|
Spravuje: AVip Počet příspěvků: 1810 |
|
Aktuální téma: avokáda
|
|
|
| Já mám tedy co říkat ohledně toho ničení si žaludku. Pominu-li tu a tam něco s trochou červů zavíječe, což určitě škodlivé nebude (zvláště, když o tom člověk neví a nepracuje psychika), tak jsem se zase dostal do fáze, kdy se nahromadily prošlé věci.
Takže zkoušíme třeba měsíce prošlou Kofolu víceméně bez bublinek (přežili jsme), měsíce prošlý 100% džus (uvidíme), ten zmiňovaný punč (uvidíme, ale už je to nějakou dobu), starší nearchivní vína, měsíce prošlá piva a kdoví, co ještě vyplave. |
|
|
|
| Razer:
jak by na tom byly s úmrtností pít třeba 1,5l kafe každý den
S ohledem na močopudné účinky kávy nijak valně (a samozřejmě, problémy se spánkem by se přidružily)... popravdě, po litru a půl by měl problémy i kofeinista mého kalibru (já jsem t.č. tak na 0,5l - 1l kafe za den). |
|
|
|
| TelemachusRhade: Dnes sem četl článek, že vědci zjistili, že ženy které pily 1,5l mléka každý den měli větší riziko úmrtnosti než ty které ne.
Tak si říkam jak by na tom byly s úmrtností pít třeba 1,5l kafe každý den, když doporučený příjem vody je 2l... ach jo ty výzkumy... |
|
|
|
| Zephram: Tím fakt na chalupě rodiče netopí.
|
|
|
|
| Zephram: Četl jsem špatné poslední slovo ve větě:
Při prvním pokusu jsem navíc neměl mák, a tak jsem jej nahradil kokosem.
Když je mák tmavý, tak jsem si myslel, že jsi to nahradil (strouhaným) koksem:-). |
|
|
|
| Razer: Nejde jen o kvalitu, ale také o kvantitu. V příliš velkých dávkách se i z neškodných Eček stanou škodlivé látky. Takže po kyblících ne. Jednou jsem při vyrábění andoriánských řepánků byl na pochybách, jestli jsem to nepřehnal, ale pokud to člověk nejí pravidelně, tak bych se toho opravdu nebál.
Občas mám pocit, že optimální produkt pro dnešního ekologicky uvědomělého člověka je "destilovaná voda - 0% všeho". :-) Ale i ta je ve větším množství toxická. |
|
|
|
| Razer: Špatná volba, to první je podle všeho zdravé a to druhé přinejhorším neškodné (pomineme-li možnou zátěž na ledviny - ostatně jako u každé podobné sloučeniny, ale to je problém sám pro sebe a nelze ho vztahovat na celou tuto záležitost).
Ono ne každé "E" je "ee" a upřímně řečeno, takový "Chléb bez E", kterým se dnes chlubí čím dál víc pekáren, musí být vyloženě k nežrádlu, protože i kuchyňská sůl má E kód (takže buď ti pekaři lžou, nebo vůbec nesolí, upřímně řečeno, nevím co je horší).
|
|
|
|
| TelemachusRhade: Začínám vážně uvažovat o tom, že si koupím velké pytle třeba E504, E302, E..... a budu je po kbelících různě míchat a vytvořím tak zcela nové netušené, nezávadné a extrémně levné potraviny :-) |
|
|
|
| Yakuzza: Sám si z lékařské rodiny, takže připomínat ti co se stane, pokud zanedbáš žaludeční vřed, asi nemusím, že.
______________________
Nicméně tohle je hodně zcestné uvažování. Boj za kvalitní jídlo by neměl zmizet z podvědomí, protože prostě nechci jíst sračky. A jak jinak si mezi sebou sdělit, co je hnůj, než si na to postěžovat? Na jednu stranu nám vadí, že jednotky německých/rakouských produktů mají horší složení pro "východní" trhy (já osobně nemůžu žrát Milku ani pro "západní" trhy), ale nevadí nám, že my produkujeme mnohem větší sračky. Nechápu. Schválně - tu je opsané složení lískooříškové tatranky Opavia:
pšeničná mouka, rostlinné tuky a olej (palmový, řepkový, kokosový, palmojádrový v různém poměru), cukr, sušená syrovátka (z mléka), tmavá poleva 7,2 % [cukr, rostlinný tuk (palmojádrový), kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, emulgátory (sójový lecitin, E476, aroma)], pražená jádra lískových ořechů 4,4 %, pšeničné klíčky, sójová mouka, emulgátor (sojový lecitin), kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, aroma, kypřící látky E504, E500, E503, jedlá sůl; může obsahovat arašídy.
5,90 Kč
17 centů! Opravdu chceme žrát sračky o výrobní ceně maximálně 9 €centů??? Sorry, mám se rád a na takovéhle "hruškoviny" si stěžovat budu. |
|
|
|
| Je fakt, že jsem tatranky taky nějak přirozeně omezil. Už mi nechutnají jako dříve. Ale třeba sojové suky nebo Margot nebo Deli jsou stále dobré. |
|
|
|
| Mvek:
než v bakteriích, z těch se člověk asi fakt nějak dostane, pokud nemá citlivé zažívání
Taková poznámka pod čarou - za drtivou většinu problémů způsobených bakteriemi mohou právě jejich toxiny... což dokáže udělat taky slušnou paseku. |
|
|
|
| Spíš na negativní komentáře bývá reakce, zatímco na pozitivní ne. Sám si myslím, že jsem si tu kupodivu skoro nestěžoval, a naopak zmiňoval nějaké pozitivní zážitky.
Jinak samozřejmě, že Yakuzzův přístup je přístup, ale kdoví, může znamenat mnoho problémů v dřívějším věku než normálně. A hlavně vidím větší problém v chemii, než v bakteriích, z těch se člověk asi fakt nějak dostane, pokud nemá citlivé zažívání (anebo si ho právě oddělá a už ho bude mít citlivé). |
|
|
|
| Mirak: Že ty sis zvyk bejt ojebávanej je tvoje věc. |
|
|
|
| To nemění nic na tom, že se tady permanentě fňuká, na což jsi koneckonců expert. |
|
|
|
| Mirak: No tvoje reakce je spíš vážně k smíchu.
Kdybych měl snobské problémy řeším jestli si koupit nadzvukový tryskáč, nebo Dreamliner.
Kdybych na tom byl o dost hůř pořád řeším spíš kaviár z Ruska a Sushi přímo z Japonska a nadávám jak to za 8 hodin letu expres linkou hrozně ztratilo kvalitu.
To, že se tu podivíme, že v čokoládových oplatkách není čokoláda a v tatarce není tatarka .-D jsou spíš problémy lůzy no... |
|
|
|
| Tak ale když si tu lidi pořád jen stěžují :-) |
|
|
|
| Ale ne, jen první zkušenost byla dosti překvapující. Jako diskuze o ničem, ale tak jsme ve správném foru ne :D |
|
|
|
| A to jsi na nich fakt tak zavisly, ze se nemuzes ladovat necim jinym?
Kdyz vas tady obcas ctu, tak by si jeden myslel, jakymi strasnymi nedostatky trpite. Champagne problems fakt. |
|
|
|
|
HLAVNÍ STRÁNKA
UŽIVATELÉ
[ DISKUZNÍ FÓRA ] VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE
NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV
|