|
Spravuje: AVip Počet příspěvků: 1810 |
|
Aktuální téma: avokáda
|
|
|
| Nemá tu někdo zkušenost s domácími zákusky? Dneska jsem zjistil, že lepší než rakvičky (moc sladké) je se šlehačkou smíchat obyčejné dětské piškoty (cukrářské jsou taky už takové jiné, ale samozřejmě by šly taky,ale je to jiné).
Ale přemýšlím, jak mix piškoty a šlehačka ještě zpestřit:-). Ano, nabízí se banán, kakao. Ale co ještě je zajímavého k šlehačce a piškotu?
Marmeláda a kompoty mi moc zajímavé nepřijdou. |
|
|
|
| HaHá kiwi a figurková čokoláda jsou dobrej mlsík |
|
|
|
| A něco o hořčici. Úplně jsem na ni dostal chuť. |
|
|
|
| Dnes jsem zaregistroval zprávy, že potravinářské značky se dávají do boje s řetězci, protože ceny jsou prý už moc nízko.
Jinak doufám, že barvu nádobí nikdo regulovat nebude. Zdraví lidí je přeci osobní starostí a zodpovědností každého, nikoliv nějakým "veřejným dobrem a obecným blahem". |
|
|
|
| Celý článek kopíruji netřeba rozklikávat.
Stravování z červeného nádobí sníží příjem jídla o desítky procent (dle Apetite)
Červená barva prý lidem výrazně pomáhá omezit sklon k mlsání, protože je podvědomě asociovaná s nebezpečím, varováním či zákazem. Tím se snižuje množství jídla, které člověk sní.
Vědecký tým dodává, že by se toto zjištění dalo využívat v celém potravinářském průmyslu, kdy by byla nezdravá jídla prodávána v červených obalech. To samé by pak údajně šlo používat i v hospodách a barech, kde by červená barva mohla mírně omezit konzumaci alkoholu.
Během testů bylo 41 mladých mužů požádáno, aby se napili ze šálků čaje označených modrou či červenou etiketou. Z červených hrníčků vypili o 44 procent tekutin méně. V druhé části pokusu dostalo 109 lidí po deseti preclíkách na červeném, modrém či bílém talíři. Ti, kteří jedli preclíky z červených talířů, jich spořádali méně.
Výsledky studie byly publikovány v magazínu Appetite.
Hm, chtěl bych vidět, který sebevrah by to do těch restaurací nebo prodejen prosadil:-). To by mu lobby nedarovala. |
|
|
|
| Jen to trošku pálí často. Hlavně čatní a občas i salát. Používají pepř či zázvor apod. Ale všechno nepálí a záleží na dni.
Bohužel nemají dopředu daný jídelní lístek. |
|
|
|
| Tím stylem jsem myslel podle Haré Krišny (nebo jak se to píše). Obvykle tam hraje i taková hudba a vyzdobení je lehce indické i když je to jinak bývalý sklep:-).
Zítra tam jdem s přítelkyní na oběd. Jeden z kuchařů/obsluhujících (Čech) mě docela zná a dříve moji mámu, když tam chodila pravidelně na obědy z práce, takže mi i dá větší porci:). Ale i bez ní bych se přecpal. |
|
|
|
| Když tu máme opět toto fórum, připomenu lidem v Praze se pohybujícím:
Balarámova restuarace (Praha 3) - jedne z nejlepších (nebo nejlepší v dané cenové hladině) indických restaurací.
Ano, je vegetariánská, ale nikoliv veganská. Vejce a možná i mléko používá.
Pokud máte rádi něco trochu experimentálního, ale v rozumné rovině, je to fajn, různé kombinace zeleniny a ovoce do salátů, míchané vařené zeleniny apod. s rýží jako menu, ale mají tu i různé smažené věci.
A zajímavé zákusky.
Ale na obědové menu to chce přijít na tu 11tou, nicméně něco mají celý den, ale po 11té to začne být trochu plné.
Je to trochu jídelnový styl, ale je to na vyšší úrovni než Beas, byť menší výběr. A tady opravdu to dělají lidé, co asi žijí trochu tím stylem (a v kuchyni je někdo skutečně indického původu, občas projde). |
|
|
|
| To mi připomnělo, že v době té mé bezmléčné diety jsme kupovali vedle kozích jogurtů a taky sojových věcí jakýsi dezert z kozího mléka, myslím, že se to jmenovalo Polanka a bylo to něco mezi Floriánem a nějakým jiným šlehaným výrobkem, ovocná pěna/smetana. |
|
|
|
| Razer: :D hmm husí sádlo bych si taky dala...wait dneska sem si tím výpekem a sádlem namazala chleba k snídani :) dobrota :)
tak mlíko je dosti kuriozní věc, protože žádný dospělý savec v přírodě mlíko nekonzumuje, jen lidi ho konzumují dál, i když už vývoj mají za sebou, za druhé to co se prodává v krámech není mlíko ale převařená břečka (zaplať pánbůh za bučící auto :D a automaty na čerství mlíko)...já na mlíko mám taky alergii, dokonce i řada sejrů mi vadí, pálí to na jazyku, ale jen na kravský - béé a méé můžu :)
|
|
|
|
| Razer: Tak jistě, že tyhle teorie jsou takové tápání, stejně tak mnoho doktorů říká, že rostlinné tuky jsou zlo, a tedy margaríny (i Flora) horší než máslo, protože pronikají skrz stěnu cévy přímo do tkání a tam něco páchají.
A také zas mnozí říkají, že pít mléko kvůli vápníku je hovadina, protože ho z něj člověk nevestřebá.
A tak asi u těchhle věcí jsou dost rozdíly mezi lidmi. Ani jednoho by to nechtělo přehánět. No a já třeba bych vařené mléko nikdy nepil. To spíš poslední rok čas od času na tu chuť, nebo třeba s piškoty, syrové, jen pasterizované od těch krav z té farmy.
Takže kasi mléko nebude jed, když ho používají naši předci hojně, ale určitě by ho člověk moc neměl mít, oni ti předci taky asi nepili každý den mléko k snídani, jako se kdysi propagovalo. |
|
|
|
| Razer: Nepleť lilek a cuketu. Cuketa je vlastně jiná okurka. Lilek taky moc nemusím, zvláště ne z některých indických restaurací nacucaný olejem. Ale cukety jsou dost fajn, radši než pórek. |
|
|
|
| TelemachusRhade, Lagga: No tvfůůůj úplně jste mi zkazili tím lilkem chuť, musel sem se hned napít teplého husího sádla a sníst koňský salám, abych se sebral :-)
MUHEHEHEHEHE a už se těším na návštěvu vietnamské restaurace a jejich psí speciality, teda masa... tří barev... MUHEHEHEHEH :-D
TR: Mléko a alergie já ti nevím jestli to není jen nějaká kec podobnej "nezdravosti" vajec, snad do 20 sem ho do sebe lil prakticky pořád a to občas i skutečné, pravé od kravky, ne tu bílou vodu. Sýry jím snad každý den dodnes a nějaké alergie nepozoruju.
Když sem byl jako teenager na nějakém alergo testu tak do mě napíchali nějaké injekce a oznámili mi, že sem alergicej zřejmě na všechno od roztočů po psy a předepsali mi tažku těch srágor (léků), stříkal sem si to do nosu a jedl to, vykapával si oči... až po pár měsícíh sem všechno sebral vyhodil a odmítl to dál požírat a bylo po problémech... .
Myslím, že základ je mléko vždy rádně převařit, nepít ho syrové a když ho člověk po 20ce nepije každý den, nemůže jednou za týden klidně litr na posezení vůbec nic zkazit. |
|
|
|
| TelemachusRhade: Zrovna do kafe je to prý hrozná kombinace, to spíš kafe, nebo mléko, ale ne ta kombinace.
Jinak určitě, v dětství jsem zkoušel dietu bez kravského mléka pár let, protože jsem kravské mléko - sunar - bohužel musel mít moc brzy. |
|
|
|
| Rád bych zdejší upozornil, že kravská laktóza je největší spouštěč alergií u dospělých. Jako do kafe asi OK, ale konzumace "jen tak jsem si dal sklenici mléka" rozumná není. |
|
|
|
| Btw. ten jogurt je skoro stejný jako Hollandia Selský jogurt, který je taky drahý.
Pak nabízejí ještě jogurtový nápoj a syrovátkové nápoj apod., ale my kupujeme hlavně ty sýry a sýrovou pomazánku a občas jogurt. Jejich "pribináček" měl ale odpornou pachuť. |
|
|
|
| Jinak ad vypozorování vhodnosti různých obchodů, to nevím, podle mě se to dost mění, i když Lidl mi na ovoce a zeleninu chválilo už dost lidí, ale já ho mám trochu méně dostupný, tak se mi tam nechce a jinak z něj šílím (jo až na nějakou asijskou směs dřív, a takovéhle mlsy, to se tam dalo koupit fajn).
Kaufland - občas se zelenina také dá, ale původ atd. je jiná věc. A já si v něm kupuji čerstvé párky/šunku/lahůdky občas k jídlu.
Dá se v něm koupit jedna z mála použitelných šlehaček - Vian, která i bez ztužovače většinou drží. Taky jednu dobu ji byl problém tam sehnat.
Albert - v minulých letech jsem zjistil, že často se v něm dá uspět se zeleninou/ovocem, třeba i na Štědrý den ráno. A nově mě na Spořilově potěšil, že má po rekonstrukci zavírací chladící pulty:-).
Mléko obecně doporučuji, když vám nejde o cenu, zkusit ty rozvozy mléka www.mlekozfarmy.cz z Radonic a blízké vesnice. Jezdí po velké části Prahy a auto vždy bučí:-), stanice viz ten web.
Když jsem si dal jejich čerstvé mléko v PETce, tak mi přišlo fajn, ale nic zvláštního, ale teď po několika takových případech jsem měl Madetu a nějak mi nechutnala, takže něco na něm bude:-).
Mají i fajn jogurt a bílé sýry (to jsou ty bez chuti, mají i balkán). |
|
|
|
| lagga: Jen předtím k tvé poznámce, já myslím, že dost lidí se tou kvalitou zabývalo minimálně posledních 10 let, ostatně se rozmohly BIO potraviny, a pak se z nich stal akorát kšeft a už je to zas na nic a lidi se jim naopak posmívají (je fakt, že mi přišlo kuriozní si kupovat BIO bylinky v květináči). |
|
|
|
| lagga: Souhlas. Cukety jsou vynikající na kždý způsob. Totéž lilek, nebo baklažán. Ale holt je málo lidí, kteří je umějí udělat - většina je vysuší skoro na troud. |
|
|
|
|
HLAVNÍ STRÁNKA
UŽIVATELÉ
[ DISKUZNÍ FÓRA ] VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE
NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV
|