|
Spravuje: AVip Počet příspěvků: 1810 |
|
Aktuální téma: avokáda
|
|
|
| AVip: Ale tak má to 30 procent a bylo to v temnu. Ale faktem je, že si asi jen líznu a skončí to v nějakém tom pečeném cukroví apod. |
|
|
|
| Mvek: Tak, tak... aby potom s tebou na patologii neměli zbytečně moc práce. :-D
|
|
|
|
| AVip: Myslíš tím, jako až to se mnou šlehne?:-)
|
|
|
|
| Mvek:
"Anglický punč" 30%, zřejmě vyrobený 1983:-), v ČSR.
Nechceš nám věnovat pár ml na rozbor? :-D
|
|
|
|
| Přivezl jsem si po vyklízení přebytečných věcí babičky "Anglický punč" 30%, zřejmě vyrobený 1983:-), v ČSR.
No, bylo to ve tmě, tak pitné to asi bude, pitné to ale prý nebylo ani tehdy, takže to možná bude jako tehdy použitelné do pečiva:-). |
|
|
|
| Má hodná žena se včera vrátila z Anglie, jsem nadšen :)
|
|
|
|
| Razer:
to sa dáva do vodky, nie do slivovice
|
|
|
|
| Zephram: Dá sem tam dát i malé dubové polínko. |
|
|
|
| Vypadlo mi tam slovo "problém" = byl problém:-). |
|
|
|
| Já myslim že s tmavou slivovicí se spetli... nemysleli něco jinýho? Třeba tmavej rum...tuzemák? :-))) |
|
|
|
| Do slivovice se myslím občas dávají rozinky pro zjemnění chuti. Pak může chytnout i nějakou barvu. |
|
|
|
| Tak minimálně v jedné restauraci dnes s novými stravenkami Edenredu (Ticket Resturant) byl. Jsou menší a s novým rokem 2015 i nové barvy. |
|
|
|
| Mvek: Bývalý spolužák z gymnázia na setkání po letech v jeho hospodě (shodou okolností krátce po methanolové aféře) nabízel speciální černou vodku barvenou tuším rašelinou. Možná ten Francouz myslel něco podobného... |
|
|
|
| Aha, tak ne, to je blbost. |
|
|
|
| Mvek: Nemyslel orechovku? |
|
|
|
| Francouz se mě ptá, jestli znám tmavou/hnědou slivovici, že dostal za úkol přivézt buď tu, nebo aspoň světlou...
Tak jsem mu neporadil, netušil jsem, že by existovala nějaká tmavá slivovice (i když jsem našel, že se může dělat pálenka z třešní, a ta je zabarvená). |
|
|
|
| "Mňam", jablečné křížaly se sádlem...
Aneb asi nebyl dobrý nápad sušit najednou v sušičce jablka i slaninu (promíchané nad sebou na mřížkách)... |
|
|
|
| Jinak na výměnném pobytu v Německu v roce 2003 jsem na ekofarmě (rodičů onoho kluka) ochutnal jejich mléko z pár desítek krav (měli i vlastní mlékárnu) a také bylo pasterované, jinak je to asi opravdu dost rizikové.
Ale chutnalo jinak než to krabicové běžné u nás. Ale chutnalo asi dost podobně jako to od bučících aut v Praze. |
|
|
|
| Ještě ad mléko. Jako malému mi moc nechutnalo, když jsme pili ve školce před rokem 1989 mléko z tehdejších typických sáčků, studené a se škraloupem na povrchu, i když asi bylo kvalitnější... Hlavně mi tedy připadal odporný ten škraloup. Později jsem si ale oblíbil polotučné krabicové UHT mléko. Do svých 19 let jsem pil denně ráno hrnek. Nesetkal jsem se se škraloupem a i chuť byla příjemnější, ale, jak psal Razer, je to zřejmě tím, že je to spíš "břečka", která už s mlékem nemá tolik společného. Toto mléko piji po ránu doma v Jablonci dodnes, ale tedy jen asi 2-3x týdně, asi 1l týdně... V Praze si mléko nekupuji, ale trochu to nahrazuji větší konzumací sýrů (snídaně i večeře)...
O finském mléku už jsem se zmínil. UHT či pasterizované krabicové měli pouze bez laktózy, a kupodivu mělo "mlékovější" povědomou chuť, ale kdo ví, třeba to chutnalo spíše jako Sunar... -) Vedle toho ale prodávali (v užších krabicích jako u nás na podmáslí) netrvanlivé mléko, které mělo podobnou chuť jako naše krabicové UHT, i když možná také trochu lepší... |
|
|
|
|
HLAVNÍ STRÁNKA
UŽIVATELÉ
[ DISKUZNÍ FÓRA ] VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE
NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV
|