Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Jídlo a pití všeho druhu

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 1810
Aktuální téma: avokáda

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1178 - 1197 / 1810Starší   Nejstarší

AVip - 20. říjen 2014 19:31sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mvek: Tak, tak... aby potom s tebou na patologii neměli zbytečně moc práce. :-D

Mvek - 20. říjen 2014 17:24sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
AVip: Myslíš tím, jako až to se mnou šlehne?:-)

AVip - 20. říjen 2014 15:51sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mvek:
"Anglický punč" 30%, zřejmě vyrobený 1983:-), v ČSR.

Nechceš nám věnovat pár ml na rozbor? :-D
Mvek - 20. říjen 2014 14:58sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Přivezl jsem si po vyklízení přebytečných věcí babičky "Anglický punč" 30%, zřejmě vyrobený 1983:-), v ČSR.

No, bylo to ve tmě, tak pitné to asi bude, pitné to ale prý nebylo ani tehdy, takže to možná bude jako tehdy použitelné do pečiva:-).
Telemachus Rhade - 13. říjen 2014 15:01sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Má hodná žena se včera vrátila z Anglie, jsem nadšen :)

imagebam.com
Lania - 13. říjen 2014 14:37sipka
ZAMĚŘIT
Lania
Razer:
to sa dáva do vodky, nie do slivovice
Razer - 06. říjen 2014 20:28sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Zephram: Dá sem tam dát i malé dubové polínko.
Mvek - 06. říjen 2014 18:57sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Vypadlo mi tam slovo "problém" = byl problém:-).
Lt.Shark - 06. říjen 2014 17:58sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
Já myslim že s tmavou slivovicí se spetli... nemysleli něco jinýho? Třeba tmavej rum...tuzemák? :-)))
Zephram - 06. říjen 2014 17:11sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Do slivovice se myslím občas dávají rozinky pro zjemnění chuti. Pak může chytnout i nějakou barvu.
Mirak - 06. říjen 2014 16:55sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Taky jsem fasoval...
Mvek - 06. říjen 2014 13:56sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Tak minimálně v jedné restauraci dnes s novými stravenkami Edenredu (Ticket Resturant) byl. Jsou menší a s novým rokem 2015 i nové barvy.
Pozemstan - 03. říjen 2014 17:29sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mvek: Bývalý spolužák z gymnázia na setkání po letech v jeho hospodě (shodou okolností krátce po methanolové aféře) nabízel speciální černou vodku barvenou tuším rašelinou. Možná ten Francouz myslel něco podobného...
Yakuzza - 03. říjen 2014 16:53sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Aha, tak ne, to je blbost.
Yakuzza - 03. říjen 2014 16:52sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Mvek: Nemyslel orechovku?
Mvek - 03. říjen 2014 16:13sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Francouz se mě ptá, jestli znám tmavou/hnědou slivovici, že dostal za úkol přivézt buď tu, nebo aspoň světlou...

Tak jsem mu neporadil, netušil jsem, že by existovala nějaká tmavá slivovice (i když jsem našel, že se může dělat pálenka z třešní, a ta je zabarvená).
Mvek - 29. září 2014 11:41sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
"Mňam", jablečné křížaly se sádlem...

Aneb asi nebyl dobrý nápad sušit najednou v sušičce jablka i slaninu (promíchané nad sebou na mřížkách)...
Mvek - 25. září 2014 15:32sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jinak na výměnném pobytu v Německu v roce 2003 jsem na ekofarmě (rodičů onoho kluka) ochutnal jejich mléko z pár desítek krav (měli i vlastní mlékárnu) a také bylo pasterované, jinak je to asi opravdu dost rizikové.
Ale chutnalo jinak než to krabicové běžné u nás. Ale chutnalo asi dost podobně jako to od bučících aut v Praze.
Pozemstan - 25. září 2014 15:28sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Ještě ad mléko. Jako malému mi moc nechutnalo, když jsme pili ve školce před rokem 1989 mléko z tehdejších typických sáčků, studené a se škraloupem na povrchu, i když asi bylo kvalitnější... Hlavně mi tedy připadal odporný ten škraloup. Později jsem si ale oblíbil polotučné krabicové UHT mléko. Do svých 19 let jsem pil denně ráno hrnek. Nesetkal jsem se se škraloupem a i chuť byla příjemnější, ale, jak psal Razer, je to zřejmě tím, že je to spíš "břečka", která už s mlékem nemá tolik společného. Toto mléko piji po ránu doma v Jablonci dodnes, ale tedy jen asi 2-3x týdně, asi 1l týdně... V Praze si mléko nekupuji, ale trochu to nahrazuji větší konzumací sýrů (snídaně i večeře)...

O finském mléku už jsem se zmínil. UHT či pasterizované krabicové měli pouze bez laktózy, a kupodivu mělo "mlékovější" povědomou chuť, ale kdo ví, třeba to chutnalo spíše jako Sunar... -) Vedle toho ale prodávali (v užších krabicích jako u nás na podmáslí) netrvanlivé mléko, které mělo podobnou chuť jako naše krabicové UHT, i když možná také trochu lepší...
Mvek - 25. září 2014 15:00sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Yakuzza: Přesně tak, je to odpovídající tomu z obchodu. Jako dá se to udělat večer v troubě/grilu za deset minut plus předehřátí, a ráno sníst, ale už je to z nouze...
Spíš se to takhle lépe použije na "studenou" rychlejší večeři se strouhaným sýrem, nebo i vajíčkem (to už nevím, jak přesně, to jsem nikdy nedělal já:-)) a může to být i chutná večeře.

Nejnovější   Novější 1178 - 1197 / 1810Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o