Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Jídlo a pití všeho druhu

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 1810
Aktuální téma: avokáda

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1128 - 1147 / 1810Starší   Nejstarší

AVip - 03. listopad 2014 15:17sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Uhlí a whisky...? Škoda té whisky... :-)
Mvek - 03. listopad 2014 15:09sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Yakuzza: Jo, říkal jsem si, že bych ji zkusil, i když doma míváme spíš jednu, dvě Coca Coly kvůli případné střevní chřipce, a jinak žádnou colu moc nekupujeme, leda tak pro Silvestr apod.

Coal s Whiskey... hm to je taky zvláštní kombinace, nemůžu si vzpomenout, jestli jsme ji zkoušeli, když jsme před dvěma lety zapomněli na Silvestra koupit vodku a tak jsme také zkoušeli s Whiskey a Fernetem různé improvizované věci:-).
Yakuzza - 03. listopad 2014 14:44sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Mvek: Napad to je zajimavy, ale priznam se, ze by me to nenapadlo.

Mimochodem, muzes vyzkouset jeste mou oblibenou RC Colu. Minimalne kdyz ji michas s whisky, chutna to lip nez s klasickou Coca-Colou :)
Mvek - 03. listopad 2014 13:55sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
No to jsem si zas multitaskingem naběhl, teď už z toho nevybruslím a na setkání mi začnete vozit prošlé potraviny, navíc vymáchané v ledasčem:-). Každopádně jsem to napsal blbě. Prošlé potraviny s tou snídaní vlastně nesouvisí.


Pointa byla ta, že občas experimentuji, co si do toho müsli dát, aby to nebyl pokaždé mléčný výrobek, a také to, že když se načne třeba obří Cola nebo Kofola, tak se ve dvou špatně dopíjí. No a tak jsem už párkrát nahrazoval jogurt džusem nebo colou (jde obecně o to vločky a burizony namočit, změkčit), no a dnes jsem objevil, že s Kofolou to ale je i dobré, zatímco s Colou je to spíš z donucení a různé džusy taky nic moc.
S kapkou punče možná ještě lepší.
Mirak - 03. listopad 2014 12:09sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Taky jsem to tak pochopil, to musi byt velka dobrota.
Yakuzza - 03. listopad 2014 12:01sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Mvek: Mvek: Ctu si ten post uz potreti a opravdu tomu rozumim dobre, ze si tohle vsechno sypes do prosle kofoly? :)
Mvek - 03. listopad 2014 11:49sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Yakuzza: Samozřejmě jsem mluvil o případech, kdy to je chuťově stále v pořádku. Nicméně je tu ve hře boj s vrozenou spořivostí vtloukanou někdy až do extrému u obou rodinných větví u mě a minimálně u jedné u Dáši. Já naopak jsem ten, který se to snaží rozumně eliminovat a najít kompromis. Prarodiče by asi byli schopni se cpát holt i žluklými tyčinkami apod.
Mvek - 03. listopad 2014 11:44sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Konzumace procházejících a prošlých věcí vede k zajímavým experimentům, např. standardní domácí "müsli" sestávající z ovesných vloček, rýžových burizonů, kousků čerstvých jablek, jogurtu se pozmění, kdy jogurt střídá kofola, případně ještě kapka punče. Tahle kombinace mě překvapila, jak byla chutná (oproti variaci s colou).
Yakuzza - 03. listopad 2014 10:06sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Mvek: Uplne nerozumim, proc to delate :)
Mvek - 03. listopad 2014 09:55sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Já mám tedy co říkat ohledně toho ničení si žaludku. Pominu-li tu a tam něco s trochou červů zavíječe, což určitě škodlivé nebude (zvláště, když o tom člověk neví a nepracuje psychika), tak jsem se zase dostal do fáze, kdy se nahromadily prošlé věci.
Takže zkoušíme třeba měsíce prošlou Kofolu víceméně bez bublinek (přežili jsme), měsíce prošlý 100% džus (uvidíme), ten zmiňovaný punč (uvidíme, ale už je to nějakou dobu), starší nearchivní vína, měsíce prošlá piva a kdoví, co ještě vyplave.
AVip - 01. listopad 2014 17:47sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Razer:
jak by na tom byly s úmrtností pít třeba 1,5l kafe každý den

S ohledem na močopudné účinky kávy nijak valně (a samozřejmě, problémy se spánkem by se přidružily)... popravdě, po litru a půl by měl problémy i kofeinista mého kalibru (já jsem t.č. tak na 0,5l - 1l kafe za den).
Razer - 01. listopad 2014 17:11sipka
ZAMĚŘIT
Razer
y
Razer - 01. listopad 2014 16:52sipka
ZAMĚŘIT
Razer
TelemachusRhade: Dnes sem četl článek, že vědci zjistili, že ženy které pily 1,5l mléka každý den měli větší riziko úmrtnosti než ty které ne.

Tak si říkam jak by na tom byly s úmrtností pít třeba 1,5l kafe každý den, když doporučený příjem vody je 2l... ach jo ty výzkumy...
Mvek - 30. říjen 2014 11:23sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Zephram: Tím fakt na chalupě rodiče netopí.
Zephram - 30. říjen 2014 10:29sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
koks je přece bílý :-)))
Mvek - 30. říjen 2014 10:19sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Zephram: Četl jsem špatné poslední slovo ve větě:
Při prvním pokusu jsem navíc neměl mák, a tak jsem jej nahradil kokosem.

Když je mák tmavý, tak jsem si myslel, že jsi to nahradil (strouhaným) koksem:-).
Zephram - 30. říjen 2014 10:11sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Razer: Nejde jen o kvalitu, ale také o kvantitu. V příliš velkých dávkách se i z neškodných Eček stanou škodlivé látky. Takže po kyblících ne. Jednou jsem při vyrábění andoriánských řepánků byl na pochybách, jestli jsem to nepřehnal, ale pokud to člověk nejí pravidelně, tak bych se toho opravdu nebál.

Občas mám pocit, že optimální produkt pro dnešního ekologicky uvědomělého člověka je "destilovaná voda - 0% všeho". :-) Ale i ta je ve větším množství toxická.
AVip - 30. říjen 2014 06:35sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Razer: Špatná volba, to první je podle všeho zdravé a to druhé přinejhorším neškodné (pomineme-li možnou zátěž na ledviny - ostatně jako u každé podobné sloučeniny, ale to je problém sám pro sebe a nelze ho vztahovat na celou tuto záležitost).

Ono ne každé "E" je "ee" a upřímně řečeno, takový "Chléb bez E", kterým se dnes chlubí čím dál víc pekáren, musí být vyloženě k nežrádlu, protože i kuchyňská sůl má E kód (takže buď ti pekaři lžou, nebo vůbec nesolí, upřímně řečeno, nevím co je horší).
Razer - 29. říjen 2014 22:39sipka
ZAMĚŘIT
Razer
TelemachusRhade: Začínám vážně uvažovat o tom, že si koupím velké pytle třeba E504, E302, E..... a budu je po kbelících různě míchat a vytvořím tak zcela nové netušené, nezávadné a extrémně levné potraviny :-)
Telemachus Rhade - 29. říjen 2014 16:09sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Yakuzza: Sám si z lékařské rodiny, takže připomínat ti co se stane, pokud zanedbáš žaludeční vřed, asi nemusím, že.
______________________

Nicméně tohle je hodně zcestné uvažování. Boj za kvalitní jídlo by neměl zmizet z podvědomí, protože prostě nechci jíst sračky. A jak jinak si mezi sebou sdělit, co je hnůj, než si na to postěžovat? Na jednu stranu nám vadí, že jednotky německých/rakouských produktů mají horší složení pro "východní" trhy (já osobně nemůžu žrát Milku ani pro "západní" trhy), ale nevadí nám, že my produkujeme mnohem větší sračky. Nechápu. Schválně - tu je opsané složení lískooříškové tatranky Opavia:
pšeničná mouka, rostlinné tuky a olej (palmový, řepkový, kokosový, palmojádrový v různém poměru), cukr, sušená syrovátka (z mléka), tmavá poleva 7,2 % [cukr, rostlinný tuk (palmojádrový), kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, emulgátory (sójový lecitin, E476, aroma)], pražená jádra lískových ořechů 4,4 %, pšeničné klíčky, sójová mouka, emulgátor (sojový lecitin), kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, aroma, kypřící látky E504, E500, E503, jedlá sůl; může obsahovat arašídy.
5,90

17 centů! Opravdu chceme žrát sračky o výrobní ceně maximálně 9 €centů??? Sorry, mám se rád a na takovéhle "hruškoviny" si stěžovat budu.

Nejnovější   Novější 1128 - 1147 / 1810Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o