Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Jídlo a pití všeho druhu

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 1810
Aktuální téma: avokáda

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1743 - 1762 / 1810Starší   Nejstarší

Mvek - 17. únor 2012 12:09sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
TelemachusRhade: A co složení, opravdu to neobsahuje E?

lagga: A máš s tím zkušenost vyrábět to? Zní to zajímavě, teda bylo by zajímavé to smíchat celé dohromady jako likér:-).
lagga - 17. únor 2012 11:19sipka
ZAMĚŘIT
lagga
dala bych si panáka a brownies (což jsou ve skutečnosti rozpuštěné marschmalow s rozpuštěnou hořkou čokoládou, pak se smíchaj a nechaj zatuhnout)....chmjo
Telemachus Rhade - 14. únor 2012 14:29sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Vřele doporučuji tenhle čaj:

AVip - 13. únor 2012 17:54sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mvek: Asi takto... pokud se nikdo z okolí pěstitele dlouhodobě po požití čerstvých vajec nepos*al, dá se v rozumné míře předpokládat, že je ten chov OK.

To okolí(t.j. lidi, kteří ta vejce nekonzumují pravidelně) je nicméně velmi důležité - jde totiž o to, že bacilonosič mívá vůči svému kmenu vypěstovanou imunitu, takže to, že se u něj nic nevyskytuje, není žádná záruka (byť samozřejmě, šance, že ten chov je OK se tím zvyšují taky).
Mvek - 13. únor 2012 17:41sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
AVip: jj, však to je jak s ptačí chřipkou, když o ní člověk uvažoval, nakonec jsou nejlepší slepice z uzavřeného chovu:-).

Nevím, protože jsemnikdy neměl nikoho, kdo by slepice pěstoval, jak je možné udělat testy, aby takový chovatel měl představu, zda se mu někdy vyskytla (samozřejmě ne plošně, ale ve vzorku) salmonela.
AVip - 13. únor 2012 17:19sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mvek:
Tak salomnela by šla snad obejít právě u domácích
Razer:
Ale jak píšu chce to mít slepičky domácí, vidět, že jsou zdravé a vše čerstvé

Neberte to špatně, ale tohle je jeden z nejběžnějších omylů stran vajec. Ve skutečnosti záleží pouze na tom, jestli se kolem chovu pohybuje někdo, kdo je bacilonosič - a ten někdo nemusí být ani člověk, může to být zvíře, jak domácí, tak divoké.

Salmonela je prakticky vždy fekálního původu. Takže stačí špatně postavená žumpa (a pod.) a hned je o zábavu pos(ta)ráno.
Razer - 13. únor 2012 16:37sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mvek: Měl minulej tejden ale kupovanou z dobrého cukrářství :-)
Mvek - 13. únor 2012 16:11sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Razer: Co btw. znamená "dřív"? To zní, jako že už jsi roky šlehačku neměl:-).
Razer - 13. únor 2012 15:58sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mvek: Vážně sem s tím dřív neměl žádné problémy, značku už si opravdu nepamatuju ale vím, že to musí být nejméně těch 30%, raději více a pak svědomitě rychle míchat.

Měli sme na to takovej ruční strojek, kterej byl kupodivu lepší než třeba já nevim el mixér...
Razer - 13. únor 2012 15:56sipka
ZAMĚŘIT
Razer
AVip: Po té co jsem asi rok konzumoval přesně ty samé syrečky z Lidlu po kterých v Německu umírali důchodci už se listerií nebojím :-)

Ale jak píšu chce to mít slepičky domácí, vidět, že jsou zdravé a vše čerstvé, kdyby to někdo dělal z těch kupovanejch nevzal bych si to ani omylem.

Jinak dodávám, že poslední roky jsem lenoch a raději si zmrzku kupuju :-)
Mvek - 13. únor 2012 15:44sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Tak salomnela by šla snad obejít právě u domácích, ale právě, že nemá člověk. Jinak ono samotné třené žloutky s cukrem jsou prý pochoutka.

Nicméně měl jsi na mysli třeba Smetanu ke šlehání Kunín 31%? Nebo máš s nějakou jinou zkušenost (toto jsem viděl namátkou dnes, ale byl toho litr:-)).
AVip - 13. únor 2012 15:28sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Razer: Nemáš přesný recept? Protože tady z toho se mi jeví, že Salmonela a Listerie dávají pozdravovat... ne, tohle bych si nelajs... ani u domácích vajec, neb tyhle bakterie jsou vzácně demokratické.
Razer - 13. únor 2012 14:41sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mvek: Jinak co se týče sladkostí... jestli máš přístup k domácím vajíčkům = víš, že jsou čerstvá a kvalitní.

Můžeš si udělat hrozně jednoduchou, ale dobrou zmrzlinu (taky už sem pár let nezkoušel). Vemeš zloudky, holandské kakao (ještě někde prodávaj), cukr a zase mícháš a mícháš a pak to šoupneš do ledničky.

Chuť je pak o hodně lepší, než ty fujtajxlácký polárkáče za 10Kč a o trochu horší, než u Manhatanu za 100vku...
Razer - 13. únor 2012 01:26sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mvek:Musíš si koupit alespoň 35% a pak šlehat a šlehat :-) teda alespoň mě to tak fungovalo ale je to už pár let co sem to dlal... důležité je taky množství když je málo/hodně nepovede se
Mvek - 12. únor 2012 22:36sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Razer, AVip: To by mě docela zajímalo jak, veškeré naše domácí pokusy s různými smetanami ke šlehání dopadly jako hustší tekuté mléko.

Takže v tomhle směru je dobrá šlehačka Vian z Kauflandu v kartonu, jediná, která se dá ušlehat bez ztužovače a chutná slušně.
AVip - 12. únor 2012 20:30sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Razer: Jo, to taky (mylně jsem to považoval za samozřejmost).
Razer - 12. únor 2012 20:22sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mvek: Udělej si opravdovou šlehačku ne tu kupovanou "instantní". Rozdíl je opravdu znát.
AVip - 12. únor 2012 18:52sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mvek: Nahraď dětské piškoty piškoty opravdovými, t.j. tzv. cukrářskými... a pak se uvidí, bude-li ještě něco zapotřebí.
Mvek - 12. únor 2012 18:28sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Nemá tu někdo zkušenost s domácími zákusky? Dneska jsem zjistil, že lepší než rakvičky (moc sladké) je se šlehačkou smíchat obyčejné dětské piškoty (cukrářské jsou taky už takové jiné, ale samozřejmě by šly taky,ale je to jiné).

Ale přemýšlím, jak mix piškoty a šlehačka ještě zpestřit:-). Ano, nabízí se banán, kakao. Ale co ještě je zajímavého k šlehačce a piškotu?

Marmeláda a kompoty mi moc zajímavé nepřijdou.
lagga - 21. leden 2012 17:35sipka
ZAMĚŘIT
lagga
HaHá kiwi a figurková čokoláda jsou dobrej mlsík

Nejnovější   Novější 1743 - 1762 / 1810Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o