|
Spravuje: AVip Počet příspěvků: 1810 |
|
Aktuální téma: avokáda
|
|
|
| Jak jsme se tu bavili, že Schweppes je těžko, ale je, k sehnání, tak mě zaujalo, že YouTube mi cpe na něj českou reklamu. Že by snaha ho zase tady víc prosadit? |
|
|
|
| začaly dozrávat špendlíky ! |
|
|
|
| Mvek: Co to je, "dobré, ale ne luxusní"? :) Jacobs je velmi dobrý, z těch nejlevnějších asi nejlepší, ale jinak doporučuju Nescafé Green, nebo Carte Noir, ale obé jsou už nad 100. |
|
|
|
| INFO: V KFC dávají k Longer boxu, či jak se to jmenuje, Moutain Dew zdarma. Bohužel jí nelze získat jinak, ale po těch osmi letech jsem si jí fakt užil. Konečně nějaká normální limonáda s kofeinem.. Snad dostane Pepsi rozum a vrátí jí do distribuce. |
|
|
|
| Zřejmě budu pít přece jen častěji kafe, ale to z automatu v práci tedy nemusím.
Docela mi chutná Jacobs Krönung, ale jen občas se dá sehnat třeba kolem 60 Kč, jinak o dost dráž. Tak jsem si říkal, zda tu nemá někdo tip na další dobré, ale ne zase luxusní drahé kafe?
Jihlavanka u mě tedy nezabodovala. |
|
|
|
| Tak po pojmem filé si představuji maso krájené kolmo na steak. |
|
|
|
| Na mou nespokojenost s filé z lososa jsem byl provozovatelem jídelny informován, že filé u rybl bylo už podle předlistopadových norem rybí maso v kostce, klidně mleté. A že se necítí, že by klamal návštěvníky:-).
Nicméně jinak je slušný a možná má fakt pravdu, každopádně ta lososová kostka byla odporná. |
|
|
|
| Tak já se s tím opékáním setkal už dříve v nějakém komiksu Mickey Mouse/KD. Ale moc jsem to také nechápal a nedovedl si představit. Až tento víkend jsem to poprvé zkusil. |
|
|
|
| Pozemstan: Tak hlavně, v originále skutečně zazní cosi jako "marsh melon"... a odtud tedy i moje narážka. :-)
|
|
|
|
| Mvek: Také bych to nazval "žužu". Jednou jsem si myslím již našel, co je marshmallow a že je to na opékání dost nezvyklý pokrm/předmět, ale zase jsem na detaily rychle zapomněl a stále si myslel, že to je něco alespoň chuťově podobného špekáčkům. Vlastně jsem se s tím jinak asi poprvé a téměř naposled setkal v ST V (v dabingu ČT "maršmelouny", na což asi narážel AVip)... "Chystám se k opeku." Nebo snad OPECu? -) |
|
|
|
| Internetový průzkum se moc nepovedl. Dočetl jsem se jen o tom, že žužu byly měkké želatinové bonbony. Co je to měkký želatinový bonbón? Jelikož Marshmallow je dneska dělán zpravidla hodně ze želatiny, může to být i to. Já bych to sice nazval spíš pěnový bonbón, ale těžko říct.
Že byly v první polovině 90. let bonbóny vypadající stejně jako dnešní Marshmallow (možná větší, ale také půlka růžová, půlka bílá) a podobné konzistence v obalu s nápisem Žužu, si můžu plést, nicméně pak by mě zajímalo, jak se tehdy jmenovaly, dal bych ruku do ohně za to, že název Marshmallow je neprovázel od začátku 90. let, i když tu tehdy byly. Že ten dostaly až později. |
|
|
|
| TelemachusRhade: To Žužu, které jsem měl v 90. letech zhruba bylo totéž co Marshamllow a podle mě to JoJo právě přejmenoval až ke konci 90. let.
|
|
|
|
| Mvek: Marshmallow není žužu, takže pravděpodobně nikdo :)
|
|
|
|
| Mimochodem já tedy nevím, kolik lidí by se tu chytalo, kdybych mluvil o Žužu a ne těch melounech. |
|
|
|
| To víš, meloun bažinný je meloun bažinný... :-D |
|
|
|
| Překvapilo mě, jak zvláštní je opéct si Marshmallow nad ohněm... Vždycky jsem si říkal, že to musí být příšerný sajrajt... On je, ale je dobrý a zvláštní:-), akorát je člověk pak strašně ulepený a ten bodec/klacek taktéž. Chtělo by to opékat bez styku s čímkoliv, nebo jen položené na mřížce (možná). |
|
|
|
| Docela doporučuji nakrájet na plátky nebo nastrouhat kus zázvoru, přidat pár mátových lístků a udělat čaj. Poměr chce vyzkoušet, každému to bude chutnat jinak (pokdu snáší mátu a zázvor:-)). Ale síš více máty než méně. je to zajímavá kombinace. |
|
|
|
| TelemachusRhade, Mvek: Jak jsem tady už zmiňoval, v Bělehradské je docela dobrý a levný Hostinec ResPUBlica, kde mají polední menu včetně polévky za 80 Kč a od 13:30 je polévka k hlavnímu jídlu zdarma, přičemž i další jídla denní nabídky mimo menu se pohybují kolem 80 Kč... Sice to myslím není nekuřácký podnik, ale oproti jiným tam ani nebývá zakouřeno (a v poledne se možná nekouří, nevím).
V Bělěhradské je také čínská restaurace Baifu, i když ta je trochu dražší a za 80 Kč se člověk nají spíš jen bez polévky.
Pod Vyšehradem je v Ulici na Slupi poblíž Albertova u zastávky tramvaje Albertov trochu levnější čínsko-vietnamsko-thajské bistro s docela dobrými jídly, i když někdy mastnějšími. S polévkou bez pití se člověk vejde pod 100 Kč.
Přímo cestou z Vyšehradu ve staré školní budově ve Vratislavově 13 bývala v suterénu veřejná jídelna U Sotonů s dobrými porcemi a tuším každou středu i kachnou asi za 60 Kč, ale po vystěhování detašovaných pracovišť naší fakulty na jaře 2011 se zřejmě přestěhovala do Nuselské 78, nejspíš neaktualizovaný web firmy pak viz zde.
Pod palácem Charitas, sídlem KDU-ČSL na Karlově náměstí je docela stylově působící čínská restaurace s mnoha čínskými a thajskými specialitami a také docela nízkými cenami (hlavní jídlo tuším kolem 80 Kč někdy i s polévkou). Už jsem tam ale asi půl roku nebyl. Nabízejí i zdarma přístup k wifi.
Jinak nelze opomenout ani studentské menzy, které jsou otevřeny i veřejnosti, byť pro ni s nedotovanou cenou jídla včetně polévky a čaje kolem 70-80 Kč, s možností dokoupit salát. Velikost porcí je samozřejmě oproti restauracím trochu menší a kvalita také asi nižší, ale zase jídla nejsou tak mastná a kořeněná. Poblíž Vyšehradu se nacházejí jak menzy UK (informace pro strávníky včetně veřejnosti) na Albertově a na koleji Budeč ve Wenzigově ulici (viz i jídelníčky), tak i menza ČVUT v Horské, paralelní ulici s Albertovem a Hlavovou ulicí na jihovýchod od nich. Vlastní zkušenost mám jen s menzou na Albertově, s níž jsem v rámci možností spokojen. |
|
|
|
| TelemachusRhade: Pokud ti na zpestření nevadí vegetariánská, tak občas mi vyhovují Beas jídelny a jedna je na Pankráci, další v Bělehradské na zastávce 11ky Bruselská.
Ale pokud člověk nechce fakt střídmě, přes stovku to jde a přitom je to dost to samé. Obměna je, ale pořád to samé:-). |
|
|
|
| Mvek:
Já se najím do stovky i s pitím nebo polévkou nebo salátem na mnoha místech kolem Budějovické, ale otázkou je ta kvalita.
Něco takového bych potřeboval najít i v Nuslích u Vyšehradu. Najíst se levně není problém, ale právě ta kvalita dost kulhá. |
|
|
|
|
HLAVNÍ STRÁNKA
UŽIVATELÉ
[ DISKUZNÍ FÓRA ] VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE
NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV
|