|
Spravuje: AVip Počet příspěvků: 1810 |
|
Aktuální téma: avokáda
|
|
|
| Zephram: Tím fakt na chalupě rodiče netopí.
|
|
|
|
| Zephram: Četl jsem špatné poslední slovo ve větě:
Při prvním pokusu jsem navíc neměl mák, a tak jsem jej nahradil kokosem.
Když je mák tmavý, tak jsem si myslel, že jsi to nahradil (strouhaným) koksem:-). |
|
|
|
| Razer: Nejde jen o kvalitu, ale také o kvantitu. V příliš velkých dávkách se i z neškodných Eček stanou škodlivé látky. Takže po kyblících ne. Jednou jsem při vyrábění andoriánských řepánků byl na pochybách, jestli jsem to nepřehnal, ale pokud to člověk nejí pravidelně, tak bych se toho opravdu nebál.
Občas mám pocit, že optimální produkt pro dnešního ekologicky uvědomělého člověka je "destilovaná voda - 0% všeho". :-) Ale i ta je ve větším množství toxická. |
|
|
|
| Razer: Špatná volba, to první je podle všeho zdravé a to druhé přinejhorším neškodné (pomineme-li možnou zátěž na ledviny - ostatně jako u každé podobné sloučeniny, ale to je problém sám pro sebe a nelze ho vztahovat na celou tuto záležitost).
Ono ne každé "E" je "ee" a upřímně řečeno, takový "Chléb bez E", kterým se dnes chlubí čím dál víc pekáren, musí být vyloženě k nežrádlu, protože i kuchyňská sůl má E kód (takže buď ti pekaři lžou, nebo vůbec nesolí, upřímně řečeno, nevím co je horší).
|
|
|
|
| TelemachusRhade: Začínám vážně uvažovat o tom, že si koupím velké pytle třeba E504, E302, E..... a budu je po kbelících různě míchat a vytvořím tak zcela nové netušené, nezávadné a extrémně levné potraviny :-) |
|
|
|
| Yakuzza: Sám si z lékařské rodiny, takže připomínat ti co se stane, pokud zanedbáš žaludeční vřed, asi nemusím, že.
______________________
Nicméně tohle je hodně zcestné uvažování. Boj za kvalitní jídlo by neměl zmizet z podvědomí, protože prostě nechci jíst sračky. A jak jinak si mezi sebou sdělit, co je hnůj, než si na to postěžovat? Na jednu stranu nám vadí, že jednotky německých/rakouských produktů mají horší složení pro "východní" trhy (já osobně nemůžu žrát Milku ani pro "západní" trhy), ale nevadí nám, že my produkujeme mnohem větší sračky. Nechápu. Schválně - tu je opsané složení lískooříškové tatranky Opavia:
pšeničná mouka, rostlinné tuky a olej (palmový, řepkový, kokosový, palmojádrový v různém poměru), cukr, sušená syrovátka (z mléka), tmavá poleva 7,2 % [cukr, rostlinný tuk (palmojádrový), kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, emulgátory (sójový lecitin, E476, aroma)], pražená jádra lískových ořechů 4,4 %, pšeničné klíčky, sójová mouka, emulgátor (sojový lecitin), kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, aroma, kypřící látky E504, E500, E503, jedlá sůl; může obsahovat arašídy.
5,90 Kč
17 centů! Opravdu chceme žrát sračky o výrobní ceně maximálně 9 €centů??? Sorry, mám se rád a na takovéhle "hruškoviny" si stěžovat budu. |
|
|
|
| Je fakt, že jsem tatranky taky nějak přirozeně omezil. Už mi nechutnají jako dříve. Ale třeba sojové suky nebo Margot nebo Deli jsou stále dobré. |
|
|
|
| Mvek:
než v bakteriích, z těch se člověk asi fakt nějak dostane, pokud nemá citlivé zažívání
Taková poznámka pod čarou - za drtivou většinu problémů způsobených bakteriemi mohou právě jejich toxiny... což dokáže udělat taky slušnou paseku. |
|
|
|
| Spíš na negativní komentáře bývá reakce, zatímco na pozitivní ne. Sám si myslím, že jsem si tu kupodivu skoro nestěžoval, a naopak zmiňoval nějaké pozitivní zážitky.
Jinak samozřejmě, že Yakuzzův přístup je přístup, ale kdoví, může znamenat mnoho problémů v dřívějším věku než normálně. A hlavně vidím větší problém v chemii, než v bakteriích, z těch se člověk asi fakt nějak dostane, pokud nemá citlivé zažívání (anebo si ho právě oddělá a už ho bude mít citlivé). |
|
|
|
| Mirak: Že ty sis zvyk bejt ojebávanej je tvoje věc. |
|
|
|
| To nemění nic na tom, že se tady permanentě fňuká, na což jsi koneckonců expert. |
|
|
|
| Mirak: No tvoje reakce je spíš vážně k smíchu.
Kdybych měl snobské problémy řeším jestli si koupit nadzvukový tryskáč, nebo Dreamliner.
Kdybych na tom byl o dost hůř pořád řeším spíš kaviár z Ruska a Sushi přímo z Japonska a nadávám jak to za 8 hodin letu expres linkou hrozně ztratilo kvalitu.
To, že se tu podivíme, že v čokoládových oplatkách není čokoláda a v tatarce není tatarka .-D jsou spíš problémy lůzy no... |
|
|
|
| Tak ale když si tu lidi pořád jen stěžují :-) |
|
|
|
| Ale ne, jen první zkušenost byla dosti překvapující. Jako diskuze o ničem, ale tak jsme ve správném foru ne :D |
|
|
|
| A to jsi na nich fakt tak zavisly, ze se nemuzes ladovat necim jinym?
Kdyz vas tady obcas ctu, tak by si jeden myslel, jakymi strasnymi nedostatky trpite. Champagne problems fakt. |
|
|
|
| No ale pravda je, že ty Tatranky jsou vyloženě hnusné. Stejně jako polomáčenky, které jsem zbožňoval a dost mě to štve, protože třeba k nim alternativa není (tedy v obchodech v dosahu). Takže nezbývá než si koupit dobrou čokoládu a oplatku/sušenku a dát si je na sebe :D |
|
|
|
| Ted jsem mel roastbeef a je mi vyborne :) |
|
|
|
| Ja vam to vrtani se ve slozeni neberu, ale dle meho osobniho nazoru to ponekud prehanite. Jenom takovy priklad - v krajich typu Armenie se evropanovi moc nedoporucuje experimentovat s mistni vodou, kuchyni apod., uz jenom kvuli nezvyku. My jsme do toho sli po hlave. Konzumovali jsme mistni vodu (balenou, kohoutkovou i prirodni prameny), potraviny, alkohol, ba i marihuanu. Jednou jsem se v Gruzii z mistni vecere poblil (mozna na tom bude mit podil nekolik nasledujicich panaku mistni koralky tusim z moruse), parkrat mi bylo tak nejak obecne zle. Kdyz jsem se vratil do Ceska, asi mesic jsem mel jeste prujem. A? Na to se neumira a za ty zazitky to stalo. Normalne ziju, jsem zdravy a slozeni na obalech opravdu nezkoumam. |
|
|
|
| Yakuzza: Rád slyším, bál sem se, že už se mnou nebudeš mluvit, nebo tak něco. |
|
|
|
|
HLAVNÍ STRÁNKA
UŽIVATELÉ
[ DISKUZNÍ FÓRA ] VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE
NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV
|