Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Jídlo a pití všeho druhu

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 1810
Aktuální téma: avokáda

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1094 - 1113 / 1810Starší   Nejstarší

Zephram - 07. listopad 2014 20:33sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Marshall: To je hodně zajímavé! Zvláště pro přímořské oblasti.
Marshall - 07. listopad 2014 17:47sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Tohle je zajímavé, tedy pro mě jako pro člověka, který má rád brambory :)

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/291588-zemedelska-revoluce-brambory-ktere-nepotrebuji-solit/
Mvek - 05. listopad 2014 14:30sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pravda, zapomněl jsem na to, že také máme jiný než panenský (a že ten se nehodí asi i přinejmenším kvůli ceně:-)).
AVip - 05. listopad 2014 14:16sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mvek: Ano, možná jsem měl zmínit, že panenský olivový olej se na smažení většinou nehodí.

Ale je to případ od případu.



Mvek - 05. listopad 2014 13:09sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Já teda měl dojem (nejen z toho videa), že olivový olej se na smažení a vůbec více tepelné zpracování nehodí už konzistencí (nemluvím teď o těch nezdravých látkách, které se tam transformují). Krom toho, že by to maso asi mělo dost divnou chuť.
AVip - 05. listopad 2014 12:57sipka
ZAMĚŘIT
AVip
kapitan Pike: Záleží na konkrétním druhu. Ale obecně je na smažení lepší než slunečnicový.
Ale zrovna u olivového oleje je strašně moc proměnných a tak definitivní odpověď nedá asi nikdo.
Zhruba je někde mezi slunečnicovým a řepkovým (velmi zhruba - tedy pokud se bavíme o klasickém smažení, obecně, na středomořskou kuchyni ve všech jejích formách je to pochopitelně "povinná výbava").
kapitan Pike - 05. listopad 2014 12:33sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
AVip: A co olivový olej?
AVip - 05. listopad 2014 11:27sipka
ZAMĚŘIT
AVip
TelemachusRhade:
Řepkový je na cokoli.

Přesně tak. Řepkový olej je sice fujky fuj v motoru, ale jinak je OK a je rozhodně univerzálnější, než slunečnicový (vzdor hysterii, která kolem řepkového oleje panuje).

A slunečnicový olej je OK taky, ale do salátu nebo majonézy, případně při vaření atp. NE na (dlouhé) smažení.

Ostatně, na smažení je stejně nejlepší sádlo.
AVip - 04. listopad 2014 17:15sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Opět, uznávám, že s ohledem na moje "potravinářsko - chemické" zázemí mám přístup k určitým informacím, které asi nejsou úplně běžně známé...
ale prostě mne opravdu překvapilo, jak dělají aféru z něčeho, co je +/- v každých VŠ skriptech pro potravinářství... (teda aspoň doufám, že to tam je :-D)
Telemachus Rhade - 04. listopad 2014 17:04sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Řepkový je na cokoli.
Pozemstan - 04. listopad 2014 16:55sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
AVip, Mvek: Také mě překvapilo, že je slunečnicový olej vhodný vlastně jen do studených pokrmů nebo nanejvýš na rychlé "orestování". I moje mamka vždy preferovala právě slunečnicový olej (Vegetol, který navíc nyní spíš propadl). Nevím, jestli jde o poznatek, který se rozšířil až koncem 90. let nebo později...

Jinak Tunu také moc rád nemám, a vím i jeden "drb" z jeho působení v Liberci, ale myslím, že tento pořad mu svědčí rozhodně lépe než jeho někdejší snahy komentovat na Nově politiku.
Mvek - 04. listopad 2014 16:43sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
AVip: Tváří se hrozně, to souhlas, ten dojem objevu z toho plyne.
Ale jinak jak vidíš, není to chronicky známé a docela mě to překvapilo, že zrovna máma, která se docela zabývala právě i zdravou výživou atd., slunečnicový používá na vše (teda vyjma olivového na studené použití).
AVip - 04. listopad 2014 16:28sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mně vadí to, že nám sdělují něco, co je naprosto chronicky známá informace a sice to, že slunečnicový olej je nevhodný na smažení a tváří se u toho jak TV Nova (ostatně, odkudpak že Tuňák pochází, že?) když zjistila, že v mrazu voda mrzne...
Mvek - 04. listopad 2014 16:18sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
AVip: Nechápu, co ti vadí. Já nevidím důvod, proč by dTest nemohl zákazníky vychovávat/informovat.
Tak zřejmá informace to nebude. Třeba i u nás v rodině se zásadně používá na vše slunečnicový na základě nějakých časopisů nebo kdoví čeho už z 90. let.
Já mám problém akorát s těmi moderátorskými tragédy (takže radši čtu papírovou podobu).
AVip - 04. listopad 2014 13:55sipka
ZAMĚŘIT
AVip
D(acan)-test a Tuňák objevují ameriku...

http://www.stream.cz/adost/10004052-slunecnicove-oleje

A čeští tupani tomu v komentářích vesměs nasazují korunu.

(a přitom se stačí zeptat +/- libovolného chemika - tukaře, OK, uznávám, mám v tomto "nefér" výhodu, ale i tak...)
Mirak - 03. listopad 2014 22:26sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Já hlavně jak měl dřív kofolu rád, tak teď už to nemůžu fakt ani cítit.
Razer - 03. listopad 2014 21:39sipka
ZAMĚŘIT
Razer
RC je dobrá.
Mvek - 03. listopad 2014 21:37sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Tak Kofolu nelze srovnávat, to je prostě něco chuťově jiného.

RC se chystám někdy zkusit, až si jí všimnu a vzpomenu na ni (možná bych si to mohl zapsat minimálně do seznamu, až pojedu v zimě někdy konečně po roce do Makra).
Mirak - 03. listopad 2014 20:33sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Yakuzza: U nás v Bille ji mají pořád už několik let.
Telemachus Rhade - 03. listopad 2014 20:21sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Yakuzza: Tak to netušim, já si ji pamatuju hlavně když mi bylo tak 9 - 10..

Nejnovější   Novější 1094 - 1113 / 1810Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o