Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Jídlo a pití všeho druhu

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 1810
Aktuální téma: avokáda

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1413 - 1432 / 1810Starší   Nejstarší

Mvek - 09. prosinec 2013 13:22sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Hm, včera jsem viděl reklamu na náměstí v Brně, dneska jsem ochutnal Starobrno Medák při obědě v Praze:-).
Ale nic jsem na tom necítil ani ten zmíněný mírný nádech medu.
Mvek - 09. prosinec 2013 10:44sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jinak potvrzuji, stánek Turbomoštů na brněnském nám. Svobody je velmi zajímavý. Mají zajímavé kombinace vína a tvrdého alkoholu a dalších ochucovadel.

Jen mi chuť bohužel pak zkazila rodina, která začala po mém chválení sýčkovat o věcech, jako že by na Moravě nevěřili alkoholu, a že se zase objevuje metanol, a tak by se tvrdému vyhnuli...
Mvek - 09. prosinec 2013 10:42sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Lania: Dík za tip, vůbec jsem netušil, že dělají třeba citrónovou.
Telemachus Rhade - 06. prosinec 2013 15:18sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Lania: Přesně!
Lania - 06. prosinec 2013 14:58sipka
ZAMĚŘIT
Lania
Ja som dostala od kolegyne Originál Marlenku s citrónovou plnkou a je to úplne superné.
Pôvodne som si myslela, že to bude neznesiteľne sladké, ale je to krásne vyvážené a svieže.
Mvek - 06. prosinec 2013 13:38sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Bohužel netuším, jestli tento byl ten "pravý" v té barevné krabici, protože jsem to dostal už jen jako půlku, ale bylo to koupeno původně pro někoho jako dárek, tak asi jo.

A to je takové sladkohořké. Je to dost sladké a med je tam buď vykrystalizovaný, nebo doplěný cukrem. Hořké jsou ty ořechy.
Ve výsledku to působí jako těžký tučný přesladký sajrajt, kde si říkám, co tam je ještě za přísady, které by v obyčejném sachru nebyly.
A navíc samozřejmě nepředpokládám, že by ten med nebyl výrazně tepelně zpracovaný, takže je pak taky k ničemu. Ale jíst medovník kvůli medu by mě nenapadlo.-).
Razer - 06. prosinec 2013 13:10sipka
ZAMĚŘIT
Razer
TelemachusRhade: Já právě měl podobnou zkušenost 2x s různejma "medovníkama" co někdo přinesl na nejrůznější oslavy.

Sladké miluju, ale po kousku tohohle mi odumřely chuťové pohárky :)
Telemachus Rhade - 06. prosinec 2013 13:00sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Razer: Medovník klasický servírovaný v restauracích je spíše hořký, než sladký. Totéž ta Marlenka, kde je to oslazeno pasterizovaným mlékem. Proto je to vhodné ke kávě. Sladký armageddon + káva = to nesundáš večer ani kartáčkem.
Razer - 06. prosinec 2013 12:57sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mvek: Problém je spíš v tom, že se za medovník vydává kde co i když to med vidělo z vlaku.

A pak je nešvar ještě ten, že se často celá věc uměle dochucuje, aby to byl doslova sladký armageddon.
Pozemstan - 06. prosinec 2013 12:16sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mvek: Nevím, jak v medovníku, kde možná prochází tepelnou úpravou, ale jinak je med mnohem zdravější než normální cukr...
Lžíce medu před spaním pomůže zhubnout ještě před Vánoci.
A má i antibakteriální účinky - jednak prostě nasycením cukry bez vody (med - osmóza), jednak i zvláštní bílkovinou...
Honey as an Antibiotic: Scientists Identify a Secret Ingredient in Honey That Kills Bacteria.
A některé ořechy zase obsahují důležité minerály... -)
Mvek - 06. prosinec 2013 11:12sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
TelemachusRhade: Hm, jo, k neslazené kávě to asi půjde fajn. Ale to nepotřebuji:-).
Telemachus Rhade - 06. prosinec 2013 11:03sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek: Že jsou Marlenka a Medovník předražené a umelě vydávané za značku, to je fakt. Na druhou stranu ke kávě jsou naprosto ideální!
Mvek - 06. prosinec 2013 10:25sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Nemám nic proti medu ani ořechům, ale nevím, co na tom Medovníku lidi vidí. Je to dražší než většina dortů, a přitom většina dortů mi přijde nejen subjektivně lepší, ale někdy i zdravější (pokud pomineme obecně cukr).
Telemachus Rhade - 03. prosinec 2013 19:49sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Kdo ještě nezkusil, tak vřele doporučuju Jack Daniel's Tennessee Honey. To je geniální pití!
Mvek - 02. prosinec 2013 10:30sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Energecitké nápoje s kofeinem můžou měnit tlukot srdce
Ayreona - 29. listopad 2013 22:21sipka
ZAMĚŘIT
Ayreona
^ja, číslo vskutku odpovídá procentu alkoholu ,však štamprdlička 40° , 60° optimal třeba na koktejl, no a 80° slza do bylinkováho čajíku; případně jako ingredience v nádivce do různých buchet a tak ..podarováno mi komplet všechny verze ke kulatinám taky, příležitostně takle koštováno a spokojenost.))
Mvek - 29. listopad 2013 14:48sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mírně aktuální tip - jakýkoliv ovocný salát (mix: jablka, hrušky, pomeranč, banán, rozinky...) s vaječným likérem, místo obvyklého rumu.

A zrovna v Albertovi mají výrazně zlevněné likéry Missis, na cca 69 Kč.


A s tím související dotaz - existuje vůbec nějaký kvalitní vaječný likér? Protože i ta docela jinak drahá Missis se mezi všemi druhy liší jen snad dokonce umělým arometem a barvivem, jinak je to vždy to samé.
Mvek - 29. listopad 2013 14:46sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Ayreona: Dobře, dík za tip, zvážíme:-). Ale co jsem z jejich webu nepochopil, jestli 80 má souvislost s procenty, nebo ne:-). Protože jsem viděl, že existují takové extrémní rumy třeba s 60 procenty alkoholu.
Ale přijde mi to přece jen krapet moc:-)
Ayreona - 28. listopad 2013 21:47sipka
ZAMĚŘIT
Ayreona
Mvek:
hm, jak rum teda není zrovna moje oblíbený alko, tak s gustem dám STROH
..sehnatelný zrovna v Rakousku předpokládam každopádně, aj u nás tuším bývá v Tescu? ^tož odvážně koštujte..>-)
Telemachus Rhade - 25. listopad 2013 16:21sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek:
A když už jsme u toho, co pravé šampaňské

Nikdy jsem neměl. Cokoli alkoholické šumivé mi nechutná.

Nejnovější   Novější 1413 - 1432 / 1810Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o