|
Spravuje: AVip Počet příspěvků: 1810 |
|
Aktuální téma: avokáda
|
|
|
| Mvek:to ne, má to anglický nápisy ..ale tak ono je spousta mašinek
|
|
|
|
| lagga: Jo, tak to možná máte to samé. U nás se v rodině asi používala Sokovárka (psáno azbukou, tzn. cokobapka).
|
|
|
|
| Mvek:můžu se ti doma podívat, ale je to mašina starší než já :) |
|
|
|
| lagga: Jaký máte postup/nástroj na to? Před pár lety to dělal děda, ale mám pocit, že moc komplikovaně. Také bych rád nějaký mošt udělal, jestli příští rok budou nějaká jablka (asi ne, protože letos jich bylo moc, tak budou stromy odpočívat). |
|
|
|
| TelemachusRhade: to byl měl VP radost :D
jen nevím, jestli nám zásoba do té doby vydrží |
|
|
|
| lagga: Doufám, že doneseš na pragáč vzorek :) |
|
|
|
| děláme si jablečné mošty - bedna jablek ze sadu, co potřebují zpracovat, se fakt vyplatí :)
|
|
|
|
| Spice must flow...
Koupím tequilu Olmeca blanco 0,7 l s osobním dodáním v Praze (na metru C) buď za 3,2 bitcentů (0,032 BTC) nebo za jeden litecoin (1 LTC). Nevylučuje se to, klidně koupím dvě tequily, jednu za BTC a druhou za LTC.
Za lehev nějaké kvalitní 100% tequily (tedy nikoliv mixto 51%) stejného objemu dám dvojnásobek. |
|
|
|
| Hm, včera jsem viděl reklamu na náměstí v Brně, dneska jsem ochutnal Starobrno Medák při obědě v Praze:-).
Ale nic jsem na tom necítil ani ten zmíněný mírný nádech medu. |
|
|
|
| Jinak potvrzuji, stánek Turbomoštů na brněnském nám. Svobody je velmi zajímavý. Mají zajímavé kombinace vína a tvrdého alkoholu a dalších ochucovadel.
Jen mi chuť bohužel pak zkazila rodina, která začala po mém chválení sýčkovat o věcech, jako že by na Moravě nevěřili alkoholu, a že se zase objevuje metanol, a tak by se tvrdému vyhnuli... |
|
|
|
| Lania: Dík za tip, vůbec jsem netušil, že dělají třeba citrónovou.
|
|
|
|
| Ja som dostala od kolegyne Originál Marlenku s citrónovou plnkou a je to úplne superné.
Pôvodne som si myslela, že to bude neznesiteľne sladké, ale je to krásne vyvážené a svieže. |
|
|
|
| Bohužel netuším, jestli tento byl ten "pravý" v té barevné krabici, protože jsem to dostal už jen jako půlku, ale bylo to koupeno původně pro někoho jako dárek, tak asi jo.
A to je takové sladkohořké. Je to dost sladké a med je tam buď vykrystalizovaný, nebo doplěný cukrem. Hořké jsou ty ořechy.
Ve výsledku to působí jako těžký tučný přesladký sajrajt, kde si říkám, co tam je ještě za přísady, které by v obyčejném sachru nebyly.
A navíc samozřejmě nepředpokládám, že by ten med nebyl výrazně tepelně zpracovaný, takže je pak taky k ničemu. Ale jíst medovník kvůli medu by mě nenapadlo.-). |
|
|
|
| TelemachusRhade: Já právě měl podobnou zkušenost 2x s různejma "medovníkama" co někdo přinesl na nejrůznější oslavy.
Sladké miluju, ale po kousku tohohle mi odumřely chuťové pohárky :) |
|
|
|
| Razer: Medovník klasický servírovaný v restauracích je spíše hořký, než sladký. Totéž ta Marlenka, kde je to oslazeno pasterizovaným mlékem. Proto je to vhodné ke kávě. Sladký armageddon + káva = to nesundáš večer ani kartáčkem. |
|
|
|
| Mvek: Problém je spíš v tom, že se za medovník vydává kde co i když to med vidělo z vlaku.
A pak je nešvar ještě ten, že se často celá věc uměle dochucuje, aby to byl doslova sladký armageddon. |
|
|
|
| TelemachusRhade: Hm, jo, k neslazené kávě to asi půjde fajn. Ale to nepotřebuji:-).
|
|
|
|
| Mvek: Že jsou Marlenka a Medovník předražené a umelě vydávané za značku, to je fakt. Na druhou stranu ke kávě jsou naprosto ideální! |
|
|
|
|
HLAVNÍ STRÁNKA
UŽIVATELÉ
[ DISKUZNÍ FÓRA ] VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE
NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV
|