|
Spravuje: AVip Počet příspěvků: 1810 |
|
Aktuální téma: avokáda
|
|
|
| AVip: jj, však to je jak s ptačí chřipkou, když o ní člověk uvažoval, nakonec jsou nejlepší slepice z uzavřeného chovu:-).
Nevím, protože jsemnikdy neměl nikoho, kdo by slepice pěstoval, jak je možné udělat testy, aby takový chovatel měl představu, zda se mu někdy vyskytla (samozřejmě ne plošně, ale ve vzorku) salmonela. |
|
|
|
| Mvek:
Tak salomnela by šla snad obejít právě u domácích
Razer:
Ale jak píšu chce to mít slepičky domácí, vidět, že jsou zdravé a vše čerstvé
Neberte to špatně, ale tohle je jeden z nejběžnějších omylů stran vajec. Ve skutečnosti záleží pouze na tom, jestli se kolem chovu pohybuje někdo, kdo je bacilonosič - a ten někdo nemusí být ani člověk, může to být zvíře, jak domácí, tak divoké.
Salmonela je prakticky vždy fekálního původu. Takže stačí špatně postavená žumpa (a pod.) a hned je o zábavu pos(ta)ráno. |
|
|
|
| Mvek: Měl minulej tejden ale kupovanou z dobrého cukrářství :-) |
|
|
|
| Razer: Co btw. znamená "dřív"? To zní, jako že už jsi roky šlehačku neměl:-). |
|
|
|
| Mvek: Vážně sem s tím dřív neměl žádné problémy, značku už si opravdu nepamatuju ale vím, že to musí být nejméně těch 30%, raději více a pak svědomitě rychle míchat.
Měli sme na to takovej ruční strojek, kterej byl kupodivu lepší než třeba já nevim el mixér... |
|
|
|
| AVip: Po té co jsem asi rok konzumoval přesně ty samé syrečky z Lidlu po kterých v Německu umírali důchodci už se listerií nebojím :-)
Ale jak píšu chce to mít slepičky domácí, vidět, že jsou zdravé a vše čerstvé, kdyby to někdo dělal z těch kupovanejch nevzal bych si to ani omylem.
Jinak dodávám, že poslední roky jsem lenoch a raději si zmrzku kupuju :-) |
|
|
|
| Tak salomnela by šla snad obejít právě u domácích, ale právě, že nemá člověk. Jinak ono samotné třené žloutky s cukrem jsou prý pochoutka.
Nicméně měl jsi na mysli třeba Smetanu ke šlehání Kunín 31%? Nebo máš s nějakou jinou zkušenost (toto jsem viděl namátkou dnes, ale byl toho litr:-)). |
|
|
|
| Razer: Nemáš přesný recept? Protože tady z toho se mi jeví, že Salmonela a Listerie dávají pozdravovat... ne, tohle bych si nelajs... ani u domácích vajec, neb tyhle bakterie jsou vzácně demokratické.
|
|
|
|
| Mvek: Jinak co se týče sladkostí... jestli máš přístup k domácím vajíčkům = víš, že jsou čerstvá a kvalitní.
Můžeš si udělat hrozně jednoduchou, ale dobrou zmrzlinu (taky už sem pár let nezkoušel). Vemeš zloudky, holandské kakao (ještě někde prodávaj), cukr a zase mícháš a mícháš a pak to šoupneš do ledničky.
Chuť je pak o hodně lepší, než ty fujtajxlácký polárkáče za 10Kč a o trochu horší, než u Manhatanu za 100vku... |
|
|
|
| Mvek:Musíš si koupit alespoň 35% a pak šlehat a šlehat :-) teda alespoň mě to tak fungovalo ale je to už pár let co sem to dlal... důležité je taky množství když je málo/hodně nepovede se |
|
|
|
| Razer, AVip: To by mě docela zajímalo jak, veškeré naše domácí pokusy s různými smetanami ke šlehání dopadly jako hustší tekuté mléko.
Takže v tomhle směru je dobrá šlehačka Vian z Kauflandu v kartonu, jediná, která se dá ušlehat bez ztužovače a chutná slušně. |
|
|
|
| Razer: Jo, to taky (mylně jsem to považoval za samozřejmost). |
|
|
|
| Mvek: Udělej si opravdovou šlehačku ne tu kupovanou "instantní". Rozdíl je opravdu znát. |
|
|
|
| Mvek: Nahraď dětské piškoty piškoty opravdovými, t.j. tzv. cukrářskými... a pak se uvidí, bude-li ještě něco zapotřebí.
|
|
|
|
| Nemá tu někdo zkušenost s domácími zákusky? Dneska jsem zjistil, že lepší než rakvičky (moc sladké) je se šlehačkou smíchat obyčejné dětské piškoty (cukrářské jsou taky už takové jiné, ale samozřejmě by šly taky,ale je to jiné).
Ale přemýšlím, jak mix piškoty a šlehačka ještě zpestřit:-). Ano, nabízí se banán, kakao. Ale co ještě je zajímavého k šlehačce a piškotu?
Marmeláda a kompoty mi moc zajímavé nepřijdou. |
|
|
|
| HaHá kiwi a figurková čokoláda jsou dobrej mlsík |
|
|
|
| A něco o hořčici. Úplně jsem na ni dostal chuť. |
|
|
|
| Dnes jsem zaregistroval zprávy, že potravinářské značky se dávají do boje s řetězci, protože ceny jsou prý už moc nízko.
Jinak doufám, že barvu nádobí nikdo regulovat nebude. Zdraví lidí je přeci osobní starostí a zodpovědností každého, nikoliv nějakým "veřejným dobrem a obecným blahem". |
|
|
|
| Celý článek kopíruji netřeba rozklikávat.
Stravování z červeného nádobí sníží příjem jídla o desítky procent (dle Apetite)
Červená barva prý lidem výrazně pomáhá omezit sklon k mlsání, protože je podvědomě asociovaná s nebezpečím, varováním či zákazem. Tím se snižuje množství jídla, které člověk sní.
Vědecký tým dodává, že by se toto zjištění dalo využívat v celém potravinářském průmyslu, kdy by byla nezdravá jídla prodávána v červených obalech. To samé by pak údajně šlo používat i v hospodách a barech, kde by červená barva mohla mírně omezit konzumaci alkoholu.
Během testů bylo 41 mladých mužů požádáno, aby se napili ze šálků čaje označených modrou či červenou etiketou. Z červených hrníčků vypili o 44 procent tekutin méně. V druhé části pokusu dostalo 109 lidí po deseti preclíkách na červeném, modrém či bílém talíři. Ti, kteří jedli preclíky z červených talířů, jich spořádali méně.
Výsledky studie byly publikovány v magazínu Appetite.
Hm, chtěl bych vidět, který sebevrah by to do těch restaurací nebo prodejen prosadil:-). To by mu lobby nedarovala. |
|
|
|
|
HLAVNÍ STRÁNKA
UŽIVATELÉ
[ DISKUZNÍ FÓRA ] VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE
NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV
|