|
Spravuje: AVip Počet příspěvků: 1810 |
|
Aktuální téma: avokáda
|
|
|
| Zephram: Dá sem tam dát i malé dubové polínko. |
|
|
|
| Vypadlo mi tam slovo "problém" = byl problém:-). |
|
|
|
| Já myslim že s tmavou slivovicí se spetli... nemysleli něco jinýho? Třeba tmavej rum...tuzemák? :-))) |
|
|
|
| Do slivovice se myslím občas dávají rozinky pro zjemnění chuti. Pak může chytnout i nějakou barvu. |
|
|
|
| Tak minimálně v jedné restauraci dnes s novými stravenkami Edenredu (Ticket Resturant) byl. Jsou menší a s novým rokem 2015 i nové barvy. |
|
|
|
| Mvek: Bývalý spolužák z gymnázia na setkání po letech v jeho hospodě (shodou okolností krátce po methanolové aféře) nabízel speciální černou vodku barvenou tuším rašelinou. Možná ten Francouz myslel něco podobného... |
|
|
|
| Aha, tak ne, to je blbost. |
|
|
|
| Mvek: Nemyslel orechovku? |
|
|
|
| Francouz se mě ptá, jestli znám tmavou/hnědou slivovici, že dostal za úkol přivézt buď tu, nebo aspoň světlou...
Tak jsem mu neporadil, netušil jsem, že by existovala nějaká tmavá slivovice (i když jsem našel, že se může dělat pálenka z třešní, a ta je zabarvená). |
|
|
|
| "Mňam", jablečné křížaly se sádlem...
Aneb asi nebyl dobrý nápad sušit najednou v sušičce jablka i slaninu (promíchané nad sebou na mřížkách)... |
|
|
|
| Jinak na výměnném pobytu v Německu v roce 2003 jsem na ekofarmě (rodičů onoho kluka) ochutnal jejich mléko z pár desítek krav (měli i vlastní mlékárnu) a také bylo pasterované, jinak je to asi opravdu dost rizikové.
Ale chutnalo jinak než to krabicové běžné u nás. Ale chutnalo asi dost podobně jako to od bučících aut v Praze. |
|
|
|
| Ještě ad mléko. Jako malému mi moc nechutnalo, když jsme pili ve školce před rokem 1989 mléko z tehdejších typických sáčků, studené a se škraloupem na povrchu, i když asi bylo kvalitnější... Hlavně mi tedy připadal odporný ten škraloup. Později jsem si ale oblíbil polotučné krabicové UHT mléko. Do svých 19 let jsem pil denně ráno hrnek. Nesetkal jsem se se škraloupem a i chuť byla příjemnější, ale, jak psal Razer, je to zřejmě tím, že je to spíš "břečka", která už s mlékem nemá tolik společného. Toto mléko piji po ránu doma v Jablonci dodnes, ale tedy jen asi 2-3x týdně, asi 1l týdně... V Praze si mléko nekupuji, ale trochu to nahrazuji větší konzumací sýrů (snídaně i večeře)...
O finském mléku už jsem se zmínil. UHT či pasterizované krabicové měli pouze bez laktózy, a kupodivu mělo "mlékovější" povědomou chuť, ale kdo ví, třeba to chutnalo spíše jako Sunar... -) Vedle toho ale prodávali (v užších krabicích jako u nás na podmáslí) netrvanlivé mléko, které mělo podobnou chuť jako naše krabicové UHT, i když možná také trochu lepší... |
|
|
|
| Yakuzza: Přesně tak, je to odpovídající tomu z obchodu. Jako dá se to udělat večer v troubě/grilu za deset minut plus předehřátí, a ráno sníst, ale už je to z nouze...
Spíš se to takhle lépe použije na "studenou" rychlejší večeři se strouhaným sýrem, nebo i vajíčkem (to už nevím, jak přesně, to jsem nikdy nedělal já:-)) a může to být i chutná večeře.
|
|
|
|
| Ajo, hotové balené. Tak to bych asi zvládl. Nic to ale asi nemění na tom, že pár hodin po upečení už budou stát za prd. |
|
|
|
| Mvek: Nechtěl bych vidět, jak by to s mou kuchařskou zručností dopadlo :) |
|
|
|
| Yakuzza: Tak ty si člověk může koupit balené a udělat si doma sám... To mně právě vždy přišlo směšné, když začali přesně tyto prodávat.
|
|
|
|
| Vsuvka ke kvalitě potravin - co se pečiva týče, kupoval jsem takové ty menší nebo střední bagetky (minimálně Tesco, Albert). Čerstvé byly hodně dobré, ale už mi lezlo na nervy, že už pár hodin po zakoupení byly vcelku "gumové" a nedobré. Vrátil jsem se ke klasickým rohlíkům, které se dají v pohodě jíst i druhý den. |
|
|
|
| Já teda piju mléko (nebo kakao) docela často. Často je to moje jediná snídaně.
Nevím tedy kolik mléka jsem schopen vypít za týden, ale poslední nákup osmi litrů vydržel asi dva týdny (než vypršela trvanlivost :-)). Vypít 400 ml mléka najednou není problém.
Jinak jsou i jiné látky, které trávící trakt nezpracuje. Třeba vláknina.
Určitou nezdravost uzenin jsem po dlouholeté neutuchající masáži okolí lehce uznal a už je jím jen zřídka. |
|
|
|
| Mvek, Razer: Samozřejmě je to o míře konzumace. Sýry a produkty už v útrobách nemají přívětivou konzistenci pro kvašení, takže ten negativní efekt už zdaleka není takový. V čokoládě je pak výhradně mléko sušené.
Pozemstan: Jak jsem psal - kvalitní a zdravé jsem nezaměnil :) Troufnu si ale tvrdit, že nevláknitá kaše je pro tělo při časté konzumaci minimálně stejně škodlivá, jako alkohol, ne-li víc, pokud má člověk zdravá játra. |
|
|
|
|
HLAVNÍ STRÁNKA
UŽIVATELÉ
[ DISKUZNÍ FÓRA ] VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE
NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV
|