mvek: Také bych to nazval "žužu". Jednou jsem si myslím již našel, co je marshmallow a že je to na opékání dost nezvyklý pokrm/předmět, ale zase jsem na detaily rychle zapomněl a stále si myslel, že to je něco alespoň chuťově podobného špekáčkům. Vlastně jsem se s tím jinak asi poprvé a téměř naposled setkal v ST V (v dabingu ČT "maršmelouny", na což asi narážel AVip)... "Chystám se k opeku." Nebo snad OPECu? -) |
|
|
|
| Internetový průzkum se moc nepovedl. Dočetl jsem se jen o tom, že žužu byly měkké želatinové bonbony. Co je to měkký želatinový bonbón? Jelikož Marshmallow je dneska dělán zpravidla hodně ze želatiny, může to být i to. Já bych to sice nazval spíš pěnový bonbón, ale těžko říct.
Že byly v první polovině 90. let bonbóny vypadající stejně jako dnešní Marshmallow (možná větší, ale také půlka růžová, půlka bílá) a podobné konzistence v obalu s nápisem Žužu, si můžu plést, nicméně pak by mě zajímalo, jak se tehdy jmenovaly, dal bych ruku do ohně za to, že název Marshmallow je neprovázel od začátku 90. let, i když tu tehdy byly. Že ten dostaly až později. |
|
|
|
| TelemachusRhade: To Žužu, které jsem měl v 90. letech zhruba bylo totéž co Marshamllow a podle mě to JoJo právě přejmenoval až ke konci 90. let.
|
|
|
|
| Mvek: Marshmallow není žužu, takže pravděpodobně nikdo :)
|
|
|
|
| Mimochodem já tedy nevím, kolik lidí by se tu chytalo, kdybych mluvil o Žužu a ne těch melounech. |
|
|
|
| To víš, meloun bažinný je meloun bažinný... :-D |
|
|
|
| Překvapilo mě, jak zvláštní je opéct si Marshmallow nad ohněm... Vždycky jsem si říkal, že to musí být příšerný sajrajt... On je, ale je dobrý a zvláštní:-), akorát je člověk pak strašně ulepený a ten bodec/klacek taktéž. Chtělo by to opékat bez styku s čímkoliv, nebo jen položené na mřížce (možná). |
|
|
|
| Docela doporučuji nakrájet na plátky nebo nastrouhat kus zázvoru, přidat pár mátových lístků a udělat čaj. Poměr chce vyzkoušet, každému to bude chutnat jinak (pokdu snáší mátu a zázvor:-)). Ale síš více máty než méně. je to zajímavá kombinace. |
|
|
|
| TelemachusRhade, Mvek: Jak jsem tady už zmiňoval, v Bělehradské je docela dobrý a levný Hostinec ResPUBlica, kde mají polední menu včetně polévky za 80 Kč a od 13:30 je polévka k hlavnímu jídlu zdarma, přičemž i další jídla denní nabídky mimo menu se pohybují kolem 80 Kč... Sice to myslím není nekuřácký podnik, ale oproti jiným tam ani nebývá zakouřeno (a v poledne se možná nekouří, nevím).
V Bělěhradské je také čínská restaurace Baifu, i když ta je trochu dražší a za 80 Kč se člověk nají spíš jen bez polévky.
Pod Vyšehradem je v Ulici na Slupi poblíž Albertova u zastávky tramvaje Albertov trochu levnější čínsko-vietnamsko-thajské bistro s docela dobrými jídly, i když někdy mastnějšími. S polévkou bez pití se člověk vejde pod 100 Kč.
Přímo cestou z Vyšehradu ve staré školní budově ve Vratislavově 13 bývala v suterénu veřejná jídelna U Sotonů s dobrými porcemi a tuším každou středu i kachnou asi za 60 Kč, ale po vystěhování detašovaných pracovišť naší fakulty na jaře 2011 se zřejmě přestěhovala do Nuselské 78, nejspíš neaktualizovaný web firmy pak viz zde.
Pod palácem Charitas, sídlem KDU-ČSL na Karlově náměstí je docela stylově působící čínská restaurace s mnoha čínskými a thajskými specialitami a také docela nízkými cenami (hlavní jídlo tuším kolem 80 Kč někdy i s polévkou). Už jsem tam ale asi půl roku nebyl. Nabízejí i zdarma přístup k wifi.
Jinak nelze opomenout ani studentské menzy, které jsou otevřeny i veřejnosti, byť pro ni s nedotovanou cenou jídla včetně polévky a čaje kolem 70-80 Kč, s možností dokoupit salát. Velikost porcí je samozřejmě oproti restauracím trochu menší a kvalita také asi nižší, ale zase jídla nejsou tak mastná a kořeněná. Poblíž Vyšehradu se nacházejí jak menzy UK (informace pro strávníky včetně veřejnosti) na Albertově a na koleji Budeč ve Wenzigově ulici (viz i jídelníčky), tak i menza ČVUT v Horské, paralelní ulici s Albertovem a Hlavovou ulicí na jihovýchod od nich. Vlastní zkušenost mám jen s menzou na Albertově, s níž jsem v rámci možností spokojen. |
|
|
|
| TelemachusRhade: Pokud ti na zpestření nevadí vegetariánská, tak občas mi vyhovují Beas jídelny a jedna je na Pankráci, další v Bělehradské na zastávce 11ky Bruselská.
Ale pokud člověk nechce fakt střídmě, přes stovku to jde a přitom je to dost to samé. Obměna je, ale pořád to samé:-). |
|
|
|
| Mvek:
Já se najím do stovky i s pitím nebo polévkou nebo salátem na mnoha místech kolem Budějovické, ale otázkou je ta kvalita.
Něco takového bych potřeboval najít i v Nuslích u Vyšehradu. Najíst se levně není problém, ale právě ta kvalita dost kulhá. |
|
|
|
| Já se najím do stovky i s pitím nebo polévkou nebo salátem na mnoha místech kolem Budějovické, ale otázkou je ta kvalita. |
|
|
|
| Jsem rád za naší jídelnu Akademie Věd, kde se člověk i s polévkou nají do stovky. (Ovšem bez pití, které je drahé.) ... Jo a je to veřejná jídelna :-]. |
|
|
|
| TelemachusRhade: Značky Masox? :-) |
|
|
|
| V klidu, já si dnes dal silný hovězí vývar za 128 :) |
|
|
|
| Nicméně poslední dobou (a tím myslím obecně tento rok, ještě na začátku ledna jsem byl spokojenější) jsem nějak nespokojený i tam, kde jsem nebyl. Třeba s Express Sandwich tady v BB centru, nebo i s dražší restaurací (obědová menu za 130, 160 a 180). Ze už je pak skoro jedno, jestli jdu levněji rychle do těch pár kantýn, nebo do restaurace. |
|
|
|
| Razer: Já to řeknu asi takhle... nechutnost v obojím případě, jak cena, tak výsledek.
Ale nepřekvapuje mne to. |
|
|
|
| Ty hospody jsou čím dál tím větší bída, protož kamarád musí kouřit a včera byl fotbal či co šli jsme do jiné než obvykle. Dal sem si "velký" hovezí hamburger s hranolkama. a Jen za to bez pití vypláznul přes 200.
O dvě hodiny později už sem to blil doma do záchodu :-) úžas no. |
|
|
|
| Mě akorát štve, že snad kterýkoliv čaj, co si přečtu složení, vedle třeba čaje a bylinky, ovoce apod. obsahuje "aroma". Bez bližšího určení. Nejvíce mě to pobavilo u nového Albert Excellence z Německa (vypadá to jak kopie Liptonu i co se týče pyramidových pytlíků a komentáře o nich na krabičce), konkrétně u zeleného s mátou, vedle těchto dvou ingrediencí obsahoval ještě aroma. |
|
|
|
|
HLAVNÍ STRÁNKA
UŽIVATELÉ
[ DISKUZNÍ FÓRA ] VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE
NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV
|