Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Jídlo a pití všeho druhu

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 1810
Aktuální téma: avokáda

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1298 - 1317 / 1810Starší   Nejstarší

Mvek - 19. květen 2014 19:13sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Také preferuji 75-85% čokolády, přes 90 je opravdu dost těžko poživatelné (a sníst celou tabulku by asi mělo zajímavé následky, včetně obří zácpy).

Nicméně zdravost všeho se dá vyvrátit, u čokolády se občas vyzdvihuje to, že občas jsou sbírány plesnivé boby. A snad prý to ani není tak lehce poznat, ale hlavně se to nepozná v čokoládě. Výsledkem je to, že si člověk v sobě střádá nějaké ty toxiny z plísní, kterým se také přisuzuje vznik rakoviny, když se toho nastřádá moc.

Ale tak totéž nám hrozí ve většině ovocných produktů.


Pozemstan: Truffle jsou někdy také hrozně sladké a v podstatě ten chuťově mléčný paskvil (po ocucání toho nabaleného prášku). Ale ano, záleží na ceně a výrobci a místě koupě:-).

lagga - 19. květen 2014 16:16sipka
ZAMĚŘIT
lagga
truffle jsou obalované v kakaovém prášku, ale mají se dělat z likéru a tuku/oleje s roztavenou hořkou čokoládou, a dohromady to vlastně drží cukr ....takže i když je to božsky dobrý tak člověk ztrácí kus té čokoládové hořkosti kvůli cukru ... když to někdo umí dobře udělat, je to nebe :)

trošku je děsivý, že malým dětem (včetně mě) se dávají čokoládičky figurkové, které málokdy mají dostatek čokolády aby se to vůbec dalo nazvat "čokoláda" - a přispívá to k nemocem cévním, trávicím, a tak, ale lidem to nepřijde divný, dokud třeba jako mě nebylo tak děsně špatně, že jsem "objevila" na základě doporučení čokoládu co má víc jak 50% .....wau bum bác dobrota, ani toho nepotřebuju kila, ale jen kousek, objev roku ...a ještě je to zdravý

jinak doporučuju sušený sladký ovoce jako jablka, švestky nebo rozinky mlsat dohromady s hořkou čokoládou - podobně jako Telemachus nejnejnej je 70-80% :)

(Orionka hořká docela ujde, šílenost je Milka s hořkou pěnou, protože někdy je to plast a dřív mi to přišlo dobrý, teď mám oblíbenou Belgian, něco to stojí, aspoň to nesežeru na místě :))

koukala sem že existujou recepty na super hořkou čokoládu s masem a s chili ...that must be something

není karamel jako karamel

sorry, jdu z5 k diplomce, nechala sem se unést jídlem
Razer - 19. květen 2014 16:08sipka
ZAMĚŘIT
Razer
No i celkem jo :-) Zkus to koupit :)
Razer - 19. květen 2014 16:08sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Pozemstan: No i celkem jo :-) Zku
Pozemstan - 19. květen 2014 15:49sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
TelemachusRhade: "protože kdyby skutečně 99%, tak to nedrží pohromadě"

To asi ne, ale třeba některé pralinky typu "truffle" (lanýž) vypadají trochu jako lisovaný kakaový prášek, i když jsou v něm asi spíš obalené. Měl jsem možnost ochutnat belgické i běloruské. -)
Pozemstan - 19. květen 2014 15:15sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Ve Finsku je hodně dobrá čokoláda od tamního cukrovinkového giganta Fazer, včetně právě i některých hořkých. Asi největší specialitou jsou ale velikonoční vejce ve skutečných slepičích skořápkách. Až později jsem zjistil, že se mnoho jejich výrobků dováží i do Česka a patří mezi ně třeba i dříve v TV reklamách propagovaná Geisha...

Razer: Karamel je, jestli se nepletu, jen roztavený cukr. To snad ještě není vzácnost, nebo ano?! -)
AVip - 19. květen 2014 12:58sipka
ZAMĚŘIT
AVip
TelemachusRhade:
kolik z těch 99% je skutečně sušina je otázka, protože kdyby skutečně 99%, tak to nedrží pohromadě. U Lindtu ale tipuju, že to přes těch 90 bude...

Jo, tak to jo, to už dává smysl... díky!
Razer - 19. květen 2014 12:27sipka
ZAMĚŘIT
Razer
TelemachusRhade: No jak sem nedávno psal, narazil sem před pár dny snad v Kauflandu na Milku s německým/angl obalem s pravým karamelem tj. ne karamelovou náplní! ale kousky karamelu a to bylo velmi dobré. Samozřejmě té čokolády tam bylo asi stále poskrovnu, ale nejspíš žádné palmové oleje a podobně... .
Razer - 19. květen 2014 12:25sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Taky se mi před asi rokem podařilo natrefit na tyhle luxusní čokolády s 80% v akci ze okolo stovky na snad 25 a hned vzal nejrůznější druhy.

Asi hlavní rozdíl za mě je v tom, že tahle "opravdová" čokoláda bude nejspíš xkrát zdravější nejenom díky absenci príměsí, ale i malým obsahem cukru - a přesto je velmi dobrá.
Telemachus Rhade - 19. květen 2014 12:02sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
AVip: 99% kakaa je takové pofidérní označení. Spíš to znamená, že podíl nekakaových složek je menší než 1% - kolik z těch 99% je skutečně sušina je otázka, protože kdyby skutečně 99%, tak to nedrží pohromadě. U Lindtu ale tipuju, že to přes těch 90 bude, zbytek k. máslo a. Víceméně to ale znamená, že prakticky není sladká a téměř ultimátní hořkost (údajně) nedovoluje vyzvihnout úrčité nuance chuti.

Za obecně nejchutnější jsou vydávány čokolády někde kolem 70%, protože je v nich dost místa na kus třtinového cukru a větší prostor pro mixování s kakaovým máslem. Já osobně preferuju 80%.

Ale nedá se to jíst pořád. Většinou šáhnu spíš po RitterSportu. Milky jsou hnůj, Orion taky.
AVip - 19. květen 2014 11:36sipka
ZAMĚŘIT
AVip
TelemachusRhade:
A jaké to je?

Omlouvám se za hrubé přirovnání, ale takhle nahlíženo mi to trochu připomíná 95% lihovinu...
Telemachus Rhade - 19. květen 2014 11:19sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Před dvěma týdny jsem si na Černém mostě v Lindt speciálce koupil mimojiné 99% za 65 Kč.
Mvek - 19. květen 2014 10:43sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Nevím, jak jsou kvalitní, ale není třeba kupovat nutně Lindt, dá se koupit 70 nebo 80% čokoláda v Tescu nebo Lidlu už kolem 50 Kč. Zvláště občas v akcích, to je i za méně.
Ale ano, levné to není.
lagga - 19. květen 2014 00:18sipka
ZAMĚŘIT
lagga
ta čokoláda mě mrzí, 50% a více je poklad už teď
Mvek - 18. květen 2014 14:52sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Já jsem znovuobjevil Globus a usoudil, že ta zajížďka cca dva kilometry za ten nákup čas od času stojí. Velká nabídka, zajímavé pečivo nebo masné výrobky atd. (konkrétně šlo o ten v Čakovicích, kde mají centrálu).

Nicméně Becherovku KV14 tam stejně neměli, jen Cordial.
Razer - 18. květen 2014 14:52sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Pozemstan: No zřejmě budem "odolnější" (s tím, že dříve umřeme).

Viz před lety kauza syrečků v Lidlu, v Německu na to prej umřelo snad 6 lidí, já je v tu dobu jedl a "jen" sem se pořádně posral :)
Pozemstan - 18. květen 2014 14:47sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Inspekce varovala před nebezpečnými cherry rajčaty. Hmm, varování přichází opravdu "včas"... Levná marocká cherry rajčata jsem si před časem v Bille také koupil. Po konzumaci jsem ale naštěstí žádné potíže nezaznamenal...
Razer - 16. květen 2014 18:16sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Pozemstan: No bylo to myšleno ironicky v tom smyslu, že i ta náhražka už je pro "tšechiše" luxus...
Mvek - 16. květen 2014 16:00sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Razer:
Celkem mě mrzí konec Delvity,

Souhlas, nejprve nám sice zlikvidovali jednu po cestě z chalupy ve Vysočanech, a pak jsem dlouho žádnou neměl k dispozici, ale když jsem se konečně zase dostal k nějaké po ruce, tak odešla úplně.
Pozemstan - 16. květen 2014 14:21sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Razer: "A teď sem se dočetl, že i ten palmovej olej v "tšokoládě" je vlastně luxus a bude se tam lejt bavlníkovej."

Nevím, jestli jsi to nemyslel ironicky, ale nejen bavlníkový, ale i palmový olej jsou jen náhražky za kakaové máslo, základní součást pravé čokolády. A cena kakaa roste...
Čokoláda bude brzy stejný luxus jako šampaňské.

Nejnovější   Novější 1298 - 1317 / 1810Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o