|
Spravuje: AVip Počet příspěvků: 1810 |
|
Aktuální téma: avokáda
|
|
|
| Jak jsem řekl, samotná mozarella s nějakým ovocem je imho dostatečně jednoduchá kombinace, o kterou mi tu šlo.
Co je ale také obecná dobrá rada, je prostě něco na delší dobu vynechat. Neměl jsem asi půl roku máslo. Protože Dáša ho nejí skoro vůbec, a tak se nám spíš dřív v lednici zkazí.
Teď byly v akci osminky jihočeského, a tak jsem si po dlouhé době dal chleba s máslem, nebo chleba s máslem a plátkovým sýrem, a přestože plátkový Madeland občas mám s chlebem, tak s tím máslem to dostalo tak úžasné chutě, a přitom to dávno znám, jen jsem to neměl snad rok. |
|
|
|
| Tak mozarella zrovna moc chutě nemá, že? Takže právě tady je ta jednoduchost, uvedl jsem konkrétní experiment, který jsme udělali, když jsme dávali dohromady, co si dát k lehčí večeři (ano vím, na večeři to má moc cukrů, takže to "lehčí" zas nebylo:-)) .
Ale obecně mozarella s nějakým ovocem je zajímavá kombinace. A to je dostatečně jednoduché.
Jinak právě naopak, zajímavou kombinací dosáhneš zvláštních chutí, aniž by bylo třeba používat umělé příchutě. Velmi zajímavá je u nás doma přezdívaná sladká rýže, netuším původ toho jídla, ale zřejmě z Asie.
Jde o lehounce osmahnutou předem uvařenou rýži s hráškem, rozinkami, osmaženými kroužky cibulky a strouhaným kokosem. |
|
|
|
| Mvek: Tyhle komplikované kombinace jsem nikdy nepochopil.
Já vždy nejlépe ocením "jednoduché" chutě. Samozřejmně když se jich dá na talíř/e víc a člověk může např. dvě ingredience promíchat jak chce ničemu to neuškodí.
Ale třeba ovoce se sýrem a medem by mi dohromady nechutnalo, pohárky by to přetížilo. |
|
|
|
| Expeirmentem vznikla zajímavá svačina/sladká snídaně/večeře:
koupené tortilly a do nich zabalené nakrájené kousky banánu, kiwi, jablka a mozarelly, přidat trošku tekutého medu.
Jediné riziko je, že kiwi hodně pouští šťávu, takže to může docela kapat. Ale imho to kiwi s medem tomu dodalo zajímavou chuť.
No a samozřejmě s tím půjde dále různě experimentovat, podstatné je, že mozarella chutná ve sladké úpravě dobře. |
|
|
|
| Mvek:to ne, má to anglický nápisy ..ale tak ono je spousta mašinek
|
|
|
|
| lagga: Jo, tak to možná máte to samé. U nás se v rodině asi používala Sokovárka (psáno azbukou, tzn. cokobapka).
|
|
|
|
| Mvek:můžu se ti doma podívat, ale je to mašina starší než já :) |
|
|
|
| lagga: Jaký máte postup/nástroj na to? Před pár lety to dělal děda, ale mám pocit, že moc komplikovaně. Také bych rád nějaký mošt udělal, jestli příští rok budou nějaká jablka (asi ne, protože letos jich bylo moc, tak budou stromy odpočívat). |
|
|
|
| TelemachusRhade: to byl měl VP radost :D
jen nevím, jestli nám zásoba do té doby vydrží |
|
|
|
| lagga: Doufám, že doneseš na pragáč vzorek :) |
|
|
|
| děláme si jablečné mošty - bedna jablek ze sadu, co potřebují zpracovat, se fakt vyplatí :)
|
|
|
|
| Spice must flow...
Koupím tequilu Olmeca blanco 0,7 l s osobním dodáním v Praze (na metru C) buď za 3,2 bitcentů (0,032 BTC) nebo za jeden litecoin (1 LTC). Nevylučuje se to, klidně koupím dvě tequily, jednu za BTC a druhou za LTC.
Za lehev nějaké kvalitní 100% tequily (tedy nikoliv mixto 51%) stejného objemu dám dvojnásobek. |
|
|
|
| Hm, včera jsem viděl reklamu na náměstí v Brně, dneska jsem ochutnal Starobrno Medák při obědě v Praze:-).
Ale nic jsem na tom necítil ani ten zmíněný mírný nádech medu. |
|
|
|
| Jinak potvrzuji, stánek Turbomoštů na brněnském nám. Svobody je velmi zajímavý. Mají zajímavé kombinace vína a tvrdého alkoholu a dalších ochucovadel.
Jen mi chuť bohužel pak zkazila rodina, která začala po mém chválení sýčkovat o věcech, jako že by na Moravě nevěřili alkoholu, a že se zase objevuje metanol, a tak by se tvrdému vyhnuli... |
|
|
|
| Lania: Dík za tip, vůbec jsem netušil, že dělají třeba citrónovou.
|
|
|
|
| Ja som dostala od kolegyne Originál Marlenku s citrónovou plnkou a je to úplne superné.
Pôvodne som si myslela, že to bude neznesiteľne sladké, ale je to krásne vyvážené a svieže. |
|
|
|
| Bohužel netuším, jestli tento byl ten "pravý" v té barevné krabici, protože jsem to dostal už jen jako půlku, ale bylo to koupeno původně pro někoho jako dárek, tak asi jo.
A to je takové sladkohořké. Je to dost sladké a med je tam buď vykrystalizovaný, nebo doplěný cukrem. Hořké jsou ty ořechy.
Ve výsledku to působí jako těžký tučný přesladký sajrajt, kde si říkám, co tam je ještě za přísady, které by v obyčejném sachru nebyly.
A navíc samozřejmě nepředpokládám, že by ten med nebyl výrazně tepelně zpracovaný, takže je pak taky k ničemu. Ale jíst medovník kvůli medu by mě nenapadlo.-). |
|
|
|
| TelemachusRhade: Já právě měl podobnou zkušenost 2x s různejma "medovníkama" co někdo přinesl na nejrůznější oslavy.
Sladké miluju, ale po kousku tohohle mi odumřely chuťové pohárky :) |
|
|
|
| Razer: Medovník klasický servírovaný v restauracích je spíše hořký, než sladký. Totéž ta Marlenka, kde je to oslazeno pasterizovaným mlékem. Proto je to vhodné ke kávě. Sladký armageddon + káva = to nesundáš večer ani kartáčkem. |
|
|
|
|
HLAVNÍ STRÁNKA
UŽIVATELÉ
[ DISKUZNÍ FÓRA ] VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE
NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV
|