Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Jídlo a pití všeho druhu

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 1810
Aktuální téma: avokáda

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1400 - 1419 / 1810Starší   Nejstarší

Telemachus Rhade - 16. leden 2014 22:17sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek: Mám rád kombinace slaného a sladkého - čokopreclíky, meloun s medem a šunkou, čoko s mořskou solí; ale paradoxně tu mozzarellu bych sám o sobě nezkusil. Každopádně díky za tip, až příště pojedu doplnit proviant, nakoupím suroviny a prubnu.

Jinak tedy mně osobně přijde mozzarella poměrně velmi výrazná, ale dost často se právě setkávám s názorem, že je to sýr bez chuti, barvy a vůně? Otázka: Dokážeš od sebe odlišit chutě jednotlivých odrův vín, nebo obecně: rozpožnáš víno naše a třeba Jižní Afriku podle chuti?

Razer: S těmi pohárky mě to zajímá.. Přestaneš vnímat obě chutě, nebo v tu chvíli jakoby všechno?
Mvek - 16. leden 2014 21:43sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jak jsem řekl, samotná mozarella s nějakým ovocem je imho dostatečně jednoduchá kombinace, o kterou mi tu šlo.



Co je ale také obecná dobrá rada, je prostě něco na delší dobu vynechat. Neměl jsem asi půl roku máslo. Protože Dáša ho nejí skoro vůbec, a tak se nám spíš dřív v lednici zkazí.
Teď byly v akci osminky jihočeského, a tak jsem si po dlouhé době dal chleba s máslem, nebo chleba s máslem a plátkovým sýrem, a přestože plátkový Madeland občas mám s chlebem, tak s tím máslem to dostalo tak úžasné chutě, a přitom to dávno znám, jen jsem to neměl snad rok.
Mvek - 16. leden 2014 21:41sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Tak mozarella zrovna moc chutě nemá, že? Takže právě tady je ta jednoduchost, uvedl jsem konkrétní experiment, který jsme udělali, když jsme dávali dohromady, co si dát k lehčí večeři (ano vím, na večeři to má moc cukrů, takže to "lehčí" zas nebylo:-)) .

Ale obecně mozarella s nějakým ovocem je zajímavá kombinace. A to je dostatečně jednoduché.


Jinak právě naopak, zajímavou kombinací dosáhneš zvláštních chutí, aniž by bylo třeba používat umělé příchutě. Velmi zajímavá je u nás doma přezdívaná sladká rýže, netuším původ toho jídla, ale zřejmě z Asie.
Jde o lehounce osmahnutou předem uvařenou rýži s hráškem, rozinkami, osmaženými kroužky cibulky a strouhaným kokosem.
Razer - 16. leden 2014 20:14sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mvek: Tyhle komplikované kombinace jsem nikdy nepochopil.

Já vždy nejlépe ocením "jednoduché" chutě. Samozřejmně když se jich dá na talíř/e víc a člověk může např. dvě ingredience promíchat jak chce ničemu to neuškodí.

Ale třeba ovoce se sýrem a medem by mi dohromady nechutnalo, pohárky by to přetížilo.
Mvek - 16. leden 2014 13:56sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Expeirmentem vznikla zajímavá svačina/sladká snídaně/večeře:

koupené tortilly a do nich zabalené nakrájené kousky banánu, kiwi, jablka a mozarelly, přidat trošku tekutého medu.

Jediné riziko je, že kiwi hodně pouští šťávu, takže to může docela kapat. Ale imho to kiwi s medem tomu dodalo zajímavou chuť.

No a samozřejmě s tím půjde dále různě experimentovat, podstatné je, že mozarella chutná ve sladké úpravě dobře.
lagga - 16. prosinec 2013 11:59sipka
ZAMĚŘIT
lagga
Mvek:to ne, má to anglický nápisy ..ale tak ono je spousta mašinek
Mvek - 16. prosinec 2013 10:46sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
lagga: Jo, tak to možná máte to samé. U nás se v rodině asi používala Sokovárka (psáno azbukou, tzn. cokobapka).
lagga - 16. prosinec 2013 10:26sipka
ZAMĚŘIT
lagga
Mvek:můžu se ti doma podívat, ale je to mašina starší než já :)
Mvek - 16. prosinec 2013 10:23sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
lagga: Jaký máte postup/nástroj na to? Před pár lety to dělal děda, ale mám pocit, že moc komplikovaně. Také bych rád nějaký mošt udělal, jestli příští rok budou nějaká jablka (asi ne, protože letos jich bylo moc, tak budou stromy odpočívat).
lagga - 16. prosinec 2013 10:15sipka
ZAMĚŘIT
lagga
TelemachusRhade: to byl měl VP radost :D
jen nevím, jestli nám zásoba do té doby vydrží
Telemachus Rhade - 12. prosinec 2013 13:13sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
lagga: Doufám, že doneseš na pragáč vzorek :)
lagga - 12. prosinec 2013 13:10sipka
ZAMĚŘIT
lagga
děláme si jablečné mošty - bedna jablek ze sadu, co potřebují zpracovat, se fakt vyplatí :)
Zephram - 09. prosinec 2013 13:54sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Spice must flow...
Koupím tequilu Olmeca blanco 0,7 l s osobním dodáním v Praze (na metru C) buď za 3,2 bitcentů (0,032 BTC) nebo za jeden litecoin (1 LTC). Nevylučuje se to, klidně koupím dvě tequily, jednu za BTC a druhou za LTC.
Za lehev nějaké kvalitní 100% tequily (tedy nikoliv mixto 51%) stejného objemu dám dvojnásobek.
Mvek - 09. prosinec 2013 13:22sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Hm, včera jsem viděl reklamu na náměstí v Brně, dneska jsem ochutnal Starobrno Medák při obědě v Praze:-).
Ale nic jsem na tom necítil ani ten zmíněný mírný nádech medu.
Mvek - 09. prosinec 2013 10:44sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jinak potvrzuji, stánek Turbomoštů na brněnském nám. Svobody je velmi zajímavý. Mají zajímavé kombinace vína a tvrdého alkoholu a dalších ochucovadel.

Jen mi chuť bohužel pak zkazila rodina, která začala po mém chválení sýčkovat o věcech, jako že by na Moravě nevěřili alkoholu, a že se zase objevuje metanol, a tak by se tvrdému vyhnuli...
Mvek - 09. prosinec 2013 10:42sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Lania: Dík za tip, vůbec jsem netušil, že dělají třeba citrónovou.
Telemachus Rhade - 06. prosinec 2013 15:18sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Lania: Přesně!
Lania - 06. prosinec 2013 14:58sipka
ZAMĚŘIT
Lania
Ja som dostala od kolegyne Originál Marlenku s citrónovou plnkou a je to úplne superné.
Pôvodne som si myslela, že to bude neznesiteľne sladké, ale je to krásne vyvážené a svieže.
Mvek - 06. prosinec 2013 13:38sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Bohužel netuším, jestli tento byl ten "pravý" v té barevné krabici, protože jsem to dostal už jen jako půlku, ale bylo to koupeno původně pro někoho jako dárek, tak asi jo.

A to je takové sladkohořké. Je to dost sladké a med je tam buď vykrystalizovaný, nebo doplěný cukrem. Hořké jsou ty ořechy.
Ve výsledku to působí jako těžký tučný přesladký sajrajt, kde si říkám, co tam je ještě za přísady, které by v obyčejném sachru nebyly.
A navíc samozřejmě nepředpokládám, že by ten med nebyl výrazně tepelně zpracovaný, takže je pak taky k ničemu. Ale jíst medovník kvůli medu by mě nenapadlo.-).
Razer - 06. prosinec 2013 13:10sipka
ZAMĚŘIT
Razer
TelemachusRhade: Já právě měl podobnou zkušenost 2x s různejma "medovníkama" co někdo přinesl na nejrůznější oslavy.

Sladké miluju, ale po kousku tohohle mi odumřely chuťové pohárky :)

Nejnovější   Novější 1400 - 1419 / 1810Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o