Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Jídlo a pití všeho druhu

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 1810
Aktuální téma: avokáda

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1750 - 1769 / 1810Starší   Nejstarší

Mvek - 13. únor 2012 16:11sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Razer: Co btw. znamená "dřív"? To zní, jako že už jsi roky šlehačku neměl:-).
Razer - 13. únor 2012 15:58sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mvek: Vážně sem s tím dřív neměl žádné problémy, značku už si opravdu nepamatuju ale vím, že to musí být nejméně těch 30%, raději více a pak svědomitě rychle míchat.

Měli sme na to takovej ruční strojek, kterej byl kupodivu lepší než třeba já nevim el mixér...
Razer - 13. únor 2012 15:56sipka
ZAMĚŘIT
Razer
AVip: Po té co jsem asi rok konzumoval přesně ty samé syrečky z Lidlu po kterých v Německu umírali důchodci už se listerií nebojím :-)

Ale jak píšu chce to mít slepičky domácí, vidět, že jsou zdravé a vše čerstvé, kdyby to někdo dělal z těch kupovanejch nevzal bych si to ani omylem.

Jinak dodávám, že poslední roky jsem lenoch a raději si zmrzku kupuju :-)
Mvek - 13. únor 2012 15:44sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Tak salomnela by šla snad obejít právě u domácích, ale právě, že nemá člověk. Jinak ono samotné třené žloutky s cukrem jsou prý pochoutka.

Nicméně měl jsi na mysli třeba Smetanu ke šlehání Kunín 31%? Nebo máš s nějakou jinou zkušenost (toto jsem viděl namátkou dnes, ale byl toho litr:-)).
AVip - 13. únor 2012 15:28sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Razer: Nemáš přesný recept? Protože tady z toho se mi jeví, že Salmonela a Listerie dávají pozdravovat... ne, tohle bych si nelajs... ani u domácích vajec, neb tyhle bakterie jsou vzácně demokratické.
Razer - 13. únor 2012 14:41sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mvek: Jinak co se týče sladkostí... jestli máš přístup k domácím vajíčkům = víš, že jsou čerstvá a kvalitní.

Můžeš si udělat hrozně jednoduchou, ale dobrou zmrzlinu (taky už sem pár let nezkoušel). Vemeš zloudky, holandské kakao (ještě někde prodávaj), cukr a zase mícháš a mícháš a pak to šoupneš do ledničky.

Chuť je pak o hodně lepší, než ty fujtajxlácký polárkáče za 10Kč a o trochu horší, než u Manhatanu za 100vku...
Razer - 13. únor 2012 01:26sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mvek:Musíš si koupit alespoň 35% a pak šlehat a šlehat :-) teda alespoň mě to tak fungovalo ale je to už pár let co sem to dlal... důležité je taky množství když je málo/hodně nepovede se
Mvek - 12. únor 2012 22:36sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Razer, AVip: To by mě docela zajímalo jak, veškeré naše domácí pokusy s různými smetanami ke šlehání dopadly jako hustší tekuté mléko.

Takže v tomhle směru je dobrá šlehačka Vian z Kauflandu v kartonu, jediná, která se dá ušlehat bez ztužovače a chutná slušně.
AVip - 12. únor 2012 20:30sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Razer: Jo, to taky (mylně jsem to považoval za samozřejmost).
Razer - 12. únor 2012 20:22sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mvek: Udělej si opravdovou šlehačku ne tu kupovanou "instantní". Rozdíl je opravdu znát.
AVip - 12. únor 2012 18:52sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mvek: Nahraď dětské piškoty piškoty opravdovými, t.j. tzv. cukrářskými... a pak se uvidí, bude-li ještě něco zapotřebí.
Mvek - 12. únor 2012 18:28sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Nemá tu někdo zkušenost s domácími zákusky? Dneska jsem zjistil, že lepší než rakvičky (moc sladké) je se šlehačkou smíchat obyčejné dětské piškoty (cukrářské jsou taky už takové jiné, ale samozřejmě by šly taky,ale je to jiné).

Ale přemýšlím, jak mix piškoty a šlehačka ještě zpestřit:-). Ano, nabízí se banán, kakao. Ale co ještě je zajímavého k šlehačce a piškotu?

Marmeláda a kompoty mi moc zajímavé nepřijdou.
lagga - 21. leden 2012 17:35sipka
ZAMĚŘIT
lagga
HaHá kiwi a figurková čokoláda jsou dobrej mlsík
Mvek - 20. leden 2012 11:36sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
TED: Potravinové alergie, proteiny v kravách a další úpravy jídla (anglicky, bez titulků)


Jsou tam i jisté náznaky souvislostí, jestli různé povolení genetických modifikací v USA nezvýšilo růst rakoviny.
Zephram - 19. leden 2012 17:44sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
A něco o hořčici. Úplně jsem na ni dostal chuť.
Zephram - 19. leden 2012 17:36sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Dnes jsem zaregistroval zprávy, že potravinářské značky se dávají do boje s řetězci, protože ceny jsou prý už moc nízko.

Jinak doufám, že barvu nádobí nikdo regulovat nebude. Zdraví lidí je přeci osobní starostí a zodpovědností každého, nikoliv nějakým "veřejným dobrem a obecným blahem".
Mvek - 15. leden 2012 12:45sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Celý článek kopíruji netřeba rozklikávat.

Stravování z červeného nádobí sníží příjem jídla o desítky procent (dle Apetite)

Červená barva prý lidem výrazně pomáhá omezit sklon k mlsání, protože je podvědomě asociovaná s nebezpečím, varováním či zákazem. Tím se snižuje množství jídla, které člověk sní.

Vědecký tým dodává, že by se toto zjištění dalo využívat v celém potravinářském průmyslu, kdy by byla nezdravá jídla prodávána v červených obalech. To samé by pak údajně šlo používat i v hospodách a barech, kde by červená barva mohla mírně omezit konzumaci alkoholu.

Během testů bylo 41 mladých mužů požádáno, aby se napili ze šálků čaje označených modrou či červenou etiketou. Z červených hrníčků vypili o 44 procent tekutin méně. V druhé části pokusu dostalo 109 lidí po deseti preclíkách na červeném, modrém či bílém talíři. Ti, kteří jedli preclíky z červených talířů, jich spořádali méně.

Výsledky studie byly publikovány v magazínu Appetite.


Hm, chtěl bych vidět, který sebevrah by to do těch restaurací nebo prodejen prosadil:-). To by mu lobby nedarovala.
Mvek - 09. leden 2012 23:22sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jen to trošku pálí často. Hlavně čatní a občas i salát. Používají pepř či zázvor apod. Ale všechno nepálí a záleží na dni.
Bohužel nemají dopředu daný jídelní lístek.
Mvek - 09. leden 2012 23:22sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Tím stylem jsem myslel podle Haré Krišny (nebo jak se to píše). Obvykle tam hraje i taková hudba a vyzdobení je lehce indické i když je to jinak bývalý sklep:-).

Zítra tam jdem s přítelkyní na oběd. Jeden z kuchařů/obsluhujících (Čech) mě docela zná a dříve moji mámu, když tam chodila pravidelně na obědy z práce, takže mi i dá větší porci:). Ale i bez ní bych se přecpal.
Mvek - 09. leden 2012 23:20sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Když tu máme opět toto fórum, připomenu lidem v Praze se pohybujícím:

Balarámova restuarace (Praha 3) - jedne z nejlepších (nebo nejlepší v dané cenové hladině) indických restaurací.
Ano, je vegetariánská, ale nikoliv veganská. Vejce a možná i mléko používá.

Pokud máte rádi něco trochu experimentálního, ale v rozumné rovině, je to fajn, různé kombinace zeleniny a ovoce do salátů, míchané vařené zeleniny apod. s rýží jako menu, ale mají tu i různé smažené věci.
A zajímavé zákusky.

Ale na obědové menu to chce přijít na tu 11tou, nicméně něco mají celý den, ale po 11té to začne být trochu plné.

Je to trochu jídelnový styl, ale je to na vyšší úrovni než Beas, byť menší výběr. A tady opravdu to dělají lidé, co asi žijí trochu tím stylem (a v kuchyni je někdo skutečně indického původu, občas projde).

Nejnovější   Novější 1750 - 1769 / 1810Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o