|
Spravuje: AVip Počet příspěvků: 1810 |
|
Aktuální téma: avokáda
|
|
|
| Razer: Špatná volba, to první je podle všeho zdravé a to druhé přinejhorším neškodné (pomineme-li možnou zátěž na ledviny - ostatně jako u každé podobné sloučeniny, ale to je problém sám pro sebe a nelze ho vztahovat na celou tuto záležitost).
Ono ne každé "E" je "ee" a upřímně řečeno, takový "Chléb bez E", kterým se dnes chlubí čím dál víc pekáren, musí být vyloženě k nežrádlu, protože i kuchyňská sůl má E kód (takže buď ti pekaři lžou, nebo vůbec nesolí, upřímně řečeno, nevím co je horší).
|
|
|
|
| TelemachusRhade: Začínám vážně uvažovat o tom, že si koupím velké pytle třeba E504, E302, E..... a budu je po kbelících různě míchat a vytvořím tak zcela nové netušené, nezávadné a extrémně levné potraviny :-) |
|
|
|
| Yakuzza: Sám si z lékařské rodiny, takže připomínat ti co se stane, pokud zanedbáš žaludeční vřed, asi nemusím, že.
______________________
Nicméně tohle je hodně zcestné uvažování. Boj za kvalitní jídlo by neměl zmizet z podvědomí, protože prostě nechci jíst sračky. A jak jinak si mezi sebou sdělit, co je hnůj, než si na to postěžovat? Na jednu stranu nám vadí, že jednotky německých/rakouských produktů mají horší složení pro "východní" trhy (já osobně nemůžu žrát Milku ani pro "západní" trhy), ale nevadí nám, že my produkujeme mnohem větší sračky. Nechápu. Schválně - tu je opsané složení lískooříškové tatranky Opavia:
pšeničná mouka, rostlinné tuky a olej (palmový, řepkový, kokosový, palmojádrový v různém poměru), cukr, sušená syrovátka (z mléka), tmavá poleva 7,2 % [cukr, rostlinný tuk (palmojádrový), kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, emulgátory (sójový lecitin, E476, aroma)], pražená jádra lískových ořechů 4,4 %, pšeničné klíčky, sójová mouka, emulgátor (sojový lecitin), kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, aroma, kypřící látky E504, E500, E503, jedlá sůl; může obsahovat arašídy.
5,90 Kč
17 centů! Opravdu chceme žrát sračky o výrobní ceně maximálně 9 €centů??? Sorry, mám se rád a na takovéhle "hruškoviny" si stěžovat budu. |
|
|
|
| Je fakt, že jsem tatranky taky nějak přirozeně omezil. Už mi nechutnají jako dříve. Ale třeba sojové suky nebo Margot nebo Deli jsou stále dobré. |
|
|
|
| Mvek:
než v bakteriích, z těch se člověk asi fakt nějak dostane, pokud nemá citlivé zažívání
Taková poznámka pod čarou - za drtivou většinu problémů způsobených bakteriemi mohou právě jejich toxiny... což dokáže udělat taky slušnou paseku. |
|
|
|
| Spíš na negativní komentáře bývá reakce, zatímco na pozitivní ne. Sám si myslím, že jsem si tu kupodivu skoro nestěžoval, a naopak zmiňoval nějaké pozitivní zážitky.
Jinak samozřejmě, že Yakuzzův přístup je přístup, ale kdoví, může znamenat mnoho problémů v dřívějším věku než normálně. A hlavně vidím větší problém v chemii, než v bakteriích, z těch se člověk asi fakt nějak dostane, pokud nemá citlivé zažívání (anebo si ho právě oddělá a už ho bude mít citlivé). |
|
|
|
| Mirak: Že ty sis zvyk bejt ojebávanej je tvoje věc. |
|
|
|
| To nemění nic na tom, že se tady permanentě fňuká, na což jsi koneckonců expert. |
|
|
|
| Mirak: No tvoje reakce je spíš vážně k smíchu.
Kdybych měl snobské problémy řeším jestli si koupit nadzvukový tryskáč, nebo Dreamliner.
Kdybych na tom byl o dost hůř pořád řeším spíš kaviár z Ruska a Sushi přímo z Japonska a nadávám jak to za 8 hodin letu expres linkou hrozně ztratilo kvalitu.
To, že se tu podivíme, že v čokoládových oplatkách není čokoláda a v tatarce není tatarka .-D jsou spíš problémy lůzy no... |
|
|
|
| Tak ale když si tu lidi pořád jen stěžují :-) |
|
|
|
| Ale ne, jen první zkušenost byla dosti překvapující. Jako diskuze o ničem, ale tak jsme ve správném foru ne :D |
|
|
|
| A to jsi na nich fakt tak zavisly, ze se nemuzes ladovat necim jinym?
Kdyz vas tady obcas ctu, tak by si jeden myslel, jakymi strasnymi nedostatky trpite. Champagne problems fakt. |
|
|
|
| No ale pravda je, že ty Tatranky jsou vyloženě hnusné. Stejně jako polomáčenky, které jsem zbožňoval a dost mě to štve, protože třeba k nim alternativa není (tedy v obchodech v dosahu). Takže nezbývá než si koupit dobrou čokoládu a oplatku/sušenku a dát si je na sebe :D |
|
|
|
| Ted jsem mel roastbeef a je mi vyborne :) |
|
|
|
| Ja vam to vrtani se ve slozeni neberu, ale dle meho osobniho nazoru to ponekud prehanite. Jenom takovy priklad - v krajich typu Armenie se evropanovi moc nedoporucuje experimentovat s mistni vodou, kuchyni apod., uz jenom kvuli nezvyku. My jsme do toho sli po hlave. Konzumovali jsme mistni vodu (balenou, kohoutkovou i prirodni prameny), potraviny, alkohol, ba i marihuanu. Jednou jsem se v Gruzii z mistni vecere poblil (mozna na tom bude mit podil nekolik nasledujicich panaku mistni koralky tusim z moruse), parkrat mi bylo tak nejak obecne zle. Kdyz jsem se vratil do Ceska, asi mesic jsem mel jeste prujem. A? Na to se neumira a za ty zazitky to stalo. Normalne ziju, jsem zdravy a slozeni na obalech opravdu nezkoumam. |
|
|
|
| Yakuzza: Rád slyším, bál sem se, že už se mnou nebudeš mluvit, nebo tak něco. |
|
|
|
| Yakuzza: Bylo mi špatně, nebyla to bolest... staré složení ve kterém nebylo opravdu hodně řepkového oleje to nedělalo.
Omlouvám se, že jsem na to upozorňoval. |
|
|
|
| Razer: Pokud ti tohle zpusobuje bolest bricha, mozna nebude od veci nejaka gastroskopie.
(Ale vazne, mne takhle pred par lety nasli v zaludku maly vridek. Ted uz asi uplne maly nebude, ale zatim s tim tak nejak nic nedelam.) |
|
|
|
| Yakuzza: Já soudím podle sebe, když mě někdo upozorní na to, že nějaký výrobek co byl dobrý se "změnil" sem rád, že si ušetřím bolest břicha.
No jestli už i to je důchodcovské stěžování tak to opravdu sorry.
Jinak sem si nevšiml, že by někde prodávali původní složení třeba i za tu trojnásobnou cenu - to bych i bral jako vážně. Kdyby byl nějakej řetězec, kterej by prodával západní potraviny pro lidi a ne třikrát levnej šrot pro východní untermenše. |
|
|
|
|
HLAVNÍ STRÁNKA
UŽIVATELÉ
[ DISKUZNÍ FÓRA ] VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE
NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV
|