|
Spravuje: AVip Počet příspěvků: 1810 |
|
Aktuální téma: avokáda
|
|
|
| Bohužel netuším, jestli tento byl ten "pravý" v té barevné krabici, protože jsem to dostal už jen jako půlku, ale bylo to koupeno původně pro někoho jako dárek, tak asi jo.
A to je takové sladkohořké. Je to dost sladké a med je tam buď vykrystalizovaný, nebo doplěný cukrem. Hořké jsou ty ořechy.
Ve výsledku to působí jako těžký tučný přesladký sajrajt, kde si říkám, co tam je ještě za přísady, které by v obyčejném sachru nebyly.
A navíc samozřejmě nepředpokládám, že by ten med nebyl výrazně tepelně zpracovaný, takže je pak taky k ničemu. Ale jíst medovník kvůli medu by mě nenapadlo.-). |
|
|
|
| TelemachusRhade: Já právě měl podobnou zkušenost 2x s různejma "medovníkama" co někdo přinesl na nejrůznější oslavy.
Sladké miluju, ale po kousku tohohle mi odumřely chuťové pohárky :) |
|
|
|
| Razer: Medovník klasický servírovaný v restauracích je spíše hořký, než sladký. Totéž ta Marlenka, kde je to oslazeno pasterizovaným mlékem. Proto je to vhodné ke kávě. Sladký armageddon + káva = to nesundáš večer ani kartáčkem. |
|
|
|
| Mvek: Problém je spíš v tom, že se za medovník vydává kde co i když to med vidělo z vlaku.
A pak je nešvar ještě ten, že se často celá věc uměle dochucuje, aby to byl doslova sladký armageddon. |
|
|
|
| TelemachusRhade: Hm, jo, k neslazené kávě to asi půjde fajn. Ale to nepotřebuji:-).
|
|
|
|
| Mvek: Že jsou Marlenka a Medovník předražené a umelě vydávané za značku, to je fakt. Na druhou stranu ke kávě jsou naprosto ideální! |
|
|
|
| Nemám nic proti medu ani ořechům, ale nevím, co na tom Medovníku lidi vidí. Je to dražší než většina dortů, a přitom většina dortů mi přijde nejen subjektivně lepší, ale někdy i zdravější (pokud pomineme obecně cukr). |
|
|
|
| Kdo ještě nezkusil, tak vřele doporučuju Jack Daniel's Tennessee Honey. To je geniální pití! |
|
|
|
| ^ja, číslo vskutku odpovídá procentu alkoholu ,však štamprdlička 40° , 60° optimal třeba na koktejl, no a 80° slza do bylinkováho čajíku; případně jako ingredience v nádivce do různých buchet a tak ..podarováno mi komplet všechny verze ke kulatinám taky, příležitostně takle koštováno a spokojenost.)) |
|
|
|
| Mírně aktuální tip - jakýkoliv ovocný salát (mix: jablka, hrušky, pomeranč, banán, rozinky...) s vaječným likérem, místo obvyklého rumu.
A zrovna v Albertovi mají výrazně zlevněné likéry Missis, na cca 69 Kč.
A s tím související dotaz - existuje vůbec nějaký kvalitní vaječný likér? Protože i ta docela jinak drahá Missis se mezi všemi druhy liší jen snad dokonce umělým arometem a barvivem, jinak je to vždy to samé. |
|
|
|
| Ayreona: Dobře, dík za tip, zvážíme:-). Ale co jsem z jejich webu nepochopil, jestli 80 má souvislost s procenty, nebo ne:-). Protože jsem viděl, že existují takové extrémní rumy třeba s 60 procenty alkoholu.
Ale přijde mi to přece jen krapet moc:-) |
|
|
|
| Mvek:
hm, jak rum teda není zrovna moje oblíbený alko, tak s gustem dám STROH
..sehnatelný zrovna v Rakousku předpokládam každopádně, aj u nás tuším bývá v Tescu? ^tož odvážně koštujte..>-) |
|
|
|
| Mvek:
A když už jsme u toho, co pravé šampaňské
Nikdy jsem neměl. Cokoli alkoholické šumivé mi nechutná. |
|
|
|
| Pozemstan: Jasně, u toho sektu nám šlo jen o to ochutnat něco lepšího než Bohemia, nesycené, ale přirozeně perlivé. |
|
|
|
| Nestálo by za to zeptat se přímo v nějaké rumotéce, já vím v Brně snad o dvou, tak by neměl být problém najít nějakou i v Praze. |
|
|
|
| Mvek: Zajímavé, jak alkohol nepiji, kromě drobných ochutnání, a jeho druhy tolik neznám, tak jsem podle vzhledu pravého rumu, který přivezla jedna kolegyně z Kuby, usuzoval, že veškerý pravý karibský rum je bezbarvý, na rozdíl od "tuzemáku", a ono ne... -)
Pokud ale jde o skutečné pravé šampaňské s označením Champagne, tak musí pocházet ze stejnojmenného francouzského vinařského regionu...
Nejsem znalec, ale pro trekkieho je asi nejvhodnější tato značka, která snad přežije i 23. století... Ale, jak koukám, cena se také téměř dotýká hvězd... -) |
|
|
|
| AVip: Hm, píšu si, námět na kouknutí ve Vídni, ale hlavně příští rok možná opět v Drážďanech. |
|
|
|
| Velice dobrý a levný (pravý) rum bývala značka James Cook z Lidlu. Bohužel, vysokooktanovou 54% verzi (ideální pro mix drinky) seženeš už asi jen v Německu, k nám se vozí t.č. už jen 40%. |
|
|
|
|
HLAVNÍ STRÁNKA
UŽIVATELÉ
[ DISKUZNÍ FÓRA ] VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE
NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV
|