|
Spravuje: AVip Počet příspěvků: 1810 |
|
Aktuální téma: avokáda
|
|
|
| Razer: Ne vše z Polska je špatné. I když pravda, mnoho lidí mi doporučuje spíš věci z trhů jako maso a zemědělské produkty. |
|
|
|
| Mvek: Zas ten alkohol z polska .-/ |
|
|
|
| Jo, našel jsem slovenský článek s alkoholy s více procenty, Devil's Spring tam byl, na českém netu jsem ho ale k dostání nesehnal (jiná věc ještě je, co mají v Makru).
Zato je tam i právě ta polská rektifikovaná vodka a ta se u nás koupit dá (na daném obchodě mimo jiné i s bylinkami je dokonce zmíněné použití na rozpouštění jiných věcí).
Já to míchat nebudu, takže já ani nemám tuchy, kolikaprocentní alkohol (ale prý 40 je na to málo) je třeba, jestli tedy tohle je třeba zase ředit apod. Spíš jsem myslel koupit tu silnou vodku rodiům jako dárek. |
|
|
|
| Yakuzza: Napsal sem, že to nepiju :-) tak opravdu nevim, ale je mi jasné, že pokud to chce Mvek na propolis tj na nějaké příležitostné mazání ... tak by mu reálně mohla přijít vhod i podobná věc.
Pravej propolis je totiž drahej. |
|
|
|
| Razer: Aha, ok, ale to jsou nejake tezce specialni flasky... |
|
|
|
| Yakuzza: Google mi hned na začátku vyhodil
Devil’s Spring |
|
|
|
| Razer: 80% vodku dost tezko. |
|
|
|
| Francovka má ale "jen" 60 % alkoholu, stejně jako lékařský "čistý líh"... |
|
|
|
| Propolis bych francovkou určitě neznehodnocoval, nemusíš mít hned 95% alkohol.
Já bych se podíval po nějaké kvalitní vodce, jelikož to nepiju nevím značku, ale když použiješ nějakou severskou musí to mít nejmíň 80% a bude to i kvalitní. |
|
|
|
| Zephram:
jako dítě jsem párkrát měl francovku nakapanou na kostce cukru.
Ano, moje babička toto také praktikovala. -) |
|
|
|
| No, není to úplně jednoznačné. Viz. tady
Jinak nějaké obecné informace jsou zde a zde.
Sám si pamatuju, že jako dítě jsem párkrát měl francovku nakapanou na kostce cukru. |
|
|
|
| Zephram: Jako jo, asi by měla být čistá, ale pro vnitřní použití není, takže asi bych byl opatrný. Ještě tak možná na propolis pro ošetření boláku v ústech, ale ne na nějaké kapky na polykání. |
|
|
|
| Ví někdo o nějakém jiném silném alkoholu (pokud možno bez přísad, takže rum Stroh mi jako vhodný nepřijde) dostupném ke koupi u nás?
Já našel díky aféře v Austrálii jen tento:
Polmos Spirytus Rektyfikowany 95 % (100 ml)
Jde o použití jako rozpouštědla pro propolis a jiné léčivé věci, takže technický líh fakt nechci:-) a v rodině nikdo nepálí. |
|
|
|
| Marshall: To je hodně zajímavé! Zvláště pro přímořské oblasti.
|
|
|
|
| Tohle je zajímavé, tedy pro mě jako pro člověka, který má rád brambory :)
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/291588-zemedelska-revoluce-brambory-ktere-nepotrebuji-solit/ |
|
|
|
| Pravda, zapomněl jsem na to, že také máme jiný než panenský (a že ten se nehodí asi i přinejmenším kvůli ceně:-)). |
|
|
|
| Mvek: Ano, možná jsem měl zmínit, že panenský olivový olej se na smažení většinou nehodí.
Ale je to případ od případu.
|
|
|
|
| Já teda měl dojem (nejen z toho videa), že olivový olej se na smažení a vůbec více tepelné zpracování nehodí už konzistencí (nemluvím teď o těch nezdravých látkách, které se tam transformují). Krom toho, že by to maso asi mělo dost divnou chuť. |
|
|
|
| kapitan Pike: Záleží na konkrétním druhu. Ale obecně je na smažení lepší než slunečnicový.
Ale zrovna u olivového oleje je strašně moc proměnných a tak definitivní odpověď nedá asi nikdo.
Zhruba je někde mezi slunečnicovým a řepkovým (velmi zhruba - tedy pokud se bavíme o klasickém smažení, obecně, na středomořskou kuchyni ve všech jejích formách je to pochopitelně "povinná výbava"). |
|
|
|
|
HLAVNÍ STRÁNKA
UŽIVATELÉ
[ DISKUZNÍ FÓRA ] VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE
NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV
|