|
Spravuje: AVip Počet příspěvků: 1810 |
|
Aktuální téma: avokáda
|
|
|
| TelemachusRhade: Pro mě je to dostatečně známé (i když teda o hnisu v mléce jsem nevěděl, ale o kravské laktóze obecně ano), ale stále mi přijde, že obecně moc ne. Znám ve svém okolí několik lidí, kteří prostě trvají na light cole, když není, tak si normální nedají, protože řeší tloušťku.
No a margarín mi furt někdo někde cpe.
Nicméně o těch lososech jsem bohužel četl už z více zdrojů, nejen o lososech, spíš o všech rybách, které pěstují na farmách a krmí stejně jako klasický dobytek vším možným. Takže nevím, proč vytahují zrovna lososy, to je fakt, říkal jsem, že ten článek je divný, zaujalo mě spíš pro ty "odmítače" těch pár odkazů ohledně ztužených rostlinných tuků a mléce. |
|
|
|
| Mvek: Měl jsem za to, že se to o těchto produktech všeobecně ví. No tak asi ne, no.
Nesouhlasím jen s tím lososem. Jasně, je to jiná ryba, než to, co táhne Yukonem, ale přesto je mnohem zdravější než většina masa. Že někde našli pesticidy - jo, to se stát může, ale určitě nejsou ve všech vodách, kde jsou sádky :) |
|
|
|
| Dobrou chuť...
15 most unhealthiest food
Samozřejmě jednak je to aktuální pro USA, takže se toho více týká i genetická modifikace v jednom bodě, jednak ten článek je divný, některé body mi přijdou duplicitní.
Každopádně je tam pár zajímavých odkazů ze začátku třeba o problémech s mlékem nebo umělými sladidly.
A také ony ztužené rostlinné tuky. |
|
|
|
| Kdyby někdo chtěl zkusit White Russian a nemá Kahluu, dneska jsem zkusil koupit Sheridan's :) a je to dobrá náhražka už jenom proto, že je láhev rozdělená na tmavou a bílou část, čili se to dá použít i místo mléka. |
|
|
|
| Sledoval sem teď poprve něco na Streamu a to Jídlo s.r.o., narozdíl od pekla na talíři je to takové informativnější i když je "koncentrace" stále celkem malá.
http://www.stream.cz/porady/jidlo-s-r-o
Nicméně pořad vyrazil i do Itálie do opravdu supermoderní laboratoře, kde potravinoví inženýři doslova vyrábí potraviny.
Bylo to skutečně názorné, italský inženýr se chlubil, že místo třeba na světě nejpoužívanějšího červeného barviva z rozemletých samic nějakých brouků z Peru (přidává se to prý všude). Vymysleli pro vyspělé trhy alternativu z obyčejné řepy.
Nicméně v zápětí už moderátor dodal, že to je v průměru na jeden výrobek až o desetihaléř dražší... čili nic pro nás.
Následoval exkurz do toho jak se generuje taková normální šunka, chemik se chlubil, že dokáží vyrobit šunčičku jen s 30+-% masa aniž by zákazník cokoli poznal. Na dotaz zda to jedí i v Itálii řekl (slušně), že takové sračky oni nejedí, ale zákazníci z východní evropy o to mají obrovský zájem.
Celkem doporučuju i když je to opravdu jen "povrch".
Celkem důležité taky je, že ti zahraniční inženýři otevřeně přiznali, že většina těch e-sraček se vyrábí v Indii a Číně a že ačkoli v ideálním stavu jsou "nezávadné" maj s kvalitou e-sraček právě z číny a indie problémy... no tak je to logické vyrábí se to tam ne kvůli kvalitě ale ceně...
Takže i "bezpečná" éčka mohou bějt pěkné sračky. |
|
|
|
| Dostal jsem jako symbolický dárek z návštěvy perníkového muzea u pardubické Kunětické hory perník ve tvaru lokomotivy. Hlavně to má regionální evropskou ochrannou známku, protože je to tedy vyrobené v dané lokalitě.
Nicméně netuším, kam do toho perníku (je to zdobený tvrdý perník) dali džem, ale kuriozní je, že je to jen "džem s příchutí meruněk", kdy opravdu meruňka nebo jiné ovoce není ve složení... |
|
|
|
| V poslední době je docela problém sehnat Kahluu. Globus, Tesco, Albert nic, nakonec jsem sehnal až v maloobchodě JIP. Přitom ještě tak rok zpátky ji měli úplně všude. |
|
|
|
| Člověk ztrácí iluze, když mu 3 kantýny v okolí (Aramark, GTH Multicatering a Gastro Merret) nabídnou jedno až dvě stejná jídla v tentýž den (sekaný řízek a květákový mozeček). Proč jen si myslím, že mají stejného dodavatele:-). |
|
|
|
| U mě je tedy také na prvním místě Kofola, pokud už mám pít limonádu, ale uznávám, že Coca Cola má velice specifickou a kupodivu relativně příjemnou chuť, ale nevyhledávám ji. Jako dítě jsem pil při návštěvách Německa i Fantu. -) |
|
|
|
| U mě teď suverénně vede RC Cola. Dr. Peppera si občas koupím, ale nevím, nějak tomu nemůžu přijít na chuť. |
|
|
|
| Tak já preferuju Kofolu, pak je mezera, pak Coca Cola, a pak Pepsi.
(A někde mimo v pozitivním slova smyslu je Dr. Pepper, ten je prostě vzácný.) |
|
|
|
| Pozemstan: Nojo, rychločtení :) |
|
|
|
| Yakuzza:
sérii Pepsi/Mirinda/7Up mám mnohem raději než výrobky Coca-Coly
Rozhodně. Pepsi vede o ligu! Bohužel v Česku se Pepsi jaksi moc nenosí. |
|
|
|
| Avip, áále takže Hitler otravuje svět ještě dlouho po smrti .-D to je zajímavé, hlavně pasáž z wikiny "ze zbytků zbytků" :-D
Btw narazil sem ještě na dokument kterej šel i na čt2 o tom jak se vyrábí kuřecí a hovězí.
Ale je to skutečně hodně hodně tvrdá ukázka reality, a celkem se mi vybavila představa Matrixu a že ani roboti by to nevymysleli lépe.
Our Daily Bread
Pokud se vám chce udělat špatně přejděte rovnou na 1:18:20
https://www.youtube.com/watch?v=pVkieJ_Wj64 |
|
|
|
| Pozemstan: Někde okolo se povalovalo ještě video s nějakým doktorem chemie, který u toho Dewu a snad i fanty jmenoval asi 4 chemikálie a za tím "poison". |
|
|
|
| Ale zas, co se uklidnění rozhoupaného žaludku týče, není nad originál Coca-colu... :-) |
|
|
|
| Yakuzza: Viz AVip 239736. -)
Jinak koukám, že jsem zaměnil Mirindu s Mirandou... -) |
|
|
|
| Mimochodem, to víte, že Fanta vznikla v Německu během druhé světové jakožto náhrada za Coca-Colu? :) Urban legend to není.
(Jinak co se těchhle nápojů týče, sérii Pepsi/Mirinda/7Up mám mnohem raději než výrobky Coca-Coly. Hlavně teda tu Mirindu.) |
|
|
|
| AVip, Mvek: Zajímavé, Pepsi dokonce Fantu napodobila Mirandou... A Sprite má zase protějšek v 7-up... Ale jinak v tom videu myslím říkali, že Pepsi onu chemikálii přestala používat "už" před pár lety. -) |
|
|
|
|
HLAVNÍ STRÁNKA
UŽIVATELÉ
[ DISKUZNÍ FÓRA ] VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE
NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV
|