|
Spravuje: AVip Počet příspěvků: 1810 |
|
Aktuální téma: avokáda
|
|
|
| TelemachusRhade:
Jinak to, že rum je bílý, neznamená, že není pravý :)
To jsem neřekl, jen nemá "rumové" aroma, jaké si člověk obecně pod rumem představí. Já tedy zatím ochutnal jen Key Rum, a v podstatě jsem neviděl důvod, proč si místo něj nedat vodku.
Takže díky za tipy.
A když už jsme u toho, co pravé šampaňské obecně na vyzkoušení?
Ve výběru konkrétně skončilo: http://www.global-wines.cz/freixenet-cordon-negro-brut
Tady jde čistě o to poznat, jak chutná šampaňské, a ne šumivý sekt typu Bohemia, Igristoje a nevím co ještě. |
|
|
|
| Mvek: Ron Zacapa nebo Dos Maderas jsou víc než OK :) Ale tohle proboha ať nikdo nemixuje s Colou! Na mixáže víc než bohatě stačí ten Pascas, co je dole, nebo cokoli do tří stovek.
Jinak to, že rum je bílý, neznamená, že není pravý :)
Možná až nesmyslný výběr nalezneš zde. Od cca 850 Kč nahoru se splést prakticky nedá. Spíš jde o to, jaká chuť mu vyhovuje, jestli sladší, nebo koření, hořký,... |
|
|
|
| Vyzná se tu někdo trochu v pravém rumu?
Máma chce tátovi ke kulatým narozeninám koupit pravý rum. Tedy pravé aroma atd. A nemluvíme o nějakém bílém rumu.
Patrně účelem bude jak samotný rum, tak zkusit s Colou.
Vyhlédla konkrétně tento rum na jednom e-shopu, ale vůbec se v tom nevyzná, takže se řídí v podstatě jen popisem.
Tak mě napadlo, jestli někdo tady o tom neví něco víc. |
|
|
|
| TelemachusRhade: Účinek určitě není okamžitý, leda tak jako placebo. Už z hlediska fyzikálních zákonů to musí trvat několik desítek minut, než to projde žaludkem do krve. Z tlamy se toho u pití asi moc nevstřebá.
Oproti tomu u té žvýkačky fakt něco bude na vstřebávání pod jazykem, během minuty, co jsem začal žvýkat, jsem to pocítil. |
|
|
|
| Ono to má v podstatě mentolovou chuť. Takže to nechutná jako Red Bull.
Bohužel jsem vynechal tu horší informaci, blbě se to shání...
Nevím, jestli to má nějaký běžný obchod (můj vedoucí to získal od syna, který to vyhrál na volejbalovém turnaji), na netu vidím jen asi 2 obchody.
A mají buď balíček 7 žvýkaček za 100 (a 150 poštovné k tomu), nebo o něco levnější karton asi 10x7 žvýkaček:-).
Takže potřebuji spíš sehnat ještě někoho, koho by to potenciálně zajímalo a budu uvažovat o objednání jednoho toho boxu, a pak rozprodání, protože sám to těžko zkonzumuji. Já bych použil tak těch 7 za půl roku ne-li déle. |
|
|
|
| Mvek: Jednou za maďarský rok si dám Red Bull a účinek je okamžitý. Žvýkat bych to ale nikdy nechtěl :) |
|
|
|
| To zní dobře, díky za tip.
Nejsem moc velký fanda Red Bullů, resp. piju je většinou jenom s vodkou nebo když jedu nějakou delší trasu, ale i tehdy to beru dost jako placebo. |
|
|
|
| Pokud se tu někdo někdy uchyluje k energetickým nápojům, nebo se prostě stane, že někdy by se mu hodil, že by opravdu potřeboval probrat během krátké chvíle, tak doporučuji žvýkačky L.A. Fuel.
Píší na nich, že jedna žvýkačka je zhruba jako dva en. nápoje.
Já tedy nevím, já jsem měl kdysi Semtex a možná i jednou Red Bull, vliv jsem nějak nepozoroval (podobně jako ho ve většině případů necítím po kafi nebo cole), ale tahle žvýkačka mě překvapila, nabídl mi ji vedoucí diplomky při jedné konzultaci, když na nás oba šla únava, a ono to opravdu člověka nastartovalo. Takže se to může hodit, když člověk je unavený a potřebuje řídit. |
|
|
|
| Teda pardon, zrovna Birell jsem pil jednou, zhruba v roce 1999 nebo tak nějak, a to jsem pak myslím většinu vylil, protože mi to připomínalo zvratky. Na druhou stranu v té době jsem pivo ochutnal jen hlt někdy od rodičů, a taky mi zrovna nechutnalo. |
|
|
|
| TelemachusRhade: Proto to tak píšu:-). Nepil jsem Birell, ale jiné nealko a chutnalo mi to naprosto stejně jako jiné pivo, ale já jsem co se týče chutě piva naprosto tupý, a obecně mi spíš záleží na tom, co mám předtím, jinak mi i super dobré nebude chutnat a naopak. |
|
|
|
| Mvek:
nadšenec Birellu k obědu?
Pil jsi někdy Birell? :-) |
|
|
|
| Není tu někdo nadšenec Birellu k obědu? Daruji poukázky na 5. jakýkoliv Birell (příchuť nebo bez) zdarma, když do Vánoc zkonzumujete ve vybraných restauracích 4 k obědu (restaurací je spousta viz www.birell.cz/obed ). |
|
|
|
| Marshall: Krom toho, že ji myslím můžou mít i v tom Kauflandu v plechovce někde mezi konzervami, tak bych zkusil různá řeznictví apod. Namátkou jedno, které má právě i čerstvější drůbež, je zhruba na zastávce Nad Primaskou, tedy mezi Vinohradskou vinicí a Strašnickou (po pravé straně od té vinice, nebo teda spíš vozovny).
Ale určitě jich bude víc v širším centru města.
|
|
|
|
| Marshall: Měl si se ho pak ještě zeptat, jestli nemaj alespoň krém proti slunci s největším faktorem a sluneční brýle ,D |
|
|
|
| Nevědel by někdo, kde v Praze koupit Husí a kachní krev? V Kauflandu na mě chlap koukal jako když jsem přišel z Transylvánie :(
http://www.potravinydomu.cz/produkt/19674-KREV-husi-a-kachni-400g-plech/index.htm |
|
|
|
| Razer: U některých větších zvířat jsou ale vnitřnosti považovány za delikatesu, a dokonce i to, co je uvnitř - např. obsah sobích žaludků. (I když to je asi v zamrzlé arktické krajině spíš nutnost - jedna z mála tradičních možností, jak se dostat k "čerstvé" rostlinné stravě, vitamínům apod.) -) Problém je, že jak se větší zvířata dožívají relativně vysokého věku, mohou se jim třeba v játrech ukládat těžké kovy apod. To u hmyzu asi tolik nehrozí, i když, pokud žije v kontaminovaném prostředí, kdo ví... Opravdu by to chtělo biologa. |
|
|
|
| Razer: Jasně, také nejíme hlínu od žížal... Ale myslím, že v mnohém hmyzu nehnije maso, a to určitě bude mít vliv na špatnost produktů. No a i pokud mají pestřejší stravu, tak to bude přece jen jinde než třeba kompost na zahradě.
Ale souhlas, že se živit jejich exkrementy nebude dobrý nápad tak jako tak. Ve větším množství to asi trochu negativní být může. Škoda, že tu teď nemáme nějakého biologa. |
|
|
|
| Mvek: Hele pokud jsou "produkty" hmyzu určené třebas pro jejich mladé tak z toho vznikne med třeba :) a s tím asi nikdo žádné problémy nemá, ale v momentě kdy "něco" vyprdne i červ tak je to pro mě pěknej hn.... |
|
|
|
| Razer: No jasně, červivé švestky jsou nedobré, až když je tam moc trusu.
Nicméně trávení červů apod. asi funguje o dost jinak než u savců a drůbeže apod. Proto se asi ti brouci víc jedí atd. I když nemusím.
No a u těch červů samotných, tam záleží, co toxického jedí, tedy, co jsme chtěli jíst stejně:-).
Nn, jde skutečně spíš o to, jestli je jídlo prolezlé, tak je to k ničemu, to člověk cítí i v chuti. Ale pokud otevře pytlík vloček a pár tam visí na pavučince, ale najdeme maximálně jednu mrtvolu mola, tak tam asi moc nic nebude, možná tak ta vajíčka, případně nějaká výjimka. |
|
|
|
| Ono čistě racionálně s červy, brouky je jen jeden ale zato velký problém.
Zatímco u větších zvířat se "vnitřek" vykuchá a nejíme zvíře i se střevama, žaludkem... které jsou plné sra... no :-)
Tak u brouků se to hodí celé pěkně do pusy, to je čistě racionálně z mé strany ten problém a pak je tu samozřejmě ona psychická bariéra. |
|
|
|
|
HLAVNÍ STRÁNKA
UŽIVATELÉ
[ DISKUZNÍ FÓRA ] VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE
NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV
|