Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Jídlo a pití všeho druhu

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 1810
Aktuální téma: avokáda

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1440 - 1459 / 1810Starší   Nejstarší

Mvek - 25. listopad 2013 11:48sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Vyzná se tu někdo trochu v pravém rumu?
Máma chce tátovi ke kulatým narozeninám koupit pravý rum. Tedy pravé aroma atd. A nemluvíme o nějakém bílém rumu.
Patrně účelem bude jak samotný rum, tak zkusit s Colou.

Vyhlédla konkrétně tento rum na jednom e-shopu, ale vůbec se v tom nevyzná, takže se řídí v podstatě jen popisem.

Tak mě napadlo, jestli někdo tady o tom neví něco víc.
Mvek - 08. listopad 2013 11:53sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
TelemachusRhade: Účinek určitě není okamžitý, leda tak jako placebo. Už z hlediska fyzikálních zákonů to musí trvat několik desítek minut, než to projde žaludkem do krve. Z tlamy se toho u pití asi moc nevstřebá.

Oproti tomu u té žvýkačky fakt něco bude na vstřebávání pod jazykem, během minuty, co jsem začal žvýkat, jsem to pocítil.
Mvek - 08. listopad 2013 11:51sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Ono to má v podstatě mentolovou chuť. Takže to nechutná jako Red Bull.

Bohužel jsem vynechal tu horší informaci, blbě se to shání...
Nevím, jestli to má nějaký běžný obchod (můj vedoucí to získal od syna, který to vyhrál na volejbalovém turnaji), na netu vidím jen asi 2 obchody.
A mají buď balíček 7 žvýkaček za 100 (a 150 poštovné k tomu), nebo o něco levnější karton asi 10x7 žvýkaček:-).
Takže potřebuji spíš sehnat ještě někoho, koho by to potenciálně zajímalo a budu uvažovat o objednání jednoho toho boxu, a pak rozprodání, protože sám to těžko zkonzumuji. Já bych použil tak těch 7 za půl roku ne-li déle.
Telemachus Rhade - 08. listopad 2013 10:39sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek: Jednou za maďarský rok si dám Red Bull a účinek je okamžitý. Žvýkat bych to ale nikdy nechtěl :)
Yakuzza - 08. listopad 2013 10:38sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
To zní dobře, díky za tip.

Nejsem moc velký fanda Red Bullů, resp. piju je většinou jenom s vodkou nebo když jedu nějakou delší trasu, ale i tehdy to beru dost jako placebo.
Mvek - 08. listopad 2013 10:20sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pokud se tu někdo někdy uchyluje k energetickým nápojům, nebo se prostě stane, že někdy by se mu hodil, že by opravdu potřeboval probrat během krátké chvíle, tak doporučuji žvýkačky L.A. Fuel.
Píší na nich, že jedna žvýkačka je zhruba jako dva en. nápoje.

Já tedy nevím, já jsem měl kdysi Semtex a možná i jednou Red Bull, vliv jsem nějak nepozoroval (podobně jako ho ve většině případů necítím po kafi nebo cole), ale tahle žvýkačka mě překvapila, nabídl mi ji vedoucí diplomky při jedné konzultaci, když na nás oba šla únava, a ono to opravdu člověka nastartovalo. Takže se to může hodit, když člověk je unavený a potřebuje řídit.
Mvek - 06. listopad 2013 16:26sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Teda pardon, zrovna Birell jsem pil jednou, zhruba v roce 1999 nebo tak nějak, a to jsem pak myslím většinu vylil, protože mi to připomínalo zvratky. Na druhou stranu v té době jsem pivo ochutnal jen hlt někdy od rodičů, a taky mi zrovna nechutnalo.
Mvek - 06. listopad 2013 16:25sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
TelemachusRhade: Proto to tak píšu:-). Nepil jsem Birell, ale jiné nealko a chutnalo mi to naprosto stejně jako jiné pivo, ale já jsem co se týče chutě piva naprosto tupý, a obecně mi spíš záleží na tom, co mám předtím, jinak mi i super dobré nebude chutnat a naopak.
Telemachus Rhade - 06. listopad 2013 16:17sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek:
nadšenec Birellu k obědu?

Pil jsi někdy Birell? :-)
Mvek - 06. listopad 2013 15:55sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Není tu někdo nadšenec Birellu k obědu? Daruji poukázky na 5. jakýkoliv Birell (příchuť nebo bez) zdarma, když do Vánoc zkonzumujete ve vybraných restauracích 4 k obědu (restaurací je spousta viz www.birell.cz/obed ).
Mvek - 02. listopad 2013 11:30sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Marshall: Krom toho, že ji myslím můžou mít i v tom Kauflandu v plechovce někde mezi konzervami, tak bych zkusil různá řeznictví apod. Namátkou jedno, které má právě i čerstvější drůbež, je zhruba na zastávce Nad Primaskou, tedy mezi Vinohradskou vinicí a Strašnickou (po pravé straně od té vinice, nebo teda spíš vozovny).

Ale určitě jich bude víc v širším centru města.
Razer - 01. listopad 2013 21:08sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Marshall: Měl si se ho pak ještě zeptat, jestli nemaj alespoň krém proti slunci s největším faktorem a sluneční brýle ,D
Marshall - 01. listopad 2013 19:51sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Nevědel by někdo, kde v Praze koupit Husí a kachní krev? V Kauflandu na mě chlap koukal jako když jsem přišel z Transylvánie :(

http://www.potravinydomu.cz/produkt/19674-KREV-husi-a-kachni-400g-plech/index.htm
Pozemstan - 30. říjen 2013 14:56sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Razer: U některých větších zvířat jsou ale vnitřnosti považovány za delikatesu, a dokonce i to, co je uvnitř - např. obsah sobích žaludků. (I když to je asi v zamrzlé arktické krajině spíš nutnost - jedna z mála tradičních možností, jak se dostat k "čerstvé" rostlinné stravě, vitamínům apod.) -) Problém je, že jak se větší zvířata dožívají relativně vysokého věku, mohou se jim třeba v játrech ukládat těžké kovy apod. To u hmyzu asi tolik nehrozí, i když, pokud žije v kontaminovaném prostředí, kdo ví... Opravdu by to chtělo biologa.
Mvek - 30. říjen 2013 13:06sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Razer: Jasně, také nejíme hlínu od žížal... Ale myslím, že v mnohém hmyzu nehnije maso, a to určitě bude mít vliv na špatnost produktů. No a i pokud mají pestřejší stravu, tak to bude přece jen jinde než třeba kompost na zahradě.

Ale souhlas, že se živit jejich exkrementy nebude dobrý nápad tak jako tak. Ve větším množství to asi trochu negativní být může. Škoda, že tu teď nemáme nějakého biologa.
Razer - 30. říjen 2013 12:11sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mvek: Hele pokud jsou "produkty" hmyzu určené třebas pro jejich mladé tak z toho vznikne med třeba :) a s tím asi nikdo žádné problémy nemá, ale v momentě kdy "něco" vyprdne i červ tak je to pro mě pěknej hn....
Mvek - 30. říjen 2013 12:09sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Razer: No jasně, červivé švestky jsou nedobré, až když je tam moc trusu.

Nicméně trávení červů apod. asi funguje o dost jinak než u savců a drůbeže apod. Proto se asi ti brouci víc jedí atd. I když nemusím.

No a u těch červů samotných, tam záleží, co toxického jedí, tedy, co jsme chtěli jíst stejně:-).

Nn, jde skutečně spíš o to, jestli je jídlo prolezlé, tak je to k ničemu, to člověk cítí i v chuti. Ale pokud otevře pytlík vloček a pár tam visí na pavučince, ale najdeme maximálně jednu mrtvolu mola, tak tam asi moc nic nebude, možná tak ta vajíčka, případně nějaká výjimka.
Razer - 30. říjen 2013 12:05sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Ono čistě racionálně s červy, brouky je jen jeden ale zato velký problém.

Zatímco u větších zvířat se "vnitřek" vykuchá a nejíme zvíře i se střevama, žaludkem... které jsou plné sra... no :-)

Tak u brouků se to hodí celé pěkně do pusy, to je čistě racionálně z mé strany ten problém a pak je tu samozřejmě ona psychická bariéra.
Mvek - 30. říjen 2013 11:44sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pozemstan: Samozřejmě má fungovat jako indikace zavíječů, nikoliv hubidlo, ale pomáhá to i v hubení. Já tedy mám zkušenost s tou pod značkou Orion, v zeleném obalu, jak ve formě kartonu, tak ve formě vytahovacího pásku jako u mucholapky. Skutečně se to jmenuje mololapka.
Pozemstan - 30. říjen 2013 11:20sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mvek: "Pověsil jsem tam mololapku a za jednu noc na ní byla stovka molů."

Zajímavé. Nevěděl jsem, že něco takového existuje.

Nejnovější   Novější 1440 - 1459 / 1810Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o