Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Jídlo a pití všeho druhu

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 1810
Aktuální téma: avokáda

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1295 - 1314 / 1810Starší   Nejstarší

Razer - 01. červen 2014 03:03sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Občas, tak jednou za 3 měsíce sem se stavil v mekáči... asi i s tím přestanu... nesmrtelné hamburgry

https://www.youtube.com/watch?v=mYyDXH1amic

Mimochodem přestal sem tam chodit před lety tak nějak proto, že i když sem měl plné břicho najedenej sem se necítil...
Razer - 20. květen 2014 18:58sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mvek: chtřestovou zmrzlinu no spíš, než chuť to ve mě vzbudilo odpor .p

Mvek - 20. květen 2014 16:15sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pokud někdo jezdí autem/na kole/... přes Mělník, tak možná stojí za vyzkoušení restaurace Na Štěpáně u stoletého mostu přes Vltavu a bývalého přívozu.

Mají víkendová menu a zajímavé speciality a předkrmy, i když je to dražší restaurace. Měl jsem tam např. ve stlylu fish and chips kousky sumce s brambory, a nebylo to zrovna velké, přitom to bylo za 140, ale bylo to dobré.

Navíc mají teď chřestové hody, takže nabízejí třeba chtřestovou zmrzlinu s ovocnou polévkou.

A jinak mají zajímavé věci jako koprovou zmrzlinu s lososem jako předkrm apod.

Tváří se, že se snaží zprostředkovat různé staré recepty, třeba populární za první republiky. Rozhodně je to zajímavý podnik pro vyzkoušení něčeho méně tradičního, byť stále českého či evropského, byť za trochu vyšší cenu.
Mvek - 19. květen 2014 19:13sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Také preferuji 75-85% čokolády, přes 90 je opravdu dost těžko poživatelné (a sníst celou tabulku by asi mělo zajímavé následky, včetně obří zácpy).

Nicméně zdravost všeho se dá vyvrátit, u čokolády se občas vyzdvihuje to, že občas jsou sbírány plesnivé boby. A snad prý to ani není tak lehce poznat, ale hlavně se to nepozná v čokoládě. Výsledkem je to, že si člověk v sobě střádá nějaké ty toxiny z plísní, kterým se také přisuzuje vznik rakoviny, když se toho nastřádá moc.

Ale tak totéž nám hrozí ve většině ovocných produktů.


Pozemstan: Truffle jsou někdy také hrozně sladké a v podstatě ten chuťově mléčný paskvil (po ocucání toho nabaleného prášku). Ale ano, záleží na ceně a výrobci a místě koupě:-).

lagga - 19. květen 2014 16:16sipka
ZAMĚŘIT
lagga
truffle jsou obalované v kakaovém prášku, ale mají se dělat z likéru a tuku/oleje s roztavenou hořkou čokoládou, a dohromady to vlastně drží cukr ....takže i když je to božsky dobrý tak člověk ztrácí kus té čokoládové hořkosti kvůli cukru ... když to někdo umí dobře udělat, je to nebe :)

trošku je děsivý, že malým dětem (včetně mě) se dávají čokoládičky figurkové, které málokdy mají dostatek čokolády aby se to vůbec dalo nazvat "čokoláda" - a přispívá to k nemocem cévním, trávicím, a tak, ale lidem to nepřijde divný, dokud třeba jako mě nebylo tak děsně špatně, že jsem "objevila" na základě doporučení čokoládu co má víc jak 50% .....wau bum bác dobrota, ani toho nepotřebuju kila, ale jen kousek, objev roku ...a ještě je to zdravý

jinak doporučuju sušený sladký ovoce jako jablka, švestky nebo rozinky mlsat dohromady s hořkou čokoládou - podobně jako Telemachus nejnejnej je 70-80% :)

(Orionka hořká docela ujde, šílenost je Milka s hořkou pěnou, protože někdy je to plast a dřív mi to přišlo dobrý, teď mám oblíbenou Belgian, něco to stojí, aspoň to nesežeru na místě :))

koukala sem že existujou recepty na super hořkou čokoládu s masem a s chili ...that must be something

není karamel jako karamel

sorry, jdu z5 k diplomce, nechala sem se unést jídlem
Razer - 19. květen 2014 16:08sipka
ZAMĚŘIT
Razer
No i celkem jo :-) Zkus to koupit :)
Razer - 19. květen 2014 16:08sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Pozemstan: No i celkem jo :-) Zku
Pozemstan - 19. květen 2014 15:49sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
TelemachusRhade: "protože kdyby skutečně 99%, tak to nedrží pohromadě"

To asi ne, ale třeba některé pralinky typu "truffle" (lanýž) vypadají trochu jako lisovaný kakaový prášek, i když jsou v něm asi spíš obalené. Měl jsem možnost ochutnat belgické i běloruské. -)
Pozemstan - 19. květen 2014 15:15sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Ve Finsku je hodně dobrá čokoláda od tamního cukrovinkového giganta Fazer, včetně právě i některých hořkých. Asi největší specialitou jsou ale velikonoční vejce ve skutečných slepičích skořápkách. Až později jsem zjistil, že se mnoho jejich výrobků dováží i do Česka a patří mezi ně třeba i dříve v TV reklamách propagovaná Geisha...

Razer: Karamel je, jestli se nepletu, jen roztavený cukr. To snad ještě není vzácnost, nebo ano?! -)
AVip - 19. květen 2014 12:58sipka
ZAMĚŘIT
AVip
TelemachusRhade:
kolik z těch 99% je skutečně sušina je otázka, protože kdyby skutečně 99%, tak to nedrží pohromadě. U Lindtu ale tipuju, že to přes těch 90 bude...

Jo, tak to jo, to už dává smysl... díky!
Razer - 19. květen 2014 12:27sipka
ZAMĚŘIT
Razer
TelemachusRhade: No jak sem nedávno psal, narazil sem před pár dny snad v Kauflandu na Milku s německým/angl obalem s pravým karamelem tj. ne karamelovou náplní! ale kousky karamelu a to bylo velmi dobré. Samozřejmě té čokolády tam bylo asi stále poskrovnu, ale nejspíš žádné palmové oleje a podobně... .
Razer - 19. květen 2014 12:25sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Taky se mi před asi rokem podařilo natrefit na tyhle luxusní čokolády s 80% v akci ze okolo stovky na snad 25 a hned vzal nejrůznější druhy.

Asi hlavní rozdíl za mě je v tom, že tahle "opravdová" čokoláda bude nejspíš xkrát zdravější nejenom díky absenci príměsí, ale i malým obsahem cukru - a přesto je velmi dobrá.
Telemachus Rhade - 19. květen 2014 12:02sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
AVip: 99% kakaa je takové pofidérní označení. Spíš to znamená, že podíl nekakaových složek je menší než 1% - kolik z těch 99% je skutečně sušina je otázka, protože kdyby skutečně 99%, tak to nedrží pohromadě. U Lindtu ale tipuju, že to přes těch 90 bude, zbytek k. máslo a. Víceméně to ale znamená, že prakticky není sladká a téměř ultimátní hořkost (údajně) nedovoluje vyzvihnout úrčité nuance chuti.

Za obecně nejchutnější jsou vydávány čokolády někde kolem 70%, protože je v nich dost místa na kus třtinového cukru a větší prostor pro mixování s kakaovým máslem. Já osobně preferuju 80%.

Ale nedá se to jíst pořád. Většinou šáhnu spíš po RitterSportu. Milky jsou hnůj, Orion taky.
AVip - 19. květen 2014 11:36sipka
ZAMĚŘIT
AVip
TelemachusRhade:
A jaké to je?

Omlouvám se za hrubé přirovnání, ale takhle nahlíženo mi to trochu připomíná 95% lihovinu...
Telemachus Rhade - 19. květen 2014 11:19sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Před dvěma týdny jsem si na Černém mostě v Lindt speciálce koupil mimojiné 99% za 65 Kč.
Mvek - 19. květen 2014 10:43sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Nevím, jak jsou kvalitní, ale není třeba kupovat nutně Lindt, dá se koupit 70 nebo 80% čokoláda v Tescu nebo Lidlu už kolem 50 Kč. Zvláště občas v akcích, to je i za méně.
Ale ano, levné to není.
lagga - 19. květen 2014 00:18sipka
ZAMĚŘIT
lagga
ta čokoláda mě mrzí, 50% a více je poklad už teď
Mvek - 18. květen 2014 14:52sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Já jsem znovuobjevil Globus a usoudil, že ta zajížďka cca dva kilometry za ten nákup čas od času stojí. Velká nabídka, zajímavé pečivo nebo masné výrobky atd. (konkrétně šlo o ten v Čakovicích, kde mají centrálu).

Nicméně Becherovku KV14 tam stejně neměli, jen Cordial.
Razer - 18. květen 2014 14:52sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Pozemstan: No zřejmě budem "odolnější" (s tím, že dříve umřeme).

Viz před lety kauza syrečků v Lidlu, v Německu na to prej umřelo snad 6 lidí, já je v tu dobu jedl a "jen" sem se pořádně posral :)
Pozemstan - 18. květen 2014 14:47sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Inspekce varovala před nebezpečnými cherry rajčaty. Hmm, varování přichází opravdu "včas"... Levná marocká cherry rajčata jsem si před časem v Bille také koupil. Po konzumaci jsem ale naštěstí žádné potíže nezaznamenal...

Nejnovější   Novější 1295 - 1314 / 1810Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o