|
Spravuje: AVip Počet příspěvků: 1810 |
|
Aktuální téma: avokáda
|
|
|
| Razer: I tak si patrně u MaCa nepřestanu dávat Sprite :-) |
|
|
|
| A čerstvá novinka chemikálie proti hoření, která se přidává např do pohovek se přestane přidávat do Coca Coly :-)
https://www.youtube.com/watch?v=hP9HeCojkw8 |
|
|
|
| Občas, tak jednou za 3 měsíce sem se stavil v mekáči... asi i s tím přestanu... nesmrtelné hamburgry
https://www.youtube.com/watch?v=mYyDXH1amic
Mimochodem přestal sem tam chodit před lety tak nějak proto, že i když sem měl plné břicho najedenej sem se necítil... |
|
|
|
| Mvek: chtřestovou zmrzlinu no spíš, než chuť to ve mě vzbudilo odpor .p
|
|
|
|
| Pokud někdo jezdí autem/na kole/... přes Mělník, tak možná stojí za vyzkoušení restaurace Na Štěpáně u stoletého mostu přes Vltavu a bývalého přívozu.
Mají víkendová menu a zajímavé speciality a předkrmy, i když je to dražší restaurace. Měl jsem tam např. ve stlylu fish and chips kousky sumce s brambory, a nebylo to zrovna velké, přitom to bylo za 140, ale bylo to dobré.
Navíc mají teď chřestové hody, takže nabízejí třeba chtřestovou zmrzlinu s ovocnou polévkou.
A jinak mají zajímavé věci jako koprovou zmrzlinu s lososem jako předkrm apod.
Tváří se, že se snaží zprostředkovat různé staré recepty, třeba populární za první republiky. Rozhodně je to zajímavý podnik pro vyzkoušení něčeho méně tradičního, byť stále českého či evropského, byť za trochu vyšší cenu. |
|
|
|
| Také preferuji 75-85% čokolády, přes 90 je opravdu dost těžko poživatelné (a sníst celou tabulku by asi mělo zajímavé následky, včetně obří zácpy).
Nicméně zdravost všeho se dá vyvrátit, u čokolády se občas vyzdvihuje to, že občas jsou sbírány plesnivé boby. A snad prý to ani není tak lehce poznat, ale hlavně se to nepozná v čokoládě. Výsledkem je to, že si člověk v sobě střádá nějaké ty toxiny z plísní, kterým se také přisuzuje vznik rakoviny, když se toho nastřádá moc.
Ale tak totéž nám hrozí ve většině ovocných produktů.
Pozemstan: Truffle jsou někdy také hrozně sladké a v podstatě ten chuťově mléčný paskvil (po ocucání toho nabaleného prášku). Ale ano, záleží na ceně a výrobci a místě koupě:-).
|
|
|
|
| truffle jsou obalované v kakaovém prášku, ale mají se dělat z likéru a tuku/oleje s roztavenou hořkou čokoládou, a dohromady to vlastně drží cukr ....takže i když je to božsky dobrý tak člověk ztrácí kus té čokoládové hořkosti kvůli cukru ... když to někdo umí dobře udělat, je to nebe :)
trošku je děsivý, že malým dětem (včetně mě) se dávají čokoládičky figurkové, které málokdy mají dostatek čokolády aby se to vůbec dalo nazvat "čokoláda" - a přispívá to k nemocem cévním, trávicím, a tak, ale lidem to nepřijde divný, dokud třeba jako mě nebylo tak děsně špatně, že jsem "objevila" na základě doporučení čokoládu co má víc jak 50% .....wau bum bác dobrota, ani toho nepotřebuju kila, ale jen kousek, objev roku ...a ještě je to zdravý
jinak doporučuju sušený sladký ovoce jako jablka, švestky nebo rozinky mlsat dohromady s hořkou čokoládou - podobně jako Telemachus nejnejnej je 70-80% :)
(Orionka hořká docela ujde, šílenost je Milka s hořkou pěnou, protože někdy je to plast a dřív mi to přišlo dobrý, teď mám oblíbenou Belgian, něco to stojí, aspoň to nesežeru na místě :))
koukala sem že existujou recepty na super hořkou čokoládu s masem a s chili ...that must be something
není karamel jako karamel
sorry, jdu z5 k diplomce, nechala sem se unést jídlem |
|
|
|
| No i celkem jo :-) Zkus to koupit :) |
|
|
|
| Pozemstan: No i celkem jo :-) Zku |
|
|
|
| TelemachusRhade: "protože kdyby skutečně 99%, tak to nedrží pohromadě"
To asi ne, ale třeba některé pralinky typu "truffle" (lanýž) vypadají trochu jako lisovaný kakaový prášek, i když jsou v něm asi spíš obalené. Měl jsem možnost ochutnat belgické i běloruské. -) |
|
|
|
| Ve Finsku je hodně dobrá čokoláda od tamního cukrovinkového giganta Fazer, včetně právě i některých hořkých. Asi největší specialitou jsou ale velikonoční vejce ve skutečných slepičích skořápkách. Až později jsem zjistil, že se mnoho jejich výrobků dováží i do Česka a patří mezi ně třeba i dříve v TV reklamách propagovaná Geisha...
Razer: Karamel je, jestli se nepletu, jen roztavený cukr. To snad ještě není vzácnost, nebo ano?! -) |
|
|
|
| TelemachusRhade:
kolik z těch 99% je skutečně sušina je otázka, protože kdyby skutečně 99%, tak to nedrží pohromadě. U Lindtu ale tipuju, že to přes těch 90 bude...
Jo, tak to jo, to už dává smysl... díky! |
|
|
|
| TelemachusRhade: No jak sem nedávno psal, narazil sem před pár dny snad v Kauflandu na Milku s německým/angl obalem s pravým karamelem tj. ne karamelovou náplní! ale kousky karamelu a to bylo velmi dobré. Samozřejmě té čokolády tam bylo asi stále poskrovnu, ale nejspíš žádné palmové oleje a podobně... . |
|
|
|
| Taky se mi před asi rokem podařilo natrefit na tyhle luxusní čokolády s 80% v akci ze okolo stovky na snad 25 a hned vzal nejrůznější druhy.
Asi hlavní rozdíl za mě je v tom, že tahle "opravdová" čokoláda bude nejspíš xkrát zdravější nejenom díky absenci príměsí, ale i malým obsahem cukru - a přesto je velmi dobrá. |
|
|
|
| AVip: 99% kakaa je takové pofidérní označení. Spíš to znamená, že podíl nekakaových složek je menší než 1% - kolik z těch 99% je skutečně sušina je otázka, protože kdyby skutečně 99%, tak to nedrží pohromadě. U Lindtu ale tipuju, že to přes těch 90 bude, zbytek k. máslo a. Víceméně to ale znamená, že prakticky není sladká a téměř ultimátní hořkost (údajně) nedovoluje vyzvihnout úrčité nuance chuti.
Za obecně nejchutnější jsou vydávány čokolády někde kolem 70%, protože je v nich dost místa na kus třtinového cukru a větší prostor pro mixování s kakaovým máslem. Já osobně preferuju 80%.
Ale nedá se to jíst pořád. Většinou šáhnu spíš po RitterSportu. Milky jsou hnůj, Orion taky. |
|
|
|
| TelemachusRhade:
A jaké to je?
Omlouvám se za hrubé přirovnání, ale takhle nahlíženo mi to trochu připomíná 95% lihovinu...
|
|
|
|
| Před dvěma týdny jsem si na Černém mostě v Lindt speciálce koupil mimojiné 99% za 65 Kč. |
|
|
|
| Nevím, jak jsou kvalitní, ale není třeba kupovat nutně Lindt, dá se koupit 70 nebo 80% čokoláda v Tescu nebo Lidlu už kolem 50 Kč. Zvláště občas v akcích, to je i za méně.
Ale ano, levné to není. |
|
|
|
| ta čokoláda mě mrzí, 50% a více je poklad už teď |
|
|
|
| Já jsem znovuobjevil Globus a usoudil, že ta zajížďka cca dva kilometry za ten nákup čas od času stojí. Velká nabídka, zajímavé pečivo nebo masné výrobky atd. (konkrétně šlo o ten v Čakovicích, kde mají centrálu).
Nicméně Becherovku KV14 tam stejně neměli, jen Cordial. |
|
|
|
|
HLAVNÍ STRÁNKA
UŽIVATELÉ
[ DISKUZNÍ FÓRA ] VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE
NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV
|