|
Spravuje: AVip Počet příspěvků: 1810 |
|
Aktuální téma: avokáda
|
|
|
| Teda pardon, zrovna Birell jsem pil jednou, zhruba v roce 1999 nebo tak nějak, a to jsem pak myslím většinu vylil, protože mi to připomínalo zvratky. Na druhou stranu v té době jsem pivo ochutnal jen hlt někdy od rodičů, a taky mi zrovna nechutnalo. |
|
|
|
| TelemachusRhade: Proto to tak píšu:-). Nepil jsem Birell, ale jiné nealko a chutnalo mi to naprosto stejně jako jiné pivo, ale já jsem co se týče chutě piva naprosto tupý, a obecně mi spíš záleží na tom, co mám předtím, jinak mi i super dobré nebude chutnat a naopak. |
|
|
|
| Mvek:
nadšenec Birellu k obědu?
Pil jsi někdy Birell? :-) |
|
|
|
| Není tu někdo nadšenec Birellu k obědu? Daruji poukázky na 5. jakýkoliv Birell (příchuť nebo bez) zdarma, když do Vánoc zkonzumujete ve vybraných restauracích 4 k obědu (restaurací je spousta viz www.birell.cz/obed ). |
|
|
|
| Marshall: Krom toho, že ji myslím můžou mít i v tom Kauflandu v plechovce někde mezi konzervami, tak bych zkusil různá řeznictví apod. Namátkou jedno, které má právě i čerstvější drůbež, je zhruba na zastávce Nad Primaskou, tedy mezi Vinohradskou vinicí a Strašnickou (po pravé straně od té vinice, nebo teda spíš vozovny).
Ale určitě jich bude víc v širším centru města.
|
|
|
|
| Marshall: Měl si se ho pak ještě zeptat, jestli nemaj alespoň krém proti slunci s největším faktorem a sluneční brýle ,D |
|
|
|
| Nevědel by někdo, kde v Praze koupit Husí a kachní krev? V Kauflandu na mě chlap koukal jako když jsem přišel z Transylvánie :(
http://www.potravinydomu.cz/produkt/19674-KREV-husi-a-kachni-400g-plech/index.htm |
|
|
|
| Razer: U některých větších zvířat jsou ale vnitřnosti považovány za delikatesu, a dokonce i to, co je uvnitř - např. obsah sobích žaludků. (I když to je asi v zamrzlé arktické krajině spíš nutnost - jedna z mála tradičních možností, jak se dostat k "čerstvé" rostlinné stravě, vitamínům apod.) -) Problém je, že jak se větší zvířata dožívají relativně vysokého věku, mohou se jim třeba v játrech ukládat těžké kovy apod. To u hmyzu asi tolik nehrozí, i když, pokud žije v kontaminovaném prostředí, kdo ví... Opravdu by to chtělo biologa. |
|
|
|
| Razer: Jasně, také nejíme hlínu od žížal... Ale myslím, že v mnohém hmyzu nehnije maso, a to určitě bude mít vliv na špatnost produktů. No a i pokud mají pestřejší stravu, tak to bude přece jen jinde než třeba kompost na zahradě.
Ale souhlas, že se živit jejich exkrementy nebude dobrý nápad tak jako tak. Ve větším množství to asi trochu negativní být může. Škoda, že tu teď nemáme nějakého biologa. |
|
|
|
| Mvek: Hele pokud jsou "produkty" hmyzu určené třebas pro jejich mladé tak z toho vznikne med třeba :) a s tím asi nikdo žádné problémy nemá, ale v momentě kdy "něco" vyprdne i červ tak je to pro mě pěknej hn.... |
|
|
|
| Razer: No jasně, červivé švestky jsou nedobré, až když je tam moc trusu.
Nicméně trávení červů apod. asi funguje o dost jinak než u savců a drůbeže apod. Proto se asi ti brouci víc jedí atd. I když nemusím.
No a u těch červů samotných, tam záleží, co toxického jedí, tedy, co jsme chtěli jíst stejně:-).
Nn, jde skutečně spíš o to, jestli je jídlo prolezlé, tak je to k ničemu, to člověk cítí i v chuti. Ale pokud otevře pytlík vloček a pár tam visí na pavučince, ale najdeme maximálně jednu mrtvolu mola, tak tam asi moc nic nebude, možná tak ta vajíčka, případně nějaká výjimka. |
|
|
|
| Ono čistě racionálně s červy, brouky je jen jeden ale zato velký problém.
Zatímco u větších zvířat se "vnitřek" vykuchá a nejíme zvíře i se střevama, žaludkem... které jsou plné sra... no :-)
Tak u brouků se to hodí celé pěkně do pusy, to je čistě racionálně z mé strany ten problém a pak je tu samozřejmě ona psychická bariéra. |
|
|
|
| Pozemstan: Samozřejmě má fungovat jako indikace zavíječů, nikoliv hubidlo, ale pomáhá to i v hubení. Já tedy mám zkušenost s tou pod značkou Orion, v zeleném obalu, jak ve formě kartonu, tak ve formě vytahovacího pásku jako u mucholapky. Skutečně se to jmenuje mololapka. |
|
|
|
| Mvek: "Pověsil jsem tam mololapku a za jednu noc na ní byla stovka molů."
Zajímavé. Nevěděl jsem, že něco takového existuje. |
|
|
|
| Pozemstan: Dotyčné sušenky byly koupené asi měsíc předtím, takže nepředpokládám, že by v nich byli tehdy červi.
Nicméně po červech nevidím důvod, proč by člověku mělo být špatně, problém je jen psychika, takže hemžící se potraviny končí v koši, ale pokud je tam někde nějaká pavučinka, tak to většinou znamená spíš jen vajíčka, a tak co. Člověk jich jí, v případech, kdy o nich ještě neví. Pochybuji, že třeba do ovocných sušenek, jogurtů apod. jdou jen nečervavé kusy ovoce, když se to určitě zpracovává automaticky. A totéž sušené ovoce apod. kde už nebude ani žádné tepelné zpracování. U těch červů ani nevím, k čemu by to tepelné zpracování bylo.
Riziko vidím spíš v různých plísních.
Jinak ANO - vlašské ořechy milují, v nich asi bylo původní extrémní hnízdiště, měli jsme ještě loňské ve špíži a dospělo to do stavu, že tam člověk vešel a začalo se to hemžit. Pověsil jsem tam mololapku a za jednu noc na ní byla stovka molů.
A ano, bohužel mají rádi vazby knih. V komoře byla mimo jiné jedna asi stoletá Bible a vazbu teď také bude třeba vyčistit. Naštěstí se zdá, že pokud nejde o papírový obal zajímavého jídla, tak papír samotný nežerou (oproti tomu polstyrenu, kde si vykousali dírky pro hnízdění). |
|
|
|
| Mvek: Teď už se nedivím, že jsi měl nedávno po nějakých sušenkách zažívací problémy. -) Já bych tedy asi jídlo s červy vědomě nikdy nejedl, možná s výjimkou nakonec tepelně upravených hub, pokud byly jen trochu červavé, a nebo třeba švestek či třešní, i když i ty se někdy snažím před pozřením raději rozlomit a prohlédnout obsah. Záměrně upravený hmyz by byl samozřejmě něco trochu jiného, ale nevím, nevím, jestli bych překonal odpor... -)
Jinak mohu potvrdit, že potravinoví mol, neboli zavíječ moučný se dostane téměř kamkoli. Před lety jsem viděl jejich díry i v alobalovém obalu. V kanceláři je někdo zavřel do plastové nádoby s napadenými zabalenými čokoládami, a oni tam přežívali měsíce, než jsem se odvážil je vyhodit, ale neprozíravě jsem se podíval dovnitř. Tehdy, a nebo možná už předtím, unikli a napadli i několik poblíž stojících starších knih, kterým rozežrali vazbu, asi z přírodního živočišného klihu, a zakuklili se mezi stránky.
Také doma máme moly, i když se mi podařilo jejich počet omezit poté, co jsem ve spíži našel jejich možná hlavní zdroj potravy v misce se starými vlašskými ořechy, které jsme řadu let používali na Vánoce jako dekoraci. Téměř ve všech byla jádra přeměněna na prach plný červů. Dostali se ale i do blízké uzavřené papírové dózy s plastovými víčky, ve které byly původně též ořechy. Mezi starými plastovými sáčky jsem pak našel i místo, kde se zakuklovali, ale asi ne jediné... |
|
|
|
| Jinými slovy - potravinové moly je třeba honit, a jakmile se objevují častěji, intenzívně hledat, nebo to dopadne špatně. |
|
|
|
| Ty žravé potvory se ale dostanou do všeho... Běžný pevnější průhledný obal, zatavený, jako má většina sušenek, jim nic neříká. Před měsícem jsem si začal pochutnávat na lázeňských oplatkách, které se hemžily, na to jsem opravdu chuť neměl.
Nicméně velmi často jím něco, kde se tu a tam objeví maličká pavučinka (vločky, teď vločkové sušenky), nebo mrtvá múra v obalu vedle.
Blbé je, že se červům líbí různé štěrbiny, a to čím výše, tím lépe, takže věci na horní polici špíže/komory byly plné červů, různé sváry prázdných kartonových krabic, cestovní kufr apod.
No a zalíbil se jim i zbytek polystyrenového obložení na strop/stěny, do kterého navrtaly i díry. |
|
|
|
| Info: V běžné distribuci se objevila 1l PET vanilkové Coly. Není to sice kdovíjaký posun, ale přesto.. Kdo nezkusil, doporučuju. Klasickou Colu můžu pouze v kombinaci s alkoholem, tohle se dá pít jako chutná limonáda. |
|
|
|
| Mvek: To je možná víc než sem chtěl vědět O_O |
|
|
|
|
HLAVNÍ STRÁNKA
UŽIVATELÉ
[ DISKUZNÍ FÓRA ] VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE
NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV
|