Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Jídlo a pití všeho druhu

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 1810
Aktuální téma: avokáda

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1079 - 1098 / 1810Starší   Nejstarší

Razer - 23. listopad 2014 15:19sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mvek: Já se nebavím o všem, ale zrovna o tom alkoholu.
Mvek - 23. listopad 2014 14:54sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Razer: Ne vše z Polska je špatné. I když pravda, mnoho lidí mi doporučuje spíš věci z trhů jako maso a zemědělské produkty.
Razer - 23. listopad 2014 14:15sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mvek: Zas ten alkohol z polska .-/
Mvek - 23. listopad 2014 09:04sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jo, našel jsem slovenský článek s alkoholy s více procenty, Devil's Spring tam byl, na českém netu jsem ho ale k dostání nesehnal (jiná věc ještě je, co mají v Makru).

Zato je tam i právě ta polská rektifikovaná vodka a ta se u nás koupit dá (na daném obchodě mimo jiné i s bylinkami je dokonce zmíněné použití na rozpouštění jiných věcí).
Já to míchat nebudu, takže já ani nemám tuchy, kolikaprocentní alkohol (ale prý 40 je na to málo) je třeba, jestli tedy tohle je třeba zase ředit apod. Spíš jsem myslel koupit tu silnou vodku rodiům jako dárek.
Razer - 22. listopad 2014 21:53sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Yakuzza: Napsal sem, že to nepiju :-) tak opravdu nevim, ale je mi jasné, že pokud to chce Mvek na propolis tj na nějaké příležitostné mazání ... tak by mu reálně mohla přijít vhod i podobná věc.

Pravej propolis je totiž drahej.
Yakuzza - 22. listopad 2014 20:56sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Razer: Aha, ok, ale to jsou nejake tezce specialni flasky...
Razer - 22. listopad 2014 20:16sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Yakuzza: Google mi hned na začátku vyhodil

Devil’s Spring
Yakuzza - 22. listopad 2014 19:48sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Razer: 80% vodku dost tezko.
Pozemstan - 22. listopad 2014 15:34sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Francovka má ale "jen" 60 % alkoholu, stejně jako lékařský "čistý líh"...
Razer - 22. listopad 2014 14:11sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Propolis bych francovkou určitě neznehodnocoval, nemusíš mít hned 95% alkohol.

Já bych se podíval po nějaké kvalitní vodce, jelikož to nepiju nevím značku, ale když použiješ nějakou severskou musí to mít nejmíň 80% a bude to i kvalitní.
Pozemstan - 22. listopad 2014 12:45sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Zephram:
jako dítě jsem párkrát měl francovku nakapanou na kostce cukru.

Ano, moje babička toto také praktikovala. -)
Zephram - 22. listopad 2014 12:13sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
No, není to úplně jednoznačné. Viz. tady
Jinak nějaké obecné informace jsou zde a zde.

Sám si pamatuju, že jako dítě jsem párkrát měl francovku nakapanou na kostce cukru.
Mvek - 22. listopad 2014 12:07sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Zephram: Jako jo, asi by měla být čistá, ale pro vnitřní použití není, takže asi bych byl opatrný. Ještě tak možná na propolis pro ošetření boláku v ústech, ale ne na nějaké kapky na polykání.
Zephram - 22. listopad 2014 11:52sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Alpa (Francovka).
Mvek - 22. listopad 2014 11:43sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Ví někdo o nějakém jiném silném alkoholu (pokud možno bez přísad, takže rum Stroh mi jako vhodný nepřijde) dostupném ke koupi u nás?

Já našel díky aféře v Austrálii jen tento:
Polmos Spirytus Rektyfikowany 95 % (100 ml)

Jde o použití jako rozpouštědla pro propolis a jiné léčivé věci, takže technický líh fakt nechci:-) a v rodině nikdo nepálí.
Zephram - 07. listopad 2014 20:33sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Marshall: To je hodně zajímavé! Zvláště pro přímořské oblasti.
Marshall - 07. listopad 2014 17:47sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Tohle je zajímavé, tedy pro mě jako pro člověka, který má rád brambory :)

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/291588-zemedelska-revoluce-brambory-ktere-nepotrebuji-solit/
Mvek - 05. listopad 2014 14:30sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pravda, zapomněl jsem na to, že také máme jiný než panenský (a že ten se nehodí asi i přinejmenším kvůli ceně:-)).
AVip - 05. listopad 2014 14:16sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mvek: Ano, možná jsem měl zmínit, že panenský olivový olej se na smažení většinou nehodí.

Ale je to případ od případu.



Mvek - 05. listopad 2014 13:09sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Já teda měl dojem (nejen z toho videa), že olivový olej se na smažení a vůbec více tepelné zpracování nehodí už konzistencí (nemluvím teď o těch nezdravých látkách, které se tam transformují). Krom toho, že by to maso asi mělo dost divnou chuť.

Nejnovější   Novější 1079 - 1098 / 1810Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o