|
Spravuje: AVip Počet příspěvků: 1810 |
|
Aktuální téma: avokáda
|
|
|
| AVip: Tak jde o to jakou whisky, ze ano. Jsou pripady, kdy tim tu whisku ucinis pozivatelnou :) |
|
|
|
| AVip:
Škoda té whisk
Jo, to jsme si při našich míchacích pokusech tehdy říkali taky, ale byla to jen takový záchvěv svědomí, který prohrál. |
|
|
|
| Uhlí a whisky...? Škoda té whisky... :-) |
|
|
|
| Yakuzza: Jo, říkal jsem si, že bych ji zkusil, i když doma míváme spíš jednu, dvě Coca Coly kvůli případné střevní chřipce, a jinak žádnou colu moc nekupujeme, leda tak pro Silvestr apod.
Coal s Whiskey... hm to je taky zvláštní kombinace, nemůžu si vzpomenout, jestli jsme ji zkoušeli, když jsme před dvěma lety zapomněli na Silvestra koupit vodku a tak jsme také zkoušeli s Whiskey a Fernetem různé improvizované věci:-). |
|
|
|
| Mvek: Napad to je zajimavy, ale priznam se, ze by me to nenapadlo.
Mimochodem, muzes vyzkouset jeste mou oblibenou RC Colu. Minimalne kdyz ji michas s whisky, chutna to lip nez s klasickou Coca-Colou :) |
|
|
|
| No to jsem si zas multitaskingem naběhl, teď už z toho nevybruslím a na setkání mi začnete vozit prošlé potraviny, navíc vymáchané v ledasčem:-). Každopádně jsem to napsal blbě. Prošlé potraviny s tou snídaní vlastně nesouvisí.
Pointa byla ta, že občas experimentuji, co si do toho müsli dát, aby to nebyl pokaždé mléčný výrobek, a také to, že když se načne třeba obří Cola nebo Kofola, tak se ve dvou špatně dopíjí. No a tak jsem už párkrát nahrazoval jogurt džusem nebo colou (jde obecně o to vločky a burizony namočit, změkčit), no a dnes jsem objevil, že s Kofolou to ale je i dobré, zatímco s Colou je to spíš z donucení a různé džusy taky nic moc.
S kapkou punče možná ještě lepší.
|
|
|
|
| Taky jsem to tak pochopil, to musi byt velka dobrota. |
|
|
|
| Mvek: Mvek: Ctu si ten post uz potreti a opravdu tomu rozumim dobre, ze si tohle vsechno sypes do prosle kofoly? :) |
|
|
|
| Yakuzza: Samozřejmě jsem mluvil o případech, kdy to je chuťově stále v pořádku. Nicméně je tu ve hře boj s vrozenou spořivostí vtloukanou někdy až do extrému u obou rodinných větví u mě a minimálně u jedné u Dáši. Já naopak jsem ten, který se to snaží rozumně eliminovat a najít kompromis. Prarodiče by asi byli schopni se cpát holt i žluklými tyčinkami apod. |
|
|
|
| Konzumace procházejících a prošlých věcí vede k zajímavým experimentům, např. standardní domácí "müsli" sestávající z ovesných vloček, rýžových burizonů, kousků čerstvých jablek, jogurtu se pozmění, kdy jogurt střídá kofola, případně ještě kapka punče. Tahle kombinace mě překvapila, jak byla chutná (oproti variaci s colou). |
|
|
|
| Mvek: Uplne nerozumim, proc to delate :) |
|
|
|
| Já mám tedy co říkat ohledně toho ničení si žaludku. Pominu-li tu a tam něco s trochou červů zavíječe, což určitě škodlivé nebude (zvláště, když o tom člověk neví a nepracuje psychika), tak jsem se zase dostal do fáze, kdy se nahromadily prošlé věci.
Takže zkoušíme třeba měsíce prošlou Kofolu víceméně bez bublinek (přežili jsme), měsíce prošlý 100% džus (uvidíme), ten zmiňovaný punč (uvidíme, ale už je to nějakou dobu), starší nearchivní vína, měsíce prošlá piva a kdoví, co ještě vyplave. |
|
|
|
| Razer:
jak by na tom byly s úmrtností pít třeba 1,5l kafe každý den
S ohledem na močopudné účinky kávy nijak valně (a samozřejmě, problémy se spánkem by se přidružily)... popravdě, po litru a půl by měl problémy i kofeinista mého kalibru (já jsem t.č. tak na 0,5l - 1l kafe za den). |
|
|
|
| TelemachusRhade: Dnes sem četl článek, že vědci zjistili, že ženy které pily 1,5l mléka každý den měli větší riziko úmrtnosti než ty které ne.
Tak si říkam jak by na tom byly s úmrtností pít třeba 1,5l kafe každý den, když doporučený příjem vody je 2l... ach jo ty výzkumy... |
|
|
|
| Zephram: Tím fakt na chalupě rodiče netopí.
|
|
|
|
| Zephram: Četl jsem špatné poslední slovo ve větě:
Při prvním pokusu jsem navíc neměl mák, a tak jsem jej nahradil kokosem.
Když je mák tmavý, tak jsem si myslel, že jsi to nahradil (strouhaným) koksem:-). |
|
|
|
| Razer: Nejde jen o kvalitu, ale také o kvantitu. V příliš velkých dávkách se i z neškodných Eček stanou škodlivé látky. Takže po kyblících ne. Jednou jsem při vyrábění andoriánských řepánků byl na pochybách, jestli jsem to nepřehnal, ale pokud to člověk nejí pravidelně, tak bych se toho opravdu nebál.
Občas mám pocit, že optimální produkt pro dnešního ekologicky uvědomělého člověka je "destilovaná voda - 0% všeho". :-) Ale i ta je ve větším množství toxická. |
|
|
|
| Razer: Špatná volba, to první je podle všeho zdravé a to druhé přinejhorším neškodné (pomineme-li možnou zátěž na ledviny - ostatně jako u každé podobné sloučeniny, ale to je problém sám pro sebe a nelze ho vztahovat na celou tuto záležitost).
Ono ne každé "E" je "ee" a upřímně řečeno, takový "Chléb bez E", kterým se dnes chlubí čím dál víc pekáren, musí být vyloženě k nežrádlu, protože i kuchyňská sůl má E kód (takže buď ti pekaři lžou, nebo vůbec nesolí, upřímně řečeno, nevím co je horší).
|
|
|
|
|
HLAVNÍ STRÁNKA
UŽIVATELÉ
[ DISKUZNÍ FÓRA ] VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE
NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV
|