Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Jídlo a pití všeho druhu

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 1810
Aktuální téma: avokáda

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1756 - 1775 / 1810Starší   Nejstarší

Razer - 13. únor 2012 01:26sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mvek:Musíš si koupit alespoň 35% a pak šlehat a šlehat :-) teda alespoň mě to tak fungovalo ale je to už pár let co sem to dlal... důležité je taky množství když je málo/hodně nepovede se
Mvek - 12. únor 2012 22:36sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Razer, AVip: To by mě docela zajímalo jak, veškeré naše domácí pokusy s různými smetanami ke šlehání dopadly jako hustší tekuté mléko.

Takže v tomhle směru je dobrá šlehačka Vian z Kauflandu v kartonu, jediná, která se dá ušlehat bez ztužovače a chutná slušně.
AVip - 12. únor 2012 20:30sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Razer: Jo, to taky (mylně jsem to považoval za samozřejmost).
Razer - 12. únor 2012 20:22sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mvek: Udělej si opravdovou šlehačku ne tu kupovanou "instantní". Rozdíl je opravdu znát.
AVip - 12. únor 2012 18:52sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mvek: Nahraď dětské piškoty piškoty opravdovými, t.j. tzv. cukrářskými... a pak se uvidí, bude-li ještě něco zapotřebí.
Mvek - 12. únor 2012 18:28sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Nemá tu někdo zkušenost s domácími zákusky? Dneska jsem zjistil, že lepší než rakvičky (moc sladké) je se šlehačkou smíchat obyčejné dětské piškoty (cukrářské jsou taky už takové jiné, ale samozřejmě by šly taky,ale je to jiné).

Ale přemýšlím, jak mix piškoty a šlehačka ještě zpestřit:-). Ano, nabízí se banán, kakao. Ale co ještě je zajímavého k šlehačce a piškotu?

Marmeláda a kompoty mi moc zajímavé nepřijdou.
lagga - 21. leden 2012 17:35sipka
ZAMĚŘIT
lagga
HaHá kiwi a figurková čokoláda jsou dobrej mlsík
Mvek - 20. leden 2012 11:36sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
TED: Potravinové alergie, proteiny v kravách a další úpravy jídla (anglicky, bez titulků)


Jsou tam i jisté náznaky souvislostí, jestli různé povolení genetických modifikací v USA nezvýšilo růst rakoviny.
Zephram - 19. leden 2012 17:44sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
A něco o hořčici. Úplně jsem na ni dostal chuť.
Zephram - 19. leden 2012 17:36sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Dnes jsem zaregistroval zprávy, že potravinářské značky se dávají do boje s řetězci, protože ceny jsou prý už moc nízko.

Jinak doufám, že barvu nádobí nikdo regulovat nebude. Zdraví lidí je přeci osobní starostí a zodpovědností každého, nikoliv nějakým "veřejným dobrem a obecným blahem".
Mvek - 15. leden 2012 12:45sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Celý článek kopíruji netřeba rozklikávat.

Stravování z červeného nádobí sníží příjem jídla o desítky procent (dle Apetite)

Červená barva prý lidem výrazně pomáhá omezit sklon k mlsání, protože je podvědomě asociovaná s nebezpečím, varováním či zákazem. Tím se snižuje množství jídla, které člověk sní.

Vědecký tým dodává, že by se toto zjištění dalo využívat v celém potravinářském průmyslu, kdy by byla nezdravá jídla prodávána v červených obalech. To samé by pak údajně šlo používat i v hospodách a barech, kde by červená barva mohla mírně omezit konzumaci alkoholu.

Během testů bylo 41 mladých mužů požádáno, aby se napili ze šálků čaje označených modrou či červenou etiketou. Z červených hrníčků vypili o 44 procent tekutin méně. V druhé části pokusu dostalo 109 lidí po deseti preclíkách na červeném, modrém či bílém talíři. Ti, kteří jedli preclíky z červených talířů, jich spořádali méně.

Výsledky studie byly publikovány v magazínu Appetite.


Hm, chtěl bych vidět, který sebevrah by to do těch restaurací nebo prodejen prosadil:-). To by mu lobby nedarovala.
Mvek - 09. leden 2012 23:22sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jen to trošku pálí často. Hlavně čatní a občas i salát. Používají pepř či zázvor apod. Ale všechno nepálí a záleží na dni.
Bohužel nemají dopředu daný jídelní lístek.
Mvek - 09. leden 2012 23:22sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Tím stylem jsem myslel podle Haré Krišny (nebo jak se to píše). Obvykle tam hraje i taková hudba a vyzdobení je lehce indické i když je to jinak bývalý sklep:-).

Zítra tam jdem s přítelkyní na oběd. Jeden z kuchařů/obsluhujících (Čech) mě docela zná a dříve moji mámu, když tam chodila pravidelně na obědy z práce, takže mi i dá větší porci:). Ale i bez ní bych se přecpal.
Mvek - 09. leden 2012 23:20sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Když tu máme opět toto fórum, připomenu lidem v Praze se pohybujícím:

Balarámova restuarace (Praha 3) - jedne z nejlepších (nebo nejlepší v dané cenové hladině) indických restaurací.
Ano, je vegetariánská, ale nikoliv veganská. Vejce a možná i mléko používá.

Pokud máte rádi něco trochu experimentálního, ale v rozumné rovině, je to fajn, různé kombinace zeleniny a ovoce do salátů, míchané vařené zeleniny apod. s rýží jako menu, ale mají tu i různé smažené věci.
A zajímavé zákusky.

Ale na obědové menu to chce přijít na tu 11tou, nicméně něco mají celý den, ale po 11té to začne být trochu plné.

Je to trochu jídelnový styl, ale je to na vyšší úrovni než Beas, byť menší výběr. A tady opravdu to dělají lidé, co asi žijí trochu tím stylem (a v kuchyni je někdo skutečně indického původu, občas projde).
Mvek - 07. leden 2012 14:02sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
To mi připomnělo, že v době té mé bezmléčné diety jsme kupovali vedle kozích jogurtů a taky sojových věcí jakýsi dezert z kozího mléka, myslím, že se to jmenovalo Polanka a bylo to něco mezi Floriánem a nějakým jiným šlehaným výrobkem, ovocná pěna/smetana.
lagga - 07. leden 2012 13:46sipka
ZAMĚŘIT
lagga
Razer: :D hmm husí sádlo bych si taky dala...wait dneska sem si tím výpekem a sádlem namazala chleba k snídani :) dobrota :)

tak mlíko je dosti kuriozní věc, protože žádný dospělý savec v přírodě mlíko nekonzumuje, jen lidi ho konzumují dál, i když už vývoj mají za sebou, za druhé to co se prodává v krámech není mlíko ale převařená břečka (zaplať pánbůh za bučící auto :D a automaty na čerství mlíko)...já na mlíko mám taky alergii, dokonce i řada sejrů mi vadí, pálí to na jazyku, ale jen na kravský - béé a méé můžu :)
Mvek - 06. leden 2012 16:03sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Razer: Tak jistě, že tyhle teorie jsou takové tápání, stejně tak mnoho doktorů říká, že rostlinné tuky jsou zlo, a tedy margaríny (i Flora) horší než máslo, protože pronikají skrz stěnu cévy přímo do tkání a tam něco páchají.
A také zas mnozí říkají, že pít mléko kvůli vápníku je hovadina, protože ho z něj člověk nevestřebá.

A tak asi u těchhle věcí jsou dost rozdíly mezi lidmi. Ani jednoho by to nechtělo přehánět. No a já třeba bych vařené mléko nikdy nepil. To spíš poslední rok čas od času na tu chuť, nebo třeba s piškoty, syrové, jen pasterizované od těch krav z té farmy.

Takže kasi mléko nebude jed, když ho používají naši předci hojně, ale určitě by ho člověk moc neměl mít, oni ti předci taky asi nepili každý den mléko k snídani, jako se kdysi propagovalo.
Mvek - 06. leden 2012 15:57sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Razer: Nepleť lilek a cuketu. Cuketa je vlastně jiná okurka. Lilek taky moc nemusím, zvláště ne z některých indických restaurací nacucaný olejem. Ale cukety jsou dost fajn, radši než pórek.
Razer - 06. leden 2012 15:45sipka
ZAMĚŘIT
Razer
TelemachusRhade, Lagga: No tvfůůůj úplně jste mi zkazili tím lilkem chuť, musel sem se hned napít teplého husího sádla a sníst koňský salám, abych se sebral :-)

MUHEHEHEHEHE a už se těším na návštěvu vietnamské restaurace a jejich psí speciality, teda masa... tří barev... MUHEHEHEHEH :-D



TR: Mléko a alergie já ti nevím jestli to není jen nějaká kec podobnej "nezdravosti" vajec, snad do 20 sem ho do sebe lil prakticky pořád a to občas i skutečné, pravé od kravky, ne tu bílou vodu. Sýry jím snad každý den dodnes a nějaké alergie nepozoruju.

Když sem byl jako teenager na nějakém alergo testu tak do mě napíchali nějaké injekce a oznámili mi, že sem alergicej zřejmě na všechno od roztočů po psy a předepsali mi tažku těch srágor (léků), stříkal sem si to do nosu a jedl to, vykapával si oči... až po pár měsícíh sem všechno sebral vyhodil a odmítl to dál požírat a bylo po problémech... .


Myslím, že základ je mléko vždy rádně převařit, nepít ho syrové a když ho člověk po 20ce nepije každý den, nemůže jednou za týden klidně litr na posezení vůbec nic zkazit.
Mvek - 06. leden 2012 14:36sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
TelemachusRhade: Zrovna do kafe je to prý hrozná kombinace, to spíš kafe, nebo mléko, ale ne ta kombinace.

Jinak určitě, v dětství jsem zkoušel dietu bez kravského mléka pár let, protože jsem kravské mléko - sunar - bohužel musel mít moc brzy.

Nejnovější   Novější 1756 - 1775 / 1810Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o